Wedstrijd van 1 december 2019:

Op een rustige zondag met weinig verkeer, trokken de J16 naar Oostende deze keer. Het busje was niet vacant, aan een gesloten poort, het stond aan de verkeerde kant. We dachten nog even te wachten, maar Ann en Jacques waren in Parijs aan het overnachten. Enkele ouders sprongen in de bres, plotseling waren we met een auto of zes.

Sporthal ‘Marie-Thérèse De Gryse’ bleek naar een turnster te verwijzen, ze verzamelde in het verleden vele prijzen. De zaal was ecologisch top, maar de zoektocht naar een cafetaria of een koffie drinken werd een flop. Kris beloofde de volgende keer koffie met taart. Het wordt dus zeker de moeite waard.

In het eerste helft startte HBC Izegem heel gedreven en werd de verdediging van Thor knap doorweven. Rune en Karsten bleven zoeken naar hiaten, niets kon nog baten. Alle remmen los, voor Mauro was de doelman steeds de klos. Na de 4-10, ging het steeds volgens hetzelfde stramien. Guus liep er nu door alsof het was zonder tussenschotten en pakte uit met z’n harde shotten. Op het einde werd Daan nog omver getrokken en liet de scheidsrechter de dader mokken. Twee minuten en een strafworp floot hij even, het was niet eens overdreven. Gebroken was de weerstand. 10-23 werd de eindstand.

In de rust waarschuwde Arne voor het vel van de beer. Thor ging in de tweede helft fors in het verweer. Even was het beven tot Thieben enkele ballen uit z’n doel kon zweven. Bij 9-9 gaf Rune de juiste pas en konden we zien hoe goed Remi het spel las. De ballen werden uit de lucht gegrist en de wedstrijd was beslist. In laatste minuut nam Federico nog het risico om te vallen en kon hij de 13-16 eindscore op het scorebord knallen.

Tweemaal winst, opdracht volbracht, terug thuis om halfacht. Iedereen content, al was het op het einde van een weekend.

Speelden voor Izegem: Daan, Aaron, Rune, Thieben, Kobe, Yntse, Mauro, Remi, Guus, Federico en Karsten.

   

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top