In de laatste competitiematch van 2018 moest Izegem het opnemen tegen Beyne. Beide ploegen stonden samen op de tweede plaats in de stand. De winnaar kon dus een goede zaak dan. In een heel goed gevulde sporthal verliep de aanvangsfase langs beide zijden slordig. Overhaaste shots en balverlies zorgden er voor dat na vijf minuten elke ploeg éénmaal gescoord had. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe en verdedigden op een hoog niveau. Doelman Ostyn stopte 2 strafworpen na elkaar en belette zo dat de bezoekers echt het voortouw konden nemen. Halfweg de eerste helft was de score met een 5-5 stand nog steeds in evenwicht. Via Deschamps en Vantieghem kon Izegem voor het eerst twee doelpunten uitlopen. 8-6 was de score met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. De Luikenaars gaven echter niet op en scoorden drie doelpunten op rij. Het bleef spannend en beide ploegen speelden haasje over. Jacobs en Behidj zorgden voor een 11-10 voorsprong in minuut 25. De aanwezige toeschouwers genoten van de match en stuwden Izegem vooruit. Pereira en Mathijs zorgden opnieuw voor een twee puntenkloof. Na een goede redding van Ostyn kon Vantieghem met een mooie tegenaanval de 14-11 ruststand op het bord plaatsen.

Tijdens de rust werd het nieuwe clublogo voorgesteld. Izegem leek op zijn elan door te gaan want Pereira zorgde in de eerste minuut voor een voorsprong van 4 doelpunten. Izegem leek nu de match naar zich toe te trekken. Vantieghem kreeg echter een tijdstraf en de bezoekers kwamen terug in de match. In vijf minuten tijd dichten ze de kloof en na zeven minuten was de score opnieuw in evenwicht (15-15). Trainer Mathijs nam een time-out en herschikte zijn ploeg. Jacobs en Behidj zorgden voor een 17-15 voorsprong. Maar de bezoekers gaven niet af en met drie doelpunten op rij kwamen ze na 11 minuten spelen opnieuw een doelpunt voor (17-18). Mathijs bracht Izegem weer op voorsprong en halfweg de tweede helft leidde Izegem met 19-18. Beyne bleef echter aanklampen. De Izegemse supporters zorgden voor een helse sfeer en Via Delbecque en Mathijs liep Izegem opnieuw twee doelpunten uit. 21-19 met nog 11 minuten op het bord. Izegem leek nu definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar twee twijfelachtige tijdstraffen op rij langs Izegemse zijde zorgden ervoor dat de bezoekers opnieuw langszij kwamen. Met nog 9 minuten te spelen was alles te herdoen voor Izegem. Youngsters Vannieuwenhuyse en Vandewalle zorgden opnieuw voor twee doelpunten voorsprong. Beyne bleef echter in zijn kansen geloven en met nog vijf minuten te spelen was de stand (24-24) opnieuw in evenwicht. Samyn bracht Izegem weer op voorsprong. De bezoekers misten de kans op de gelijkmaker en kregen ook een tijdstraf. Izegem kon tijdens die twee minuten niet profiteren en miste tweemaal de kans om de voorsprong verder uit te diepen. De spanning in de zaal bereikte nu een hoogtepunt. De bezoekers brachten in de voorlaatste minuut de stand opnieuw in evenwicht. Izegem had nog een aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Delbecque verdeelde het spel en kon met nog 10 seconden op het bord Mathijs vrijspelen. Hij werd echter aan de arm getrokken en Izegem kreeg een terechte strafworp ondanks protest langs bezoekende zijde. Delbecque nam de bal resoluut in handen en ging op de zeven meterlij. Staan. Ondanks de grote spanning knalde hij de bal ijzig kalm in doel. De sporthal barstte bijna uit zijn voegen. Een wanhoopsshot van de bezoekers mocht niet meer baten en Izegem won na een prachtige en spannende match met 26-25. Izegem sluit zo 2018 af op een mooie tweede plaats. Nu is er een winterstop van een maand. Tijd om enkele gekwetsten te recupereren en de laatste zes matchen van de reguliere competitie voor te bereiden. 2018 was alvast een heel succesvol jaar voor Handbalclub Izegem.

Speelden: Behidj(2), Delbeque(5), Demeulenaere M en W., Vandewalle(1), Deschamps(1), Jacobs(2), Mathijs (6), Ostyn, Vandemoortele, Samyn(1), Pereira(2), Vannieuwenhuyse(3), Vantieghem(3) en Olivier.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top