Zeggen dat Blue White op dreef is, is een understatement. De ploeg handbalt al een heel seizoen op een constant niveau, en nu komen er ook goede resultaten van. Tegen de ongenaakbare leider Eeklo verloor Izegem nog, maar daarna won het van Waasmunster, speelde het gelijk bij concurrent Overpelt en in eigen huis werd vorige week gewonnen van Elita Lebbeke! Blue White deed de laatste weken dus goede zaken.

 

Tegen Lebbeke zat coach Verbeke in verband met één positie met de handen in zijn denkbeeldig haar: Bert Remmery haalt de laatste weken de wedstrijdselectie van de eerste ploeg (en het is hem zéker gegund), Lander Vandemoortele was niet beschikbaar en Thomas Vannieuwenhuyse heeft al enkele weken last van zijn achillespees. Vannie was speelklaar, maar uit voorzorg werd de jonge Matthias Nottebaert (diens naam doet vast wel een belletje rinkelen) bij de wedstrijdkern gehaald. Verder recupereerde opbouwer Michiel 'Dino' Demeulenaere nog van een Valentijnsgriepje en was middenman Louis Olivier om mysterieuze redenen onbeschikbaar.

 

BWD had geen geweldige opwarming achter de rug, maar begon in aanval degelijk aan de wedstrijd. De weg naar doel werd in de openingsfase verrassend vlot gevonden door Louis Desmet, die nochtans de avond voor de wedstrijd zich liet spotten op de après ski van de Scouts. Een jaarlijkse traditie. In verdediging liep het wat moeilijker: de complete verdedigende linie had het moeilijk met de nummertjes van Lebbeke. Het ontbreken van de orders van Dino had daar misschien iets mee te maken.

 

Opvallend veel supporters zagen hoe Blue White de wedstrijd dan langzaam maar zeker naar hun hand begon te zetten. Een tussensprintje rond de twintigste minuut en enkele Vanniëaanse reddingen hielpen daarbij. Mathias Nottebaert mocht zijn eerste minuten maken na een pijnscheut van Vannie, en bracht de zaal even later voor het eerst tot hoge sferen. Hij anticipeerde geweldig op een hoekshot van een Lebbekenaar: een eerste kippenvelmoment. Lebbeke kon daarna enkele minuten profiteren van een impasse in het Izegemse scoreverloop, waardoor het 14-12 stond aan de rust.

 

Blue White startte verschroeiend aan de tweede periode, en Lebbeke had het bijzonder lastig. Sam Naessens, Ruben Depoortere, Thomas Vandewalle, Willem Beke en Louis Desmet vonden achtereenvolgens de weg naar doel, en zo kwam Izegem op een niet te overbruggen zeven doelpunten voorsprong. Tijdens de negende minuut hield de hele sporthal wel zijn adem in: Sam Naessens werd walgelijk brutaal neergetrokken door Dimitri Moeyersoons, waardoor de wedstrijd voor beide spelers ten einde was. Sam kermde van de pijn, maar traint ondertussen al weer mee.

 

Matthias Nottebaert liet nog enkele puike reddingen noteren, maar de wedstrijd viel helemaal stil. Met een vijf op acht kon Blue White in feeststemming aan de derde helft beginnen, en die liep bij wonder nog beter dan de eerste twee. Nu volgen enkele competitieloze weken, op zeven maart hervatten onze jongens in en tegen buurtgenoot Roeselare.

 

Speelden voor Blue White Dynamite: Beke Willem (4), Deketelaere Yelle (2), Depoortere Mathieu (1), Depoortere Ruben (1), Desmet Louis (6), Lievens Arne, Maertens Alexander (1), Naessens Sam (4), Vandewalle Stan (1), Vandewalle Thomas (2), Vangroenweghe Karel (3), Verhaeghe Sam, Vannieuwenhuyse Thomas (D), Nottebaert Matthias (D)

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top