Op de derde speeldag van de play-offs stond de zoveelste (5de) clash tussen Izegem en Eupen gepland. Beide ploegen hadden al meermaals bewezen elkaar in evenwicht te kunnen houden. De laatste wedstrijd in Eupen werd door een scheidsrechterlijke dwaling gereduceerd tot een gelijkspel. Het laatste treffen tussen de rivalen eindigde in de Krekel ruim in Izegems voordeel, maar met een 3-uur-lange verplaatsing in de benen zou dit ongetwijfeld anders uitpakken. Met winst liepen we 5 punten uit op de achtervolgers. Een 15-tal fanatieke supporters maakten de verplaatsing mee.

Eupens topscoorder Schroeder opende na 2 minuten de score voor de thuisploeg. Delbecque en Samyn A. hadden meteen een antwoord klaar, waardoor we op en over Eupen wipten. Kriescher hing de bordjes opnieuw gelijk. Het talrijk opgekomen thuispubliek aanschouwde een bikkelharde pot handbal, waarin de verdediging aan beide kanten de aanval duidelijk overmeesterde. Na 6 doelpuntloze minuten was het Izegem die weer de weg naar doel vond via Arne Samyn en A. Vandewoestyne. Eupen botste in aanval steeds op een beresterke Schonkeren die, geloof het of niet, week na week zijn niveau steeds meer lijkt op te krikken. Aan de overkant werd ook stevig gebikkeld. Aaron Vandewoestyne forceerde zich tweemaal door de fanatieke Eupense muur en bezorgde de blauwhemden daarmee een krappe ruststand van 4-6.

Tijdens de korte koffiepauze liet het gebrul van de Eupense coach de coulissen zodanig op hun grondvesten daveren dat coach Mathijs zijn stem moest verheffen om zijn tactische plannen uit de doeken te doen. Gelukkig bleven onze jongens koelbloedig. Jacobs toonde zich van zijn meeste scherpzinnige kant en verschalkte Polfliet met een lobje en een gezegend spinshot. Met nog 17 minuten op het bord stonden we 4 doelpunten voor. Eupen scoorde nog 2x, maar met nog 10 minuten op het bord legden Mathijs en Vandewoestyne de wedstrijd in een definitieve plooi (8-12)… of toch niet ? De thuisploeg had duidelijk nog wat brandstof in de tank zitten en maakte uit het niets een ultieme remontada. In 7 dolle minuten dichtte Eupen de kloof, wipte zelfs over onze jongens en toverde het Sportzentrum om tot een echte heksenketel (14-13). In hun euforie hadden ze echter geen rekening gehouden met ijskonijn Ruben Mathijs. Onze rechteropbouwer, die nu op rechterhoek vertoefde, trad als een duivel uit een doosje op in het schouwspel en zette plots alles naar zijn hand. Delbecque had een zwakke plek gevonden in de Eupense muur en loodste Mathijs 2 maal met succes door de verdediging (14-15, 59ste min). Schroeder (wie anders) hing in de slotminuut de bordjes nog één maal gelijk. Met nog 1 aanval te gaan, lanceerde Delbecque Mathijs voor een laatste keer. Ruben nam het cadeau in dank aan en plaatste in het absolute slot de bal behendig tussen de benen van de Eupense doelman. Enkele seconden later floten de scheidsen af en werd het bijzonder stil in het sportzentrum. Onze heren dansten na grote ontlading in euforie op het veld en genoten niet veel later van enkele verdiende pilsjes op de lange terugrit naar thuishaven Izegem. Deze nagelbijter van formaat eindigde op 15-16.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Remmery (D), Samyn A (2), Samyn R, Declerck, Deschamps, Soetaert, Vandewoestyne S, Vantieghem, Vannieuwenhuyse, Vermeiren (1), Jacobs (2), Delbecque (2), Vandewoestyne A (5), Mathijs (4).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top