Vlak na de thriller in Kortrijk van afgelopen zondag, maakte HBCI zich al klaar voor de volgende ronde in de Beker van België. Liga-1-ploeg HK Waasmunster (de ex-ploeg van Sander Vermeiren) was de tegenstander van de dag. Woensdagavond om 20u30 kruisten beide ploegen de degens.
Omdat HKW 2 klassen lager speelt dan ons herenteam krijgen zijn een bonus van 5 doelpunten in het begin van de wedstrijd. Robin Samyn opende de score voor Izegem. Waasmunster toonde zich weerbaar en scoorde meteen 2 keer tegen (7-1). De thuisploeg beroepte zich na 7 minuten op een time-out. Coach Mathijs maakte hier aardig gebruik van en legde meteen de pijnpunten van de verdediging van de thuisploeg op tafel. Via Vermeiren, Vandewoestyne S en Vandewoestyne A vonden we 5 maal op rij de weg naar doel. Tim Seghers prikte nog eens tegen, maar na een nieuwe blauw-witte aanvalsgolf (waarmee ik naar Izegem verwijs, aangezien HKW woensdag in het blauw speelde) slikten de Waaslanders opnieuw 6 doelpunten op rij. Voornamelijk Simon Vandewoestyne was aan een bedrijvige wedstrijd bezig met 4 doelpunten in de eerste 20 minuten. Met nog 5 minuten te gaan stond Waasmunster 8-12 in het krijt. Ze hervonden echter hun 2de adem en scoorden plots 4 doelpunten op rij en kwamen zo weer langszij. Vermeiren beslechtte in het absolute slot de ruststand nog in ons voordeel met 2 prikken in de winkelhaak in de laatste minuut. Ruststand: 12-14.
Waasmunster kwam vol goede moed het veld weer op en speelde alsof ze niets te verliezen hadden. Aanvallend vonden ze sneller de weg naar doel, maar gelukkig viel de Izegemse doelpuntenmachine nooit echt stil. Met name de tandem Soetaert-Delbecque leek vlot te lopen en was goed voor 4 doelpunten in de eerste 6 minuten van de eerste helft. Waasmunster speelde al bij al goed mee, maar ieder thuisdoelpunt werd gepareerd met 2 uitdoelpunten en zo liep Izegem beetje bij beetje verder uit in de stand. Coach Mathijs kon naar hartenlust roteren en zo pikten ook Vandewalle, Samyn A hun doelpuntjes mee. Louis Beudet speelde bijna de volle 60 minuten en vond ook de weg naar doel. Voor Beudet is het zijn eerste officiële goal voor de club en laat ons hopen dat er nog veel zullen volgen! Izegem speelde de wedstrijd volwassen uit en kwam nooit echt in de problemen. In de volgende ronde treffen we de winnaar van het duel tussen Handbalclub Eeklo en Elita Lebbeke.
Eindstand: 20-28
Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vandewalle (1), Samyn A (2), Delbecque (3), Mathijs (1), Samyn R (2), Soetaert K (3), Vandewoestyne S (4), Soetaert S, Vandewoestyne A (5), Beudet (1), Demeulenaere, Vannieuwenhuyse (1), Vermeiren (5).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top