BWD houdt voor tweede keer de punten thuis
Vlak voor de match van onze heren tegen Eynatten-Raeren beteugelden onze jongens van de tweede ploeg HC ’t Noorden. De Antwerpenaren waren zeer degelijk aan de competitie gestart, met één verliespartij uit drie wedstrijden. Izegem telde twee punten minder na één te vermijden, en één kansloze verliespartij. Voor het eerst dit seizoen kon coach Verbeke rekenen op een nagenoeg volledig fitte kern. Van de habitués waren enkel Mathieu Depoortere en Willem Beke geblesseerd of niet beschikbaar.
Blue White oogde, zoals wel vaker, wat nerveus en onnauwkeurig aan de bal. Echt lang duurde dit gelukkig niet. Het tempo werd zowel in de gewone aanval als in de tegenaanval zeer hoog gehouden, en als Blue White na tien minuten al wat nauwkeuriger had afgewerkt lag ’t Noorden misschien al snel tegen het canvas. We misten echter twee penalty’s en ook het kader werd geviseerd, waardoor het na tien minuten slechts 5-2 stond. De bezoekers waren met negen veldspelers komen opdagen, dus wilde Izegem het spel gerust op conditie spelen. Zwoele Ostyn lanceerde meerdere malen Sam Naessens, snelhuidsduivel én doelpuntenmaker van beroep. Sinds Sammyboy hersteld is van zijn enkelblessure trekt hij de scorende lijn van voor de coronapauze gewoon door.
’t Noorden handbalde vooral met hun opbouwers en middenman, de pivot en hoekspelers kwamen nauwelijks in het stuk voor. Centraal in de verdediging werd daar sterk op geanticipeerd. Onze bulldozers en betonblokken hielden de bezoekers stevig in de tang. Na enkele knappe aanvallen uit het boekje werd een serieuze kloof geslagen: plots stonden onze vedetten 15-7 voor. Er volgden helaas vijf minuten van decompressie, waardoor ’t Noorden nog levend de rust haalde: 15-10.
Tijdens de rust werd er fel gehamerd op het feit dat de wedstrijd nog niet over was. Als het tempo hoog bleef en de kansen werden afgewerkt zou er niets meer fout mogen lopen. Louis Desmet, Sam Verhaeghe en Sam Naessens brachten onze jongens na 35 minuten op een 18-11 voorsprong, maar plots stokte de blauw-witte machine weer. Ondanks het feit dat de wedstrijd op creatief vlak niet in elkaar stortte wisten onze jongens amper twee doelpunten te maken in tien minuten. De nervositeit sloop erin, en ’t Noorden hervond haar adem: 21-19 na 47 minuten.
Na een tactische time-out van coach Verbeke en het herhaaldelijk uitvoeren van een goed werkend aanvalsscenario ontbonden Smetje en Sammyboy hun duivels. Vier minuten na de time-out had Blue White zijn schapen op het droge: 25-19. Er waren nog enkele opstootjes, een klein en grappig penaltydebacle en een doelpunt in de pin van Bulldozer Depoortere, maar een dertigste doelpunt kwam er helaas niet. Gelukkig hebben onze jongens geen 30 doelpunten nodig om een bakje bier te verdienen. Volgende week gaan we op bezoek bij Groot-Bijgaarden, die ’t Noorden met één doelpuntje wist te verslaan.
Speelden voor HBCI: Naessens Sam (11), Vandewalle Thomas (5), Desmet Louis (4), Vangroenweghe Karel (3), Vankerkhove Frederic, Lievens Arne, Maertens Alexander, Verhaeghe Sam (2), Demeulenaere Ward (3), Demeulenaere Michiel, Depoortere Ruben (1), Ostyn Willem (D) en Remmery Bert (D).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top