Zaterdagavond stond een fijne topper op het programma voor de heren van Handbalclub Izegem. Medepromovendus KSV Eupen kwam op bezoek in Sporthal De Krekel. In de voorbereiding schoven alle ploegen de zwartepiet nog naar elkaar door betreffende wie titelfavoriet zou zijn, maar na twee speeldagen zijn al redelijk wat maskers afgevallen. Het lijkt duidelijk: Eupen is de favoriet. De Oostkantonners hebben sterk ingekocht, en onder leiding van ex-goalie Polfliet lijkt er een doelpuntenmachine met vechtlust te staan. 

HBC Izegem wist uit hun eerste twee competitiewedstrijden slechts één punt te puren, dus er heerste een lichte zenuwachtigheid voor de komst van Eupen. De supporters waren echter snel gerustgesteld: Izegem vocht met een leeuwenhart in de eerste helft, en wist zelf ook een goed potje mee te handballen. Na tien minuten stonden onze heren 5-5 gelijk, na onder meer twee doelpunten van Sander Vermeiren. Aaron Vandewoestyne bracht Izegem zelfs op voorsprong. Vijf minuten later nam Eupen echter weer het voortouw. Via een zeer bedrijvige Schroeder en enkele aanvallen aan een waanzinnig tempo stond het plots 8-11. 

Kedziora leek even een grotere kloof te kunnen slaan, maar via Roefke Mathijs en Rune Delbecque gingen onze heren met een 14-15 stand rusten. Vele supporters op de tribune waren het met elkaar eens: dit was een zéér goede eerste helft van onze jongens. 

Eupen nam een razende start na de rust, waardoor Izegem meteen moesten achtervolgen. Roef en Simon Vandewoestyne milderden, maar Eupen wist onze Izegemnaren in de tweede helft steeds ver genoeg op afstand te houden. Er was ook wat pech mee gemoeid. Steeds wanneer het geloof om dichterbij te sluipen groot werd, kreeg Blue White een aanvallend blok of een misser tegen. Tien minuten voor het einde werd duidelijk dat Izegem niet meer bij de tegenstander zou raken. Sander Vermeiren scoorde nog een prinsheerlijk doelpunt achter de rug, maar de wedstrijd was gespeeld. Eindstand: 24-29 

Speelden voor HBCI: Beudet (4), Demeulenaere, Delbecque (4), Matthijs (2), Remmery (D), Samyn A., Samyn R. (2), Schonkeren (D), Soetaert K., Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne S. (1), Vandewoestyne A. (6), Vannieuwenhuyse, Vermeiren (4), Tack.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top