We zijn al een eindje bezig met de play-offs maar dankzij het onregelmatige schema was dit nog maar het eerste treffen met Amay. De Walen zijn al enkele jaren een beetje het zwarte beest van de heren en deze wedstrijd staat dan ook altijd garant aan spektakel en fysiek handbal. Mits winst zouden we 9 punten uitlopen op de Luikenaars.

Izegem probeerde de tegenstand te verrassen door te beginnen in een 3-2-1 verdediging. De bezoekers waren echter niet onder de indruk en bekwamen al snel een 1-3 voorsprong. Het afwerken liep nog niet al te vlot en het publiek leek ook niet meteen hun draai te vinden in Kachtem. Na wat aftasten begon Vermeiren dan toch van op afstand de weg naar doel te vinden. Ook onze Jacobs leek er weer een bedrijvige wedstrijd van te gaan maken. Amay is nu wel niet dat type ploeg dat je zomaar mee afrekent na enkele mooie aanvallen. De bezoekers slaagden er in om tot aan de 20ste minuut in het zog van onze heren te blijven (9-9). Na een noodgedwongen time-out van coach Mathijs werd de verdediging wat bijgestuurd. Het duo Samyn hield het centrum volledig gesloten en Arne Schonkeren stond opmerkelijk goed te keepen. Ook Vannieuwenhuyse liet zich in verdediging meermaals positief opmerken waardoor Amay even helemaal de kluts kwijt was. Vandewoestyne rook bloed bij het zoekende Amay en liet vervolgens 4 maal de touwen trillen. De bezoekers kwamen niet meer aan de pas, waardoor we de rust in trokken met een 16-10 voorsprong.

In de 2de helft duwden onze jongens het mes nog ietsje dieper. Hun verdediging leek geen antwoord te vinden op onze opbouwers en ook Jacobs bleef scoren aan de lopende band (dit maal met een iets mooiere draaibal dan die in Eupen). In een mum van tijd stond de tienpuntenkloof al op het bord en kon Mathijs naar harte lust roteren (24-14). Amay liet zich nog enkele keren opmerken met bijzonder agressieve (en overbodige) overtredingen, waarbij zelfs één Luikenaar met een rood karton naar de tribunes werd verwezen (na 3 tijdstraffen) en Amay maar met 3 op het veld stond. Izegem liet het niet aan hun hart komen. Vandewoestyne knalde bezoekende goalie met bal en al tegen de netten en Soetaert liet zich opmerken met een mooi zweefschotje in de kruising.

Ook Declerck pikte zijn doelpuntje mee (uitgerekend de 30ste) en het mag gezegd dat onze beide pivots een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden. Remmery mocht de laatste 10 minuten ook nog wat speelminuten maken. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld, hoewel bij de nummer 8 van Amay het licht even uit ging toen hij Delbecque kwalijk neer trok aan de werparm (merkwaardig genoeg niet gevolgd door een rood karton). Jacobs toonde dat Izegem het laatste woord zou hebben in deze wedstrijd en zorgde voor de 2 finale doelpunten. Eindstand 33-23.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Declerck (1), Delbecque (4), Deschamps, Jacobs (6), Mathijs (4), Samyn A (2), Samyn R (2), Soetaert (2), Vandewalle, Vandewoestyne A (6), Vandewoestyne S (1), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (5).
 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top