Zaterdag mocht onze tweede ploeg één van die wedstrijden spelen waar het eigenlijk allemaal om draait in sport: een rasechte derby. Sinds de opmars van onze eerste ploeg uit de donkere krochten van het liga-handbal naar Liga 1 en recenter nationaal niveau komt de wedstrijd Izegem – Roeselare niet meer elk seizoen voor, maar in de Beker van België troffen de buren elkaar dit seizoen toch nog eens. In die wedstrijd toonde Roeselare zich een taaie klant, waar onze eerste ploeg de handen mee vol had. Voor onze tweede ploeg beloofde het dus een zware vooravond te worden tegen een ongeslagen tegenstander.

Toch had coach Verbeke geen directe redenen om zich grote zorgen te maken. Tegen het eveneens ongeslagen Elita Lebbeke speelden onze jongens namelijk tot het einde met goed handbal mee, en zat de zege er zelfs in. Tweede opsteker: de slachtoffers van die wedstrijd, Louis Desmet (wansmakelijke lipblessure) en Sam Naessens (stevige ‘keunebille’) waren op tijd fit geraakt, en bovenal speelden onze jongens in het eigen Fort De Krekel. Zowel Izegem als Roeselare hadden redelijk wat supporters in de tribune zitten, dus alle omstandigheden zaten mee om er een mooie wedstrijd van te maken.

Thomas Vandewalle opende de score vanop hoek, en na twee doelpunten van de bezoekers bracht Willem Beke onze ploeg weer gelijk. De omstandigheden die eerst zo mooi meezaten begonnen daarna te keren. Stan Allosserie verstapte zich in een beweging en moest de wedstrijd al na enkele minuten staken. Meteen daarna kreeg Willem twee minuten straftijd, en wanneer hij het veld weer mocht betreden kwamen onze blauwhemden meteen weer in ondertal na een fout van snelheidsduivel Sam Naessens. Zo stond het meteen 2-5 na tien minuten. Niet de start waar Izegem op hoopte.

Louis Desmet, tijdig fit na een operatie aan de lip en een lichte schouderblessure, scoorde dan twee keer na elkaar, waarmee hij Izegem terug in de wedstrijd bracht. Het duel Louis Desmet en Roeselarespeler Sam Cracco was dan ook een wedstrijd in de wedstrijd. De twee drinken geregeld samen koffie op zondag, gezien Cracco schoonbroer moet zeggen tegen Smetje. Niet zo veel later bracht Cracco het schaamrood op de wangen van Smetje en Thomas Vandewalle. De twee lieten zich kinderlijk uitspelen met een doelpunt ten gevolge. ‘Jagh, da was oes skuld’, met een ‘Joat, verdomme’ ten antwoord.

De Izegemse aanval verliep zoals wel vaker stroef, en het was dankzij treffers van Sam Naessens, Stan Vandewalle en Alexander Maertens dat na de rust van een wedstrijd nog sprake zou kunnen zijn. Ruststand 9-14, na een eerste helft die over de hele lijn niet goed genoeg was.

Het is een publiek geheim dat onze tweede ploeg tijdens elk van de drie helften een beetje beter in vorm raakt, en dat was nu niet anders. Roeselare liep aanvankelijk wel nog een doelpuntje extra uit, maar na tien dolle minuten waarin zes verschillende(!) Izegemse spelers achtereenvolgens (Thomas, Sam N, Stan V, Mathieu, Willem en Ruben) scoorden stond het met nog vijftien minuten op de klok zowaar 17-17 gelijk. Roeselare in paniek, en Blue White met het mes tussen de tanden. Dat mes was trouwens scherp, maar niet gevaarlijk. Helaas oordeelden de scheidsrechters daar meerdere malen anders over. Straftijden en strafworpen vielen uiteindelijk bij de vleet, maar onze Liga 2-ploeg heeft goud tussen de palen. Vannie keepte op niveau, en geschenk uit de hemel Bert Remmery pakte drie van de vier geïncasseerde strafworpen.

De focus van BWD verschoof helaas van de inhaalrace naar de wedstrijd van de scheidsrechters, en dat is zelden een goed teken. Na enkele balverliezen en gemiste shots was de wedstrijd na 55 minuten uiteindelijk toch gespeeld. Roeselare klom tot 21-25, en zou de zege niet meer uit handen geven.

Terwijl de blauw-witte supporters in de cafetaria aan het wachten waren poetste BWD plichtsbewust de zaal, om daarna nog lang na te kaarten over een wedstrijd tegen een titelkandidaat die eigenlijk gewonnen had kunnen worden. Voorzitter Wim zalfde na de wedstrijd de wonden van de spelers: ‘Die punten zullen wel komen.’ We geloven hem graag.

Zondag speelt onze ploeg in Mechelen tegen Welta, gedeeld eerste in de stand. Daarna volgt een op papier makkelijker programma.

Speelden voor HBCI: Allosserie Stan, Beke Willem (2), Depoortere Mathieu (3), Depoortere Ruben (1), Lievens Arne, Maertens Alexander (3), Naessens Sam (5), Olivier Louis (1), Remmery Bert (D), Vandewalle Stan (2), Vandewalle Thomas (4), Vannieuwenhuyse Thomas (D), Verhaeghe Sam, Desmet Louis (3)

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top