Op zaterdag 18 januari 2020 trokken onze jongens van de J16 naar Gent voor de vierde speeldag in de VHV-competitie J16B.

Izegem startte slap in de eerste twee wedstrijden. De verdediging werd te gemakkelijk uit elkaar gespeeld en in de aanval liep het voor onze ploeg voor geen meter. Gelukkig kon onze doelwachter Thieben de schade beperken en bleef het spannend tot het einde. Beide ploegen kregen nog kansen om te winnen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-6. Ook in de tweede wedstrijd miste HBC Izegem scherpte voor doel. Elita Buggenhout vond wel vlot de weg naar het doel en zette 13-6 op het scorebord.

Tijdens de wedstrijd HC DB Gent en Elita Buggenhout had onze trainer Arne twintig minuten om de ploeg terug op de rails te krijgen. In héél korte tijd zagen we een totaal ander Izegem. Een solide verdediging zorgde ervoor dat HC DB Gent geen enkele kans kon afdwingen en een gedreven Aaron scoorde driemaal in vijf minuten. Met doelpunten van Guus, Federico, Daan, Mauro, Rune en Remi bouwde HBC Izegem een ruime voorsprong uit en won met 3-15.

In de laatste wedstrijd tegen Elita Buggenhout kwam HBC Izegem snel op voorsprong. Met stevig handbal liep Izegem uit tot 3-6. Elita Buggenhout herstelde het evenwicht (5-7). Met nog één minuut te spelen werd het 7-8. Een tegenaanval met Remi als afwerker kon de winst definitief veilig stellen. HBC Izegem won de wedstrijd met 9-7.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

 

Alle resultaten:

HC DB Gent – HBC Izegem: 6-6

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 6-13

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-14

HC DB Gent – HBC Izegem: 3-15

HBC Izegem – Elita Buggenhout: 9-7

HC DB Gent – Elita Buggenhout: 10-10

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top