Net zoals alle andere Izegemse ploegen stond voor Blue-White de seizoensstart op het programma. Voor trainer Bernd Verbeke was het dan ook zijn eerste officiële wedstrijd als trainer. Beke en Viaene lagen beide nog in de lappenmand, maar dankzij de talrijke spelersgroep kon Izegem 14 spelers op het wedstrijdblad noteren.

 

Van in het begin was het duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Rhino had een fysiek imposante ploeg waarmee ze in een 6-0 verdediging speelden. Rhino opende de score met een pegel uit de 2de lijn. 2 minuten later viel de gelijkmaker van Naessens. De gehele eerste helft werd een nek-aan-nek-race waarbij beide ploegen afwisselend op voorsprong kwamen. Izegems verdediging stond stevig en doelman Decin keepte een topmatch! Jammer genoeg mondde het slordige aanvalsspel iets te vaak uit in dom balverlies. Beide ploegen mochten na een afmattende fysieke partij gaan rusten met 12-13 op het scorebord.

Coach Verbeke had de spelers duidelijk weten te inspireren tijdens de rust. Blue-White knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. “Smetje” en Depoortere waren in de 2de helft goed voor zo’n 9 doelpunten. Halfweg de 2de helft stond Izegem 20-17 voor. Rhino gaf zich nog niet gewonnen en kwamen via Tewissen en Lenaerts nog terug tot op 1 doelpunt. Doelman “Vannie” weerhield Rhino van de gelijkmaker. Met een ingestudeerd nummertje knalde ouderdomsdeken Vangroenweghe de 2-puntenkloof op het scorebord. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd, de 7de tijdsstraf van Rhino brak hun zuur op. Izegem profiteerde en scoorde zo nog 5 doelpunten in de laatste 3 minuten.

Eindstand 27-22. ️

Speelden voor Izegem: Decin (D), Vannieuwenhuyse (D), Allosserie (2), Degraeve, Depoortere (5), Desmet (5), Horré, Maertens (1), Naessens (3), Vandewalle (3), Olivier (1), Verhaeghe (1), Vandekerkhove (1), Vangroenweghe (5).

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top