HBC Izegem zakte af met een beperkte kern naar Desselgem. Desselgem kon echter ook maar met 6 spelers spelen. Beide ploegen beslisten om met 6 tegen 6 te spelen.

Na de 6 strafworpen stond het 1-3 voor HBC Izegem. HBC Izegem domineerde de wedstrijd en na 10 minuten was het 4-10. De wedstrijd kabbelde rustig verder. Karsten, spelend op de midden, bracht rust en speelde z’n ploegmaten goed aan. Mauro, Kobe en Brecht gaven de Desselgemse keeper geen kans (6-14). Na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld (9-19). In de laatste 10 minuten kon HBC Izegem z’n voorsprong nog verder uitbouwen via enkele leuk uitgespeelde tegenaanvallen (Daan en Mauro) en rake afstandsschoten (Bob en Karsten). HBC Izegem won met 11-24.

In de tweede wedstrijd miste onze ploeg wat concentratie en scherpte. Desselgem kwam 3-5 voor. Een time-out zette iedereen terug op scherp. Drie doelpunten op een rij zorgden voor een geruststellende 5-8 (Brecht, Daan en Karsten) voorsprong. Daarna was Desselgem fysiek op. Plotseling ging het gemakkelijk voor HBC Izegem. Kobe scoorde vier doelpunten op een rij. De score liep verder nog op met doelpunten van Karsten, Bob en Daan. Na 24 minuten stond er 5-15 op het scorebord. Het moet gezegd: Desselgem bleef tot de laatste minuut vechten voor elke bal. HBC Izegem won met 8-18. Merci voor de ‘Mercietjes’ als bedanking aan de tafelofficial.

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Senne, Mauro, Kobe, Brecht, Thieben, Karsten en Bob. Rune en Vic waren gekwetst.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top