Op zaterdag 10/10/2020 speelden onze J18 tegen het eerste J18-team van Apolloon Kortrijk. 

 

De wedstrijd startte goed voor Izegem. Na de penaltyreeks stond HBC Izegem 0-2 voor. HBC Izegem bleef een kleine voorsprong behouden tot op het einde van de eerste periode (7-9). De voorsprong ging echter verloren omdat Apolloon Kortrijk maximaal profiteerde van Izegems balverlies en enkele fouten in onze verdediging. Ook voor het doel van Apolloon Kortrijk werden een paar doelkansen gemist. Apolloon Kortrijk boog de achterstand om tot een 14-12 voorsprong. Twee minuten voor tijd maakte HBC Izegem terug gelijk (14-14). In de laatste minuut kreeg HBC Izegem een unieke kans op 15-14, maar het was Apolloon Kortrijk dat met een shot in de linkerbovenhoek de wedstrijd in hun voordeel besliste. Apolloon Kortrijk won met het kleinste verschil (15-14).

 

De tips van trainers Aaron en Bert deden tijdens de rust wonderen. Na de reeks strafworpen stond het 1-3 voor HBC Izegem. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd gaf Achiel een demonstratie van mooi handbalspel. Ingestudeerde nummertjes werden perfect uitgevoerd (1-6). Aan de overkant kon Kortrijk maar moeizaam doelkansen afdwingen tegen een sterk verdedigend Izegem. Tot overmaat van ramp voor Kortrijk bleek achter deze verdediging ook nog eens een sterk keepende doelman te staan. Na 15 minuten stond het 1-11 voor HBC Izegem.

 

In de 16de minuut kon Kortrijk dan toch zijn eerste veldgoal scoren. HBC Izegem bleef rustig en behield de controle over de wedstrijd. HBC Izegem won met 5-16.

 

 

Speelden voor Izegem: Matthias, Sverre, Daan, Jan-Olle, Clement, Lander, Achiel, Guus, Remi, Kobe, Niels, Karsten en Bram.

 

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top