Voor hun eerste competitiewedstrijd trok HBC Izegem met een bang hartje naar Kortrijk. Onze jonge kern bestaat op Karsten na allemaal uit eerstejaars (Mauro, Kobe, Thieben, Daan en Remi) en jongens uit de J16 (Senne, Stan, Liam en Bob). Stiekem hoopten onze spelers dat enkele tweedejaars van Kortrijk doorgeschoven waren naar de Liga-ploeg. Dit was niet het geval en Apolloon Kortrijk startte met 15 spelers op het wedstrijdblad.

 

De verplichte strafworpenreeks leverde een 1-2 voorsprong op. Na de openingsfase stond er een 3-3 stand op het scorebord. Maar daarna liep de thuisploeg uit. HBC Izegem had moeite met Tiel en Birger, die telkens vanuit het midden konden scoren. Op een gegeven moment had Apolloon Kortrijk een 12-7 voorsprong te pakken, maar HBC Izegem gaf niet op. Enkele mooie combinaties leverden doelpunten op van Daan, Remi en Bob. Met nog 10 minuten te spelen stond het 16-10 voor Kortrijk. Deze score gaf Apolloon Kortrijk toch een geruststellend gevoel. Voor Apolloon Kortrijk was de overwinning binnen. Er werd dan ook volop gewisseld.

 

Onze trainer bracht 14-jarige Liam in. Liam dolde met de verdediging van Apolloon Kortrijk. Hij scoorde drie doelpunten na elkaar. Plotseling werd het 18-13 en het momentum lag bij HBC Izegem. Er werd nog tweemaal gescoord vanuit hoek (Kobe en Senne). Aan de overkant kreeg Apolloon Kortrijk geen bal meer tussen de palen of voorkwam Thieben een doelpunt.

 

Met nog drie minuten te spelen, vroeg de trainer van Kortrijk een time-out aan. Trainer Tom maakte er dankbaar gebruik van en stuurde nog éénmaal bij. Een onwaarschijnlijke comeback werd werkelijkheid. Op tegenaanval maakte Remi in de slotseconden gelijk! HBC Izegem knokte zich van een 18-11 naar een 18-18 eindstand. Bravo!

 

Het gelijkspel gaf HBC Izegem vertrouwen voor de tweede wedstrijd. Stan pakte bij strafworpenreeks twee strafworpen. Kobe, Karsten en Remi zetten hun eigen strafworp vlekkeloos om (1-3). Ook op het veld verliepen de eerste 10 minuten goed. Ons middenblok zat stevig in elkaar en Mauro kon tweemaal scoren vanop hoek (7-7).

 

De volgende 10 minuten waren iets minder. HBC Izegem probeerde het veel te veel te forceren door het midden van de verdediging van Kortrijk. Het leed daarbij telkens balverlies en scoorde Kortrijk op tegenaanval. Van 7-7 werd het 11-7. Geleidelijk vonden onze jongens het tempo terug van de eerste wedstrijd. In plaats van door het midden te spelen, werd bal meer naar de hoekspelers gespeeld. Zowel Senne als Daan konden op die manier scoren.

 

Na de 15-11 liet onze verdediging wat steken vallen, waardoor Apolloon Kortrijk weer wat verder kon uitlopen (17-12). Tijdens een time-out van Kortrijk peperde Kortrijkse trainer z’n jongens er nog eens goed in dat een wedstrijd 30 minuten duurde. In de slotminuten kon HBC Izegem driemaal scoren, maar de thuisploeg liet zich niet meer verrassen. De eindstand werd 21-15 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Speelden voor Izegem: Karsten, Thieben, Mauro, Kobe, Daan, Remi, Stan, Bob, Senne en Remi.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top