Op zondagochtend 2 februari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Desselgem om te spelen tegen Desselgemse HC. Talrijke balveroveringen vanuit de verdediging en goed uitgespeelde tegenaanvallen bezorgden de J16 een makkelijke voormiddag.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 1-2 voor HBC Izegem. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd had Desselgemse HC veel moeite om HBC Izegem bij te benen. Onze verdediging, onder leiding van Karsten, was niet te passeren en op tegenaanval kon Aaron onmiddellijk driemaal op een rij scoren (3-6). HBC Izegem bleef z’n opponent onder druk zetten en profiteerde gretig van het balverlies van de thuisploeg (3-8). De voorsprong werd in vier dolle minuten met doelpunten van hoekspelers Mauro en Rune vergroot tot 5-14. Een time-out van Desselgemse HC bracht geen verandering. In tegendeel HBC Izegem ging nogmaals op het gaspedaal staan. Remi en Guus vingen de hoge ballen van Desselgemse HC makkelijk op en daarna ging het snel naar de overkant. Federico en Aaron stonden telkens op de juiste plaats om af te werken. HBC Izegem won met 9-27.

De tweede wedstrijd werd een kopie van de eerste wedstrijd. De Izegemse verdedigers lieten Desselgemse HC niet combineren. Desselgemse HC stapelde de foute passes op en had geen verhaal tegen de snelle omschakelingen van HBC Izegem (2-9). Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er steeds meer ruimte op het veld. Telkens zochten Thieben, Remi en Aaron met lange passes deze vrije ruimte op. Guus, Federico en Daan kregen dan vrije baan tot aan het doel van de tegenstrever. Ook Rune en Remi gingen verschillende keren aan de haal met de bal. Van 2-9 werd het 4-20.

Na een time-out ging HBC Izegem er nog één keer vol tegenaan. Ook Kobe durfde nu af te werken en scoorde de 4-21. Met nog 10 minuten te spelen geraakte de energietank bij Desselgemse HC stilaan leeg. Desselgemse HC kon nog één keer scoren terwijl HBC Izegem bleef domineren. HBC Izegem won met 5-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Mauro, Federico en Karsten.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top