Na het débacle in Kortrijk hadden onze Heren het één en ander recht te zetten in de terugwedstrijd van de Beker van België. Izegem was uit op revanche en was zeker niet van plan om te verliezen in eigen huis. Samyn, Declerck en Lievens waren nog steeds geblesseerd. Vannieuwenhuyse vulde de boetepot aan door op weekend te trekken en Vantieghem keerde terug naar de basis.

Deschamps opende de score voor Izegem. Apolloon antwoordde direct stevig met 4 opeenvolgende doelpunten via D'haene en Beke. Na 10 minuten stonden de bezoeker 2-6 voor. In tegenstelling tot de heenwedstrijd liet Izegem de kopjes niet hangen! De Kortrijkse countermachine kwam niet op gang waardoor Izegem stilletjes aan de voorsprong knabbelde. Jacobs’ verdedigers werden tot 3 maal toe vervangen nadat ze stuk voor stuk een fikse verkoudheid opgelopen hadden. Het compacte spel op Mathijs gaf spelverdeler Delbecque genoeg ruimte om 6 doelpunten te maken. Na 20 minuten hingen de bordjes weer gelijk, rusten deden we met 14-13.

Izegem kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en scoorde vlot (waaronder een pareltje van Vandewalle), maar Kortrijk kon telkens even vlot tegen scoren. Behidj en Pereira speelden een voortreffelijke wedstrijd en zorgden dat Izegem hun voorsprong niet meer afgaf. Kortrijk stopte de laatste 7 minuten met scoren en liet Izegem toe om een kloofje te slaan. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en won Izegem verdiend met 28-25. 

Nvdr. Keeper Decin eindigde de wedstrijd met een clean sheet na een foutloze wedstrijd. Mathijs kende een offday, verdere informatie is te verschaffen bij MDV.

Speelden voor Izegem: Decin (D), Ostyn (D), Behidj (2), Delbeque (6), Demeulenaere M. (4), Demeulenaere W. Vandewalle (1), Deschamps (2), Jacobs (4), Mathijs (3), Olivier, Samyn (2), Pereira (3), Azou (1), Vantieghem.

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top