De eerste thuiswedstrijd in 2020 was tegen de koploper in de regio- competitie. Apolloon Kortrijk had in de regio- competitie Oost-West (J16A) nog niet verloren. Ook tegen de tweede liet Apolloon Kortrijk zich niet verschalken.

Na 3 strafworpen van elk team stond het 2-3 in het voordeel van Apolloon Kortrijk. HBC Izegem maakte direct gelijk (3-3). Apolloon Kortrijk nam het voortouw in de wedstrijd (5-8) maar Izegem haakte terug aan tot 7-8. Het waren vijf sterke minuten van HBC Izegem. Beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd maar HBC Izegem kon dit goede spel niet volhouden. Enkele kleine fouten van Izegem (balverlies en twee gemiste open doelkansen) zorgden ervoor dat Apolloon Kortrijk z’n voorsprong terug kon uitbouwen (9-14). Met drie doelpunten op rij maakte HBC Izegem nog een sterke tussenspurt (12-14). Meteen het tijdstip voor de koploper om het tempo terug op te drijven. Nu scoorde Apolloon Kortrijk driemaal op rij en de marge van vijf doelpunten werd hersteld (12-17). In de eindfase van de wedstrijd was Kortrijk te sterk en won het met 13-19.

In de tweede wedstrijd werden de Izegemse handballers luidruchtig aangemoedigd door de KSA. Na de strafworpen zag het er nog goed uit voor Izegem (3-3) maar na vijf minuten keek HBC Izegem meteen tegen een achterstand van 5-13 aan. HBC Izegem wou het aanvallend forceren en Apolloon Kortrijk strafte elk Izegems balverlies genadeloos af. Het werd stil op de tribunes. Na een time-out vatte HBC Izegem weer moed en met drie doelpunten tegenover één tegentreffer probeerde het zich terug in de wedstrijd te vechten (8-14). Beide ploegen legden zichzelf ook een verschroeiend tempo op en vergaten daarbij te verdedigen. De score liep nu snel op (15-24) en langs beide kanten zagen we enkele mooie doelpunten. Beide ploegen wisten niet van ophouden en onder een strak tempo werd in de laatste vijf minuten nog tien keer gescoord. HBC Izegem verloor met 20-29.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Guus, Remi, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Federico en Karsten.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top