Zaterdag 19/09 werd de competitie aangevat in sporthal de Krekel. De openingsmatch tegen Houthalen bleek een dubbeltje op zijn kant te zijn. Afgelopen zaterdag zakten onze heren af naar Merksem in de hoop op een tweepunter. Maar ook Merksem beloofde gretig te zijn. Vorige speeldag keerden ze puntenloos terug uit Eynatten en dan komt een thuiswedstrijd tegen een promovendus niet ongelegen om die valse start weg te poetsen.
De wedstrijd werd aangevat met Bert Remmery als nummer 1 in doel. Arne Schonkeren was niet wedstrijdfit geraakt. Mathias Nottebaert vervolledigde de selectie als 2de doelman. Sander Vermeiren toonde zich meteen de gevaarlijkste man met een raketschot van op 10m. Merksem antwoordde met een goal van Driesen. Daarna schoot onze linkerkant in werking. Simon Vandewoestyne bewees zijn goede vorm met 3 goals (waarvan eentje heerlijk langs het hoofd van de keeper scheerde). De wedstrijd kabbelde verder en Izegem kreeg net iets te gemakkelijk tegengoals binnen, maar kon daar gelukkig telkens een tegendoelpunt tegenover zetten. Rond de 20ste minuut stokte de Izegemse motor echter, waardoor de thuisploeg een kloofje kon slaan. Ruststand 12-9.
Na een donderpreek in de kleedkamer kwam Izegem met hernieuwde krachten het veld op. De verdediging stond meteen een stuk steviger, maar door slordigheden in aanval konden we niet meteen de kloof dichten. Merksem werd meermaals tot passief spel gedwongen, maar de finale 9-meter-shots vlogen steeds iets te gemakkelijk binnen. Vermeiren pikte zijn goals mee van op de stip en ook Robin Samyn speelde een vootreffelijke wedstrijd. Na 15 minuten handballen stonden we weliswaar nog geen stap dichter bij de overwinning… (20-17). Izegem schakelde over naar een soort 4-2 verdediging en kon zo enigszins paniek zaaien bij de Merksemse spelers. Izegem kwam terug in de wedstrijd en naderde tot op 1 punt. Aaron Vandewoestyne nam zijn verantwoordelijkheid en knokte voor de gelijkmaker. Remmery keepte een goede tweede helft en hield Izegem in de wedstrijd door enkele open shots te pareren. Uiteindelijk belandde de ultieme kans in de slotseconden nog in de handen van Robin Samyn. Hij botste de bal voorbij de keeper maar die stuiterde tegen de dwarsligger. Izegem bleef zo uiteindelijk steken op 23-22 en moest noodgedwongen zonder punten terug keren naar huis.
Izegem speelde te traag en kon nooit echt hun stempel op de match drukken. Een off-day is echter geen schande. Maar wetende dat Eupen, die als een pletwals door de competitie raast (36-20 tegen Eynatten & 21-40 tegen Gent) zaterdag op bezoek komt, zal Blue-White dit weekend uit een ander vaatje moeten tappen. Supporters op post!
Speelden voor Izegem: Remmery (D), Nottebaert (D), Beudet, Demeulenaere, Delbecque (1), Mathijs (1), Samyn A (1), Samyn R (2), Soetaert K (1), Soetaert S, Vandewalle, Vandewoestyne S (4), Vandewoestyne A (4), Vannieuwenhuyse (2), Vermeiren (6)

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top