Na de klinkende overwinning van de damesploeg was het de beurt aan de Heren. Robin Mathijs selecteerde 15 van de 16 spelers voor de terugmatch tegen Sprimont. De heenwedstrijd werd gewonnen met 25-34.

 

Izegem startte de wedstrijd niet zo geconcentreerd als de vorige match. We zagen voornamelijk een rondspelend Sprimont met Izegem die regelmatig tegenprikte op tegenaanval. Doelman Ostyn moest vaak (met succes) in actie komen om te verhinderen dat Sprimont op gelijke hoogte kwam. Na 15 minuten schoot de Izegemse motor dan toch aan. Mathijs en Jacobs maakten samen 6 doelpunten en zorgden zo voor een comfortabele ruststand. 14-10.

In de 2de helft kon de coach naar hartelust roteren. Vandewalle bedankte de trainer voor zijn speeltijd met 4 fraaie doelpunten. Delbecque zette met zijn gebroken neus de Waalse doelman in zijn hemd van op de penaltystreep. Vannieuwenhuyse liep een serieuze verkoudheid op in verdediging, maar compenseerde met een pareltje in de bovenhoek van op 10 meter. De laatste 10 minuten scoorde Izegem maar 3 keer. Zo kon Sprimont via heupshots en een spookdoelpunt de kloof nog wat dichten. Van spanning was echter nooit sprake. De wedstrijd eindigde op 28-21.

Speelden voor Izegem: Lievens (D), Ostyn (D), Behidj, Delbeque (1), Demeulenaere M. (1), Vandewalle (4), Demeulenaere, Deschamps, Jacobs (4), Mathijs (8), Samyn A. (1), Samyn R. (2), Pereira (3), Vannieuwenhuyse (2), Vantieghem (2).

         

            

         

         

© 2021 Handbalclub Izegem
Back to Top