De J18 had er duidelijk zin in en zorgde voor twee spannende wedstrijden vol inzet en spanning tussen twee sterk aan elkaar gewaagde ploegen.

In de eerste periode stond het na 6 strafworpen 1-3 voor HC Eeklo. De motivatie en de focus bij de thuisploeg zaten onmiddellijk goed. Onze ploeg verdedigde als een blok. In de aanval konden Remi en Mauro enkele mooie combinaties goed afronden. Ook Karsten zette nog eens stevig door. Izegem kwam 6-5 voor. HC Eeklo maakte echter opnieuw gelijk (6-6). Het bleef spannend. Halfweg de eerste periode stond het 8-8.

Een time-out zette iedereen nog eens op scherp. Voor de eerste maal kon Izegem een kloofje van twee doelpunten slaan (10-8). Kobe kreeg twee minuten, maar HC Eeklo kon niet profiteren van deze overtalsituatie. Bob en co lieten niemand door. In die periode maakte Izegem er zelfs 12-9 van. Daarna miste Izegem enkele kansen en met nog zeven minuten te spelen stond het 12-11 op het scorebord. 

Onze doelman Thieben schudde nog een aantal mooie reddingen uit zijn mouw. Op die manier kon HC Eeklo net niet gelijkmaken. Aan de overkant vond Daan alsnog een gaatje tussen de keeper en het doelhout (13-11) en kon Remi nog eens uithalen (14-11). Izegem gaf deze voorsprong – ondanks een heel spannend einde – niet meer uit handen. Izegem won met 15-13.

Na de strafworpenreeks aan het begin van de tweede periode was het 3-3. HC Eeklo kwam sterk uit de kleedkamer. Izegem verloor de greep op de wedstrijd en met vijf doelpunten op een rij werd het 5-9 voor HC Eeklo. Langzaam knokte HBC Izegem zich terug in de wedstrijd. Vanuit diverse posities werd door Izegem gescoord (Remi, Brecht en Bob) terwijl HC Eeklo verschillende keren paal en lat trof. Mauro deed er nog 3 doelpunten bij en halfweg de tweede periode stond het terug gelijk (12-12).

Bij Izegem begon de foutenlast echter door te wegen en volgden de tijdstraffen elkaar op. HC Eeklo kon daar opnieuw niet van profiteren. Een gedreven Remi en Kobe maakten er 15-13 van.  Over en weer kwamen er kansen. HC Eeklo kwam opnieuw terug tot op één doelpuntje (15-14) maar met twee doelpunten van Remi haalde Izegem een felbevochten overwinning binnen met 17-16. In ‘the winning mood’ konden onze trainers Aaron en Bert vertrekken voor hun wedstrijd naar Doornik.

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Mauro, Kobe, Karsten, Thieben, Bob, Brecht en Remi. Gekwetste spelers Federico, Vic, Victor en Rune volgden de wedstrijd van op de bank.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top