Na een lange voorbereiding met enkele verrassende resultaten, in goede en in minder goede zin, mocht Blue White zaterdag voor het eerst sinds hun dolle terugronde vlak voor de coronacrisis aantreden in Liga 2. Coach Verbeke kon niet rekenen op Alexander Maertens, Karel Vangroenweghe en Thomas Vannieuwenhuyse, en ook vedette Sam Naessens kon niet meespelen. Hij herstelde nog van een enkelblessure opgelopen in de voorbereiding, maar nam wel plaats in de tribune. De blauw-witte gelederen kennen ook heel wat nieuwe namen: de vorige J18-lichting stroomde door en Willem Ostyn heeft besloten zijn vierde jeugd aan de tweede ploeg te schenken. Uilenspiegel was de eerste uitdaging van het seizoen.
Izegem was best bij de les in het begin van de wedstrijd, al mocht het zowel verdedigend als aanvallend al meteen wat efficiënter. De gele kaarten vielen makkelijker dan nodig, en enkele shots op tegenaanval gingen de mist in. De snelle beginworp, waar de hele voorbereiding op gehamerd werd, kwam er enkele keren uit via onder meer Ruben Depoortere, en Arne ‘El Toro’ Lievens wist zich enkele malen te onderscheiden vanop de backpositie. Het was wel Uilenspiegel die het voortouw stevig beet had, en Blue White moest uiteindelijk een hele eerste helft achtervolgen. Door een zeer degelijk tussensprintje en een sterke Zwoele stond het alsnog 10-10 aan de rust.
Over de tweede helft valt dan weer weinig goeds te zeggen, om niet te zeggen niets. Blue White speelde niet als dynamiet, maar als natte kranten, en dat vertaalde zich ook naar het scorebord. Na 25 minuten in de tweede helft hadden onze jongens amper twee keer gescoord. De keeper van Uilenspiegel had inderdaad een goede dag, maar het werd hem ook niet erg moeilijk gemaakt. Of het nu om een tegenaanval ging of om een zeldzame goed uitgespeelde aanval; de bal wilde niet binnen. Toen het kalf al verdronken was keken onze jongens tijdens een time-out elkaar in de ogen, en besloten er nog iets van te maken. Op overtuiging en met het laatste jus in de benen scoorden we nog enkele keren, waardoor een vernedering werd afgewend. Eindstand 22-16.
Het was een bittere pil voor Izegem, dat nochtans wel naar Uilenspiegel was gereisd om er iets moois van te maken. De derde helft was zelden zo rustig. Zaterdag komt HC Aalst op bezoek in De Krekel, Blue White zal veel beter uit de hoek moeten komen om de twee punten thuis te houden.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top