Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J16 en J18 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage (29.08.2019 tot 31.08.2019) en jeugdtornooi ‘Conquérhand 2019’ in Frankrijk. Niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 22 jongeren afgelopen donderdagochtend 29 augustus 2019 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 30 augustus 2019 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren Tremblay, Calais en Caen. Tegen Tremblay hield HBC Izegem goed stand maar verloor met 13-19. Calais (9-21) en latere tornooiwinnaar Caen (3-29) waren duidelijk sterker.  Ook de J18 had het lastig tegen de fysiek sterke Franse tegenstanders en kwam net iets te kort om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Tijdens de tweede tornooidag gingen ze er opnieuw volop tegenaan. Voor de J18 zat winnen er opnieuw niet bij, maar samen als team goede prestaties leveren tegen sterke buitenlandse ploegen is soms evenveel waard. De J16 kon het tornooi wel met winst afsluiten. Na nipt verlies tegen de thuisploeg Eu, won HBC Izegem met 19-15 tegen Villepinte.

Beide ploegen kunnen terugkijken op een geslaagde stage. Het geleverde spel is hoopgevend voor het komende seizoen en de overwinningen sparen we op voor het VHV-kwalificatietornooi.

Bedankt aan de coaches en begeleiders Arne Nollet, Frank Platteeuw Jurgen Tack, Kris Min Jou, Caroline De Laere en Ann Depreitere om ook dit jaar te helpen bij deze trip naar Frankrijk.

J18: Matthias Nottebaert, Frey Bossuyt, Achiel Denys, Niels Witdouck, Lander De Baets, Ruben Min Jou, Frank Platteeuw (coach), Remie Vannieuwenhuyse, Jan-Olle Moortgat, Léon Verbeke en Robbe Tack.

J16: Thieben Ramaker, Aaron Six, Remi Verbeke, Karsten Ramaker, Guus Bossuyt, Federic Lioen, Vic Mondy, Arne Nollet (coach), Mauro Bouckhout, Daan Vanhaverbeke, Victor Van Den Abeele, Rune Horré en Yntse Vandenbulcke.

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top