In plaats van rustig in de zetel naar Paris-Roubaix te kijken, moesten onze Heren Regio zondagnamiddag op stap om het “harsloze” Temse partij te geven. Voor het merendeel van onze jeugdige spelers een eerste keer in Temse, maar deze zaal en ploeg zal niet licht vergeten worden.

De eerste minuten van de match vloog de bal – zowel voor Temse als voor Izegem – meters boven of naast het doel. Blijkbaar was de bal niet alleen harsloos, maar ook 1 à 2 maten te groot. Na 12 minuten spelen stond er dan ook slechts 1 – 2 op het scorebord. 10 minuten later stond het  2 – 5, mede dankzij een bedrijvige Achiel. Toen 4 opeenvolgende tegenaanvallen prachtig gepareerd werden door Matthias werd het spel plots een stuk bitsiger.  Een zware dubbele charge op Robbe (langere tijd out) zorgde voor de ommekeer. De ene na de andere snelle aanval van Izegem vloog binnen en zo kon Izegem de rust ingaan met een 4 – 10 voorsprong. In de tweede helft was het voor Izegem een kwestie van overleven: voortdurend vastgehouden werd er getrokken aan armen & polsen zowel voor al tijdens het springen. Het mooie handbal van het eerste weekend kon op deze manier onmogelijk herhaald worden. De ploeg speelde de wedstrijd volwassen uit en won uiteindelijk verdiend met 15 -22 . Nu enkel hopen dat iedereen goed recupereert.

 

Speelden voor Izegem:

 

Achiel (5) ; Dries (1) ; Sverre ; Leon (1) ; Robbe (1) ; Niels ; Sam (1) ; Frederic (2) ; Matthias ; Clement (2) ; Bram (1) ; Alexander (6) ; Remie (2)

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top