Izegem trok op zaterdag 4 januari 2020 met vijf jeugdploegen (J12, J14, J16, J18 en M15) naar Hasselt om deel te nemen aan het internationaal Hallentornooi. Ze speelden tegen verschillende topploegen uit België, Nederland en Duitsland.

In de reeks van de J16 namen twaalf ploegen deel. HBC Izegem werd ingedeeld in poule D met HC Visé1 en BFC. Beide ploegen waren een maatje te groot voor de J16. Was het omwille van de lange busreis of de soundtrack van Frozen II, de eerste wedstrijd werd verloren met 4-14 tegen HC Visé1. Ook tegen het Nederlandse BFC Beek kon HBC Izegem niet op. HBC Izegem verloor met 5-18. We eindigden daarmee laatste in poule D.

Na de poulewedstrijden speelde Izegem nog drie wedstrijden voor de plaatsen 9 tot 12 (tegen HC Visé2, Elita en Tongeren). Tegen HC Visé2 kwam HBC Izegem vlug op achterstand. HBC Izegem had het enorm moeilijk om doelkansen af te dwingen én af te maken. HBC Izegem verloor met 6-16. De trainer van Visé was wel onder de indruk van onze pivot Karsten. Aan de eerstejaars gaf hij ons een tip om hard te werken aan een snellere balcirculatie binnen het team.

Net zoals de J14 hield de J16 het beste voor de twee laatste wedstrijden. Arne volgde de song ‘into the unknown’ van Frozen II en schudde z’n team door elkaar. Met Rune in doel, Thieben op hoek en Federico op midden speelde Izegem een sterk wedstrijdbegin en waren we de evenknie van Elita (4-4). Daarna ging het wat moeilijker. HBC Izegem miste enkele open doelkansen en op die manier kon Elita een voorsprong uitbouwen. HBC Izegem verloor met 7-12. Deze wedstrijd zorgde er toch op één of andere manier voor dat er terug meer strijd- en vechtlust in het team kwam.

Tegen Tongeren zagen we een Izegem dat er opnieuw volop voor ging. Rune en Karsten namen het team op sleeptouw en brachten Federico, Aaron en Daan meermaals in stelling. Ook Yntse voelde als pivot wat strijden voor een bal was. Tot de laatste minuut bleef het verschil slechts één doelpunt. Het werd een dubbeltje op z’n kant.

Winst zat erin maar het bleef uiteindelijk 11-11 en zo ging Tongeren lopen met de 11de plaats in de rangschikking. Positief was alvast dat de ploeg zich bleef inzetten en dat er een goede sfeer was binnen de groep.

Speelden voor Izegem: Rune, Daan, Yntse, Thieben, Federico, Karsten, Aaron, Kobe en Mauro.

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top