Onze J16-ploeg startte het nieuwe seizoen met vier punten. HBC Izegem wist tegen Roeselare beide wedstrijden telkens in de slotfase winnend af te sluiten. Bij aanvang van de wedstrijden mochten onze twee geblesseerde spelers (Vic en Jarno) een strafworp nemen. Deze werden terug keurig omgezet (2-1).

In het begin van de eerste wedstrijd liep de score lange tijd gelijk op. De fysiek sterke bezoekers gooiden al hun individuele kwaliteiten en schotkracht in de strijd, terwijl bij onze ploeg vooral de hoekspelers (Thijs, Senne en Brecht) trefzeker waren (6-5). Het was een leuke wedstrijd om zien.

Met enkele snelle uitbraken van Robin, Liam en Batist dacht HBC Izegem een beslissende voorsprong te nemen (8-5). Onze eerstejaars knokten voor elke bal, maar éénmaal voor doel ontbrak het hen wat kracht of durf. Op die manier bleef Roeselare aanklampen (11-10). Daarna miste Roeselare enkele kansen. Op tegenaanval konden Batist en Liam het verschil maken (16-12). Roeselare kwam nog één keer terug (16-14), maar met een doelpunt van Senne trok de thuisploeg het spannende en vooral ook attractieve duel naar zich toe (17-15).

In de tweede wedstrijd nam Handbalclub Roeselare het voortouw.  Dit resulteerde in een 5-7 voorsprong voor de bezoekers. Voor HBC Izegem meteen het signaal om iets steviger te verdedigen en een versnelling hoger te schakelen (8-8). Met twee knappe reddingen verhinderde keeper Stan twee doelpunten van Roeselare. Aan de overkant scoorde Izegem tweemaal op rij. Van 8-9 werd het 10-9. Op 10 minuten van het einde kon Roeselare nog éénmaal gelijkmaken (10-10), maar met enkele rake afstandsschoten van Bob, Batist en Robin kwam Izegem terug op voorsprong. Izegem won met 14-11.

Beide ploegen konden terugkijken op een prima prestatie.

Speelden voor Izegem: Stan, Thijs, Senne, Daan, Vic, Robin, Liam, Brecht, Batist, Lucas, Lars, Thor, Lander, Jarno en Bob.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top