Na een lange voorbereiding vol oefenwedstrijden keken Izegem en Sasja elkaar voor het eerst dit seizoen in de ogen met een inzet: de 2de ronde van de BVB. In de voorbereiding hadden de ploegen al eens tegen elkaar gekampt. Toen ging Sasja de bietenbrug op, want het werd een duidelijke 34-16-zege voor Izegem. Maar maakt u zich geen illusies, bekerwedstrijden kennen doorgaans een ander verloop. Sasja was uit op revanche nadat ze hier vorig jaar in de BVB na verlengingen in het stof beten. De tribunereservaties waren snel gevuld en in het sportcafé volgde nog een klein supporterslegioen de wedstrijd op het scherm. 

Evergems jeugdproduct De Cubber toonde na 1 minuut meteen de weg naar doel. Vermeiren bood hem een mooi weerwoord met 2 onhoudbare pegels van op 10m. Ondanks veel kansen werden de doelmannen nog niet op de proef gesteld. Aan beide kanten trilden paal en lat meerdere keren, maar sommige schoten zweefden ook ruimschoots over en naast de goal. Sasja vond opnieuw de weg naar de goal rond de 10de minuut (2-4). Ruben Mathijs viel in en bracht Izegem terug tot op 4-5 in de 20ste minuut. Sander ‘le canonnier’ Vermeiren had opnieuw wat meer geluk in de afwerking. Samen met Ruben Mathijs (niet toevallig de enige 2 Izegemse doelpuntenmakers in de eerste helft) zorgden ze voor 3 goals terwijl Schonkeren zijn netten 10 minuten lang schoon hield. In de 25ste minuut stond de ruststand al op het bord: 7-5. 

De 2de helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste: een defensieve slag. Maar dit keer eisten de doelmannen wel een hoofdrol op. Sasja maakte gelijk in de 38ste minuut (7-7). Jacobs, die debutant Lachal kwam vervangen, kende een goede invalbeurt en drukte meteen zijn stempel. Samen met Mathijs brachten ze in 1 minuut Izegem terug op voorsprong (9-7). Plots ging het scoreverloop bijzonder snel. Beide ploegen counterden vlot, waardoor het in de 42ste minuut plots  11-10 stond. Vermeiren en Mathijs eisten opnieuw een hoofdrol op. Met nog 10 minuten te spelen stond het 13-11 voor de thuisploeg. Hans Lambrigts nam zijn ploeg op sleeptouw en keerde het tij. Plots ging Sasja op en over Izegem en stond het 13-14 met nog 5 minuten te spelen. Een geluk dat de gebroeders Soetaert zaterdag in het blauw speelden, want zij weerhielden Izegem van een eerste nederlaag. In de absolute slotseconde krijgt Sander Soetaert via een carambole de bal en schuift hem naast de keeper binnen. 15-15 en dus verlengingen. 

Aaron schoot nu ook wakker en bracht ons op voorsprong. Ook K. Soetaert scoorde, maar in een dolle slotfase kwam Sasja nog aanklampen: 18-17 na 5 minuten. Op het scherpst van de snee trof Mathijs weer raak. Het afwerken stokte en Arne Samyn werd met zijn 3de tijdstraf naar de tribune verwezen. Ondanks een fenomenale Schonkeren maakte Sasja opnieuw gelijk in de 4de minuut (19-19). Na 2 gemiste open kansen kreeg Robin Samyn opnieuw de bal en draaide de bal koelbloedig langs het been van de Antwerpse doelman in de laatste minuut, maar ondanks een knappe penaltysave van Ostyn vond Ritzen in het slot alsnog de achterkant van het net. 2de keer verlengingen dus. 

Aaron Vandewoestyne trok het laken naar zich toe en bracht Izegem naar een 2-puntenkloof. Kostic speelde op ervaring en wist meermaals een strafworp af te dwingen bij het scheidsrechtersduo, waardoor Sasja bleef aanklampen. Robin Samyn mocht na een bijzonder licht contact zijn broer gaan vervoegen in de tribune na een 3de tijdsstraf. Kon Izegem de verdediging staande houden zonder de Samyns in de 5 slotminuten? Sasja dwong nu kans na kans af, maar het was Schonkeren die het vuile werk opknapte voor Izegem. Mathijs knalde ons in de 2de minuut (laatste verlengingen) naar 24-22. Ondanks Schonkerens miraculeuze reddingen maakte Sasja alsnog gelijk. De laatste vrije worp van Van Ransbeeck zoefde over de muur maar trof de kruising. 24-24, Strafworpen dus…

Sander Vermeiren nam de openingsworp maar trof de verkeerde kant van de paal. Sasja trof daarna 2 maal raak. Sander Soetaert schoof zijn strafworp binnen en Brice Lachal krulde de bal heerlijk voorbij de doelman en lachte diens intimidatie-actje heerlijk weg. Schonkeren eiste andermaal een hoofdrol op. Hij pakte 2 strafworpen op rij, nam de bal vervolgens in de hand en ging er als een standbeeld mee pronken voor de tribune. De Krekel barstte bijna uit z’n voegen. Ruben Mathijs prikte de finale strafworp heerlijk in de rechter bovenhoek. De zaal ontplofte en de spelers bestormden het veld. Izegem knikkert het 2de jaar op rij Sasja uit de Beker van België, maar niet zonder slag of stoot. Volgende week openen we de competitie thuis tegen Eynatten.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Demeulenaere W, Deschamps, Jacobs (1), Lachal (1), Mathijs (7), Samyn A, Samyn R (1), Soetaert K. (2), Soetaert S. (1), Vandewalle, Vandewoestyne A. (3), Vandewoestyne S. (1), Vantieghem, Vermeiren (6).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top