Gisteren trokken onze dames richting het verre Kortessem voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Na het inspecteren van de plas water midden het speelveld konden we gelukkig toch van start gaan.

Het was even wachten op een eerste doelpunt van beide ploegen, maar onze dames zorgden toch voor de openingstreffer. In de eerste periode van de eerst helft ging het spel ook gelijk op. Daarna begon Izegem toch wat last te krijgen van de lange rit en het snelle spel van Kortessem. Kortessem maakte hun kansen mooi af waar Izegem het doel meermaals miste. We gingen rusten met een achterstand van 4 doelpunten :10-6.

Na wat oppeppende talk gingen onze dames iets gretiger van start met als doel de voorsprong van Kortessem van het scorebord te vegen. Kortessem liet onze dames eerst niet dichterbij komen en de voorsprong bleef 4 punten. Het laatste kwartier besefte Izegem dat het nu of nooit was en geleidelijk aan werd de voorsprong weggepeuzeld. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen werd de gelijkmaker eindelijk in de netten gegooid.

Na een spannende slotfase waarbij nog een shot van Kortessem diende afgeblokt te worden, kon ons Lotje de winning goal koelbloedig binnenmikken. Zo werd er een einde gemaakt aan een onnodig spannende ‘thrillerwedstrijd.’

 

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top