Zondagmatchen zijn als maandagwerkdagen: je weet dat het erbij hoort, maar je weet nooit hoe fris je eraan zal beginnen. Ook voorbije zondag was dat niet anders, en dat zal trainer Bernd Verbeke allicht wat hoofdpijn bezorgd hebben. Vlak voor vertrek lieten meerdere spelers uitschijnen dat ze ‘al frisser waren geweest’, en dat het ‘gisteren precies toch ne zwaren was’. What’s new, Blue White?
Er stond ook zeker geen volledige kern op het wedstrijdblad. Er zijn nog steeds enkele blessures, en een aantal spelers hadden andere verplichtingen. Ondanks de omstandigheden moest Izegem wel op zoek naar eerherstel, want Groot-Bijgaarden wist vorig seizoen in de enige wedstrijd voor de covid-stop onze jongens te verslaan in hun enige wedstrijd die ooit live op Facebook te volgen was. BWD verloor toen met het kleinste verschil na een wedstrijd die bol stond van de flagrante missers.
Groot-Bijgaarden startte bijzonder sterk en agressief in verdediging, wat gezien onze doelpuntenproductie in de voorbije wedstrijden geen goed teken was. Na twaalf minuten al was er het eerste belangrijke moment in de wedstrijd: met een 4-2 achterstand kwam Izegem in ondertal te staan. Met wat ongeluk moet je dan de rest van de eerste helft achtervolgen, maar plots liet Izegem snedigheid in aanval en verdediging zien. De scheve situatie werd rechtgezet met vier doelpunten op rij. Robbe Tack en Ruben Depoortere profiteerden van de ruimte op de pivotpositie (4-6 na 18’).
Karel Vangroenweghe en Ward Demeulenaere brachten onze jongens zelfs met drie punten op voorsprong, daarna volgde een kat-en muisspel dat tot de allerlaatste seconde zou duren. Raf Verbraeken bracht GBSK met twee doelpunten op rij op voorsprong, maar Louis Desmet zorgde er met een draaiballetje voor dat Izegem met een 11-11 tussenstand mocht gaan rusten.
Het begin van de tweede helft werd een onderonsje tussen rechtstreekse tegenstanders Michael Quinet en Thomas Vandewalle. Beiden wisten ze in de eerste vier minuten drie maal te scoren. Hadden die twee tijdens de rust afgesproken elkaar wat meer ruimte te geven? Sam Naessens bracht Izegem nog op een tweepuntenkloof, maar die was even snel weer uitgewist als hij gekomen was (15-15 na 36’). Bij het inbrengen van Alexander Maertens ontstond heel wat hilariteit, omdat hij het time-outblad met zich meedroeg aan de bilspleet. Al dan niet gepaste woordmopjes mag u plaatsen in de reacties.
Izegem verloor veel krachten in verdediging, maar wist op tegenaanval gelukkig tegen te prikken. Dat was broodnodig, want de creativiteit en het tempo verdween uit onze aanvallen. Blue White kreeg de ene passief-fase na de andere tegen, maar Karel Vangroenweghe zou Karel Vangroenweghe niet zijn als hij niet met een gezwinde heupbeweging toch nog tot scoren kon komen. Ook Sam Naessens wist zijn rechtstreekse tegenstander nog enkele keren in verlegenheid te brengen, waardoor we de slotfase van de wedstrijd ingingen met een 24-24 tussenstand.
Het werd nagelbijten voor de supporters, met twee ploegen die duidelijk door hun beste krachten heen zaten. Dankzij een belangrijke één-op-één-redding van doelman Julien Decin sloeg Izegem met nog twee minuten op de klok een tweepuntenkloofje. Blue White ging echter te flagrant tijdrekken, en liet Groot-Bijgaarden helemaal terugkomen. Met nog dertig seconden op de klok moest Izegem op zoek naar de winnende treffer, maar als balverlies werd geleden dreigde nog een zure nederlaag. Zeker niet ten onrechte werd andermaal passief aangegeven, het teken voor Louis Desmet om zich nog eens door de verdediging te murwen. Nadat hij vanuit de cirkel werd gestopt kreeg Izegem finaal een strafworp met nog vijf seconden op de klok. Spek voor de bek voor topschutter Sam Naessens, die onze jongens in een heroïsch zondagsdelirium bracht. Dat delirium bleek van korte duur, want na zondag komt maandag. Verdorie toch!
Speelden voor HBCI: Julien Decin (D), Michiel Demeulenaere, Ruben Depoortere (2), Louis Desmet (1), Alexander Maertens (1), Sam Naessens (8), Robbe Tack (2), Clement Vanbrabant, Vandewalle Thomas (5), Vangroenweghe Karel (5), Vankerkhove Frederic, Ward Demeulenaere (3)
Supporterden voor HBCI: Jana D'hooghe en Jill Spaas. (Het was voor iedereen zondag, dikke merci!!!)

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top