Op zondagnamiddag 11/10/2020 speelden onze J16 tegen de Desselgemse HC2 (Tielt). Desselgemse HC 2 (Tielt) bundelde de J16-spelers van HC Tielt-Aarsele aangevuld met enkele spelers van Desselgemse HC.

 

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd zagen we een goed HBC Izegem. Onze verdediging zorgde ervoor dat de thuisploeg bijna geen doelkansen kreeg. Ook in de aanval liep alles goed. Er werd met veel variatie gespeeld. Knappe acties en doelpunten van Kobe, Remi en Federico zorgden meteen voor een geruststellende voorsprong (3-10). Nadien werd het stuk minder. HBC Izegem werd slordiger in de passes. Onze verdedigers gaven veel meer ruimte weg aan de aanvallers van Desselgem, maar deze kregen de bal maar niet voorbij onze doelman. HBC Izegem kwam niet in de problemen en won met 6-12.

 

De tweede wedstrijd werd een nagelbijter. HBC Izegem kwam 2-4 en 3-5 voor. Nadien trof HBC Izegem verschillende keren paal en lat. Desselgem vocht voor wat het waard was en bleef zich hardnekkig verweren (5-6). HBC Izegem dreef het tempo op en creëerde opnieuw verschillende open doelkansen, maar deze gingen telkens over of naast het doel. HBC Izegem domineerde maar vergat daarbij de bal goed rond te spelen. Dit zorgde ervoor dat HBC Izegem veelvuldig balverlies leed, waardoor Desselgem vijfmaal op rij kon scoren. In vier dolle minuten zette Desselgem een 5-7 achterstand om in een 10-7 voorsprong. HBC Izegem probeerde het nu te forceren maar dit ging moeizaam. Met nog vijf minuten te spelen stond het 12-9 voor Desselgem. Een time-out moest rust brengen in ons team.

 

In een spannend slot kon HBC Izegem toch nog een gelijkspel uit de brand slepen. Bob en Rune maakten er 12-11 van en in de laatste minuut zette Aaron de 12-12 eindstand op het scorebord.

 

Speelden voor Izegem: Stan, Daan, Senne, Victor, Federico, Rune, Kobe, Remi, Thieben, Bob, Mauro, Jarno en Aaron.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top