HC Eeklo was dubbel gemotiveerd voor hun wedstrijd tegen HBC Izegem. Veel supporters waren afgezakt naar het sporthal van Eeklo voor het jaarlijks friet- en stoofvleesfestijn van de thuisploeg. Bovendien was de inzet de leidersplaats in de competitie. Een uur voor de wedstrijd zaten de 15 spelers van Eeklo reeds in een lokaal de tactiek van de wedstrijd te overlopen met hun coach. HBC Izegem kon 8 spelers op het wedstrijdblad invullen.

In de eerste wedstrijd stond het na 6 strafworpen 1-2 voor HBC Izegem. Fel aangemoedigd door het thuispubliek begon HC Eeklo heftig aan de wedstrijd. De achterstand werd meteen omgezet naar een voorsprong (4-2). Het tempo bij HBC Izegem lag iets te traag. HBC Izegem geraakte maar niet door de verdediging van HC Eeklo (7-3). Vooral de tegenaanvallen HC Eeklo deden HBC Izegem pijn (12-6) en de twee tijdstraffen deden Izegem helemaal de das om. HC Eeklo liep uit tot 18-6. In de laatste tien minuten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Er werd langs beide kanten nog driemaal gescoord. HC Eeklo won met 22-9.

In de kleedkamer werd het strijdplan voor de tweede wedstrijd stap voor stap doorgesproken. Tijdens de strafworpen liet Thieben zich niet passeren. Remi, Mauro en Kobe scoorden elk hun strafworp. De voorsprong (3-0) gaf HBC Izegem moed om er nog eens volop voor te gaan. Ook de tactische keuzes pakten goed uit, want in het eerste 10 minuten van de tweede wedstrijd wist de thuisploeg maar drie keer te scoren en kon Bob uit een vrijwel onmogelijke hoek scoren. Het werd 3-6 voor HBC Izegem.

Remi maakte er 3-7 van. Het thuispubliek ging nog eens volledig achter hun ploeg staan. HC Eeklo knabbelde aan de Izegemse voorsprong. Van 5-8 werd het 7-9 en na 20 minuten kon HC Eeklo gelijk maken (10-10). Maar Karsten en co bleven vechten voor elke punt en onze gasten gaven zich nog niet verloren. Via 12-12 werd het 14-14. Met nog twee minuten te spelen kreeg HC Eeklo een twee minuten tijdstraf. De coach van HC Eeklo zag het fout aflopen maar de wedstrijd kantelde nog een keer. Kobe en Remi hadden beiden pech bij de afwerking: één doelkans ging erover en de tweede strandde op de paal. Aan de overkant kon HC Eeklo het wel afmaken. HC Eeklo won met 16-14. Het thuispubliek genoot en gaf onze jongens een extra applaus omdat ze HC Eeklo tot het uiterste dwongen.

Hopelijk weet het team het gevoel van de tweede wedstrijd vast te houden en mee te nemen naar de trainingen en de wedstrijden die volgen. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas in november. We kunnen met een tweede plaats in de rangschikking terugkijken op een prima start van de competitie.

Speelden voor Izegem: Senne, Brecht, Mauro, Kobe, Remi, Bob, Thieben en Karsten.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top