Op zaterdag 25 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Kortrijk om te spelen tegen Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem won de twee wedstrijden tegen Apolloon Kortrijk2 en behoudt haar tweede plaats in de rangschikking.

Na de zes strafworpen voor de eerste wedstrijd stond het 3-3.  De trainer startte met Thieben, Mauro, Kobe, Karsten, Federico, Guus en Yntse.  Tijdens de eerste vijf minuten gaf onze verdediging onder leiding van Karsten geen krimp. Kobe en Federico ontfutselden meermaals de bal van de tegenstander. Op tegenaanval werkte Guus driemaal af en stond het 3-6 voor Izegem. HBC Izegem zat meteen in de wedstrijd en onze tegenaanvallen bleven Apolloon Kortrijk2 pijn doen. Federico werkte twee tegenaanvallen mooi in de rechterbovenhoek van het doel af en zette Izegem op een 5-10 voorsprong.

Na tien minuten wisselde Arne een aantal spelers. Remi, Rune en Aaron namen over en HBC Izegem bouwde de voorsprong verder uit (9-16). HBC bleef goed combineren. De speler die op de beste plaats stond om te scoren, kreeg telkens de bal. In de laatste twee minuten zorgden een strafworp van Kobe en een harde worp van Guus dat HBC Izegem won met 11-18.

Bij aanvang van de tweede wedstrijd redde Thieben een strafworp uit z’n doel.  Hij zorgde voor een bonus door zelf te scoren (2-3). Na het beginsignaal van de scheidsrechters Thomas & Stan Vandewalle begon Izegem opnieuw sterk aan de wedstrijd. Remi zorgde met twee doelpunten voor een 2-5 voorsprong. Het tempo van de tweede wedstrijd lag een stuk hoger dan de eerste wedstrijd. Beide ploegen lieten mooie dingen zien.

Vanop hoek werkte Rune twee kansen met een hard shot af in de verste hoek van het doel. Aaron zette door en kon vrij afwerken. Ook Karsten en Guus toonden zich bijzonder efficiënt en wurmden zich meermaals door de verdediging van Apolloon Kortrijk2. HBC Izegem bouwde een aardige voorsprong op (7-15). De laatste tien minuten zagen we goed handbal van beide ploegen, maar telkens was HBC Izegem iets feller en dat werd beloond. Er werden een paar snelle tegenaanvallen gelopen en afgemaakt door Aaron, Daan en Rune. HBC Izegem won met 14-25 en kon terugkijken op een goede wedstrijd waarbij bijna iedereen kon scoren.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top