‘s Zondags rond 10u15 vertrok een klein groepje blauwhemden richting het verre Eupen, vergezeld door een vrij grote groep supporters. Niet onlogisch aangezien dit toch wel een titelbepalende wedstrijd zou gaan worden. Izegem was tot nu toe zonder kleerscheuren de play-offs doorgekomen en had ondertussen al 5 punten voorsprong op die andere titelkandidaat: Eupen. Als Oostkantonners vandaag geen punten wisten te sprokkelen tegen hun rechtstreekse concurrent, beloofde het bijzonder warm te gaan worden onder hun voeten wat betreft hun titelambities.

Eupen speelde vandaag met het mes tussen de tanden. Dat was duidelijk te zien in hun powerplay. De thuisploeg zette onze jongens meteen op 2-0 achterstand. Vandewoestyne oogde bij de opwarming al heel dynamiek en vertaalde dat ook naar een knalprestatie op het veld. 2 schoten uit 2de lijn later hingen de bordjes opnieuw gelijk. Daarna verzandde de wedstrijd een beetje in een knokpartij waarbij de tijdstraffen ons om de oren leken te vliegen. 2 snoeiharde verdedigingen met ook 2 impressionante doelmannen zorgden voor een bijzonder traag scoreverloop. De 3 Izegemse lefties bundelden hun krachten en zorgden elk met een goal voor de eerste voorsprong halfweg de eerste helft (4-5). De thuisploeg rechtte opnieuw de rug en trok het laken weer naar zich toe (6-5). De Oostkantonners leken op dit elan door te gaan, mocht er geen Arne Schonkeren in onze goal gestaan hebben. Corni (heden ten dage ook aan te spreken als Hodor) bokste katachtig de Eupense schoten uit zijn kooi, waardoor Izegem in het kielzog van de thuisploeg kon blijven. 2 minuten voor rust ramde die andere Sasja-boy, Aaron Vandewoestyne, de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, waardoor we konden rusten met 7-7.

Eupen begon nu iets hoger te spelen om onze opbouwers uit de wedstrijd te houden. Samyn maakte hier dankbaar gebruik van en versierde een eerste tijdstraf en pikte ook een doelpuntje mee. Aan de overkant waren de roodhemden de rust nog aan het verteren. Het ene na het andere schot zoefde over en naast Schonkerens kooi, waardoor Izegem na een kleine 10 minuten 7-10 voor stond. Veithen blies opnieuw nieuw leven in de Eupense titeldroom met 2 opeenvolgende goals. Ondanks dat de Eupense tribune goed gevuld was, overstemden onze talrijk meegereisde supporters toch de geliederen in de zaal. De Eupense motor begon opnieuw te draaien, maar Samyn R. plaatste daar 2 keer een doelpunt tegenover. Zijn vernuftige draaibal rolde binnen langs de benen van Polfliet (11-13). 7 minuten voor het einde slaagde de thuisploeg er dan toch in om de stand weer gelijk te brengen (13-13). A. Samyn plukte in aanval nog een verloren bal uit de cirkel en bracht ons weer op voorsprong. Veithen zorgde opnieuw voor een 14-14 gelijkspel (niet gezond voor de nagelriemen, deze wedstrijd). Plots ging het scoren nu wel heel vlot. Op slag van passief bracht Vandewoestyne van op 9m onze heren weer op voorsprong. Schonkeren ranselde de vermeende gelijkmaker uit zijn goal, waarna Declerck van op pivot de winning goal binnen schoof! Eupen scoorde nog tegen maar het kalf was al verdronken. Onze heren dansten op de banken en bestormden na de buzzer in euforie het veld.
Eindstand 15-16!

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Vannieuwenhuyse, Mathijs (1), Soetaert, Deschamps, Declerck (1), Jacobs (1), Vermeiren (3), Vandewalle, Vandewoestyne S. Vandewoestyne (6), Vantieghem, Delbecque, Samyn A (1), Samyn R (3).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top