De playoffs waren dit weekend aan hun vijfde luik toe, en voor onze eerste ploeg stond de verplaatsing naar Herstal op de agenda. De vorige wedstrijd tegen de mannen uit het Luikse eindigde met een sisser: Izegem wist toen geen punten mee naar huis te nemen. Gebrand op revanche en met de goede vorm in het achterhoofd werd de zondagmiddagwedstrijd aangevat.

Onze jongens vingen de wedstrijd dan ook goed aan: na drie minuten stond de thuisploeg al drie doelpunten in het krijt. Aaron en Simon Vandewoestyne en Sander Vermeiren openden hun conto. Hoewel Herstal ongeïnspireerd speelde kreeg Izegem toch enkele doelpunten om de oren, en omdat de afwerking niet helemaal op punt stond konden onze jongens niet uitlopen. Na een kwartier kwam Herstal zelfs ei zo na op gelijke hoogte, ware het niet dat Arne Schonkeren in doel stond. Na twintig minuten in de eerste helft trokken onze jongens dan toch de nodige tussensprint: Vermeiren knalde twee keer de keeper tegen de touwen, Vannieuwenhuyse kon op snelheid inlopen en uithalen en ook Ruben Mathijs kwam nog tot scoren. Een pijnlijk verdict voor de hardwerkende mannen van Herstal: 9-13 aan de rust.

‘Lefties’ Kobe Jacobs, Ruben Mathijs en Sander Vermeiren legden de wedstrijd vlak na de rust in een definitieve plooi. Hun opeenvolgende doelpunten brachten Izegem op een voor Herstal niet te overkomen zevenpuntenkloof. Stan Vandewalle mocht door de afwezigheid van Tjorven Deschamps en Brecht Declerck een hele poos opdraven, en deed het zeker niet slecht. In verdediging stond hij goed zijn mannetje, enkel een bevrijdend doelpuntje bleef uit. De rest van de wedstrijd was er geen voor de geschiedenisboeken, al overleefde Gilles Vannieuwenhuyse wel een aanslag op zijn persoon: een bal die tijdens de opwarming aan het plafond vast kwam te zitten viel pardoes naast zijn hoofd.

Pivot Robin Samyn voelde zich als een vis in het water in de verdediging van Herstal. Hij dwong meerdere strafworpen af en wist zelf ook vier maal te scoren. Ook Aaron Vandewoestyne en Sander Vermeiren dikten hun doelpuntentotaal nog wat aan. Bert Remmery kwam in de slotfase nog Arne Schonkeren vervangen en kon zich enkele keren onderscheiden. Herstal wist in de slotfase nog te milderen, maar de eindstand spreekt voor zich: 17-27.

Speelden voor HBCI: Vandewalle Stan, Samyn Arne, Mathijs Ruben (4), Samyn Robin (4), Soetaert Kobe, Vandewoestyne Simon (2), Vantieghem Senne, Delbecque Rune, Aaron Vandewoestyne (7), Jacobs Kobe (2), Vermeiren Sander (6), Vannieuwenhuyse Gilles (2), Remmery Bert (D), Schonkeren Arne (D)

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top