De laatste wedstrijd van de eerste ronde in 2de nationale werd dit weekend gespeeld. United Brussels had zich al meermaals een taaie tegenstander getoond maar bungelde onverbiddelijk laatste in het klassement. Izegem daarentegen had met horten en stoten de eerste plaats bereikt. Ondanks enkele onnodige puntenverliezen toonden ze zich 2x sterker dan rivaal Eupen, wat hun nu de leidersplaats opgeleverd had. Mits winst waren we zeker van de pole position in de play-offs, wat ons een puntje voorsprong biedt op Eupen.

Izegem schoot het snelst uit de startblokken. Vermeiren, die week na week weer sneller de weg naar doel lijkt te vinden, zorgde voor 3 doelpunten die ons na 5 minuten tot 4-1 brachten. Brussel was even van hun melk, maar S. Vandewoestyne en Jacobs gaven hun geen tijd om op adem te komen: 9-4. De bezoekers rechtten de rug en toonden dat ze zich niet zomaar de slachtbank zouden laten begeleiden. Aanvallend was Izegem het noorden even kwijt en ook in verdediging stonden enkele jongens wat te zwemmen. Brussel profiteerde en keerde terug tot aan 13-11. Robin Mathijs tekende voor een time-out in de 21ste minuut. In dat luttele minuutje wist hij meteen de pijnpunten van de tegenstander bloot te leggen en hoe we er moest op inspelen. De ex-Knackers Vandewoestyne hadden dit helemaal begrepen. Onder hun impuls kreeg Izegem plots vleugels en ook Schonkeren eiste opnieuw een hoofdrol op. Izegem raasde als een sneltrein naar de rust, waar we met 21-12 mochten gaan rusten.

Tijdens de rust werd onder de supporters al gefluisterd over een 30ste doelpunt, sommigen durfden zelfs al te dromen van een 35ste goal. Aan onze spelers om te zorgen dat die gebeden verhoord zouden worden. Jacobs, die de eerste helft de Brusselaars telkens te snel af was, opende de score. Hij onderschepte geniepig de passen van de bezoekers en legde ze probleemloos in het mandje aan de overkant van het veld. (26-16). Als we de goals niet op tegenaanval maakten, konden we altijd rekenen op Aaron Vandewoestyne voor de opbouw. Onze topscoorder was een gesel voor de bezoekende verdediging en maakte telkens de goede keuzes in de opbouw (29-16). Vermeiren dacht: “als dat zo gemakkelijk scoort van op links, dan moet ik dat ook maar eens proberen zeker?” Vanop de rechterkant van het veld werd hij gelanceerd, 3 grote passen brachten hem naar de linkerkant van het veld en zijn schot suisde overhoeks in de winkelhaak: 30ste goal Doelman Schonkeren had ondertussen plaats gemaakt voor Zwoele. Zoals de afgelopen paar invalbeurten werd hij met applaus onthaald en bedankte het publiek met enkele flitsende reddingen. Alleen was het bij het schijnshot van Brussel toch even zoeken waar die bal gebleven was… De Izegemse sneltrein denderde voort in aanval. Vermeiren zorgde nog voor een 35ste goal en Aaron Vandewoestyne eindigde andermaal de wedstrijd als topschutter dankzij zijn 2 doelpunten in het slot van de wedstrijd: 38-22.

Izegem start als leider aan de play-offs en mag die leidersplaats meteen verdedigen tegen Eupen. De Oostkantonners komen over 1 maand (25/01) op bezoek in Izegem. We doen dan ook een warme oproep om die datum nu al vast te zetten in uw agenda, want deze wedstrijd kan nu al zeer bepalend zijn in de beslissing om het kampioenschap begin mei.

Speelden voor Izegem: Schonkeren (D), Ostyn (D), Declerck (1), Delbecque (3), Deschamps, Jacobs (6), Samyn A. (2), Samyn R. (1), Soetaert (2), Vandewoestyne A (8), Vandewoestyne S (7), Vannieuwenhuyse, Vantieghem, Vermeiren (7).

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top