Door de communiefeesten in Izegem moesten onze J14 in afgeslankte vorm Desselgem partij geven (11/10/2020). Het werd geen eenvoudige wedstrijd te Desselgem, waarbij de tegenstander een taaie klant bleek te zijn.

 

Tijdens de eerste periode liep Izegem snel 0-2 uit maar Desselgem reageerde gevat en kwam na 10 minuten zelfs 3-2 voor. Izegem had het niet onder de markt met de grote pivot en de snelle spelverdeler van de tegenstander. Pas in de laatste 5 minuten maakten onze J14 het verschil en werd het eerste kwartier afgesloten met 4-5 winst. Een moeilijke eerste periode waarin vooral de snelheid in het spel en de afwerking ontbraken.

 

De tweede periode begon opnieuw met een snelle voorsprong van Izegem (0-2) maar nu lieten onze J14 zich niet meer verrassen. De voorsprong werd gedurende de ganse periode behouden en op het einde zelfs uitgebouwd tot 5-9 winst.

 

In de derde periode kon Desselgem gelijke tred houden tot 5 minuten voor het einde. Tijdens de laatste minuten konden onze jongens dan het verschil maken met een aantal mooie aanvallen en een goede afwerking. HBC Izegem won met 5-7.

 

Toch wel een moeilijke wedstrijd voor een onuitgegeven J14-ploegje. Het was een plezier om te zien hoe iedereen zich volledig gaf tijdens de wedstrijd. HBC Izegem kon met de volle buit (6 punten) terug naar huis gaan.

 

Speelden voor Izegem: Lukas, Lars, Thijs, Robin, Daan, Balder, Thor, Arne, Lander en Rune.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top