Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J15 en J17 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage en jeugdtornooi ‘Conquerhand 2018’ in Frankrijk. niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 21 jongeren afgelopen donderdagochtend 30 augustus 2018 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 31 augustus 2018 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren HBC Eu, Césaire, Stade Valeriquais en Abbeville. De jeugdploeg J15 won met 18-10 tegen Abbeville, speelde gelijk tegen Stade Valeriquais (18-18) en verloor tegen HBC Eu met 13-7. De jeugdploeg J17 startte met een gelijkspel tegen Césaire (13-13), verloor tegen Abbeville (24-13) en eindigde de eerste toernooidag met 16-14 winst tegen Stade Valeriquais. Beide teams lieten mooi handbal zien maar bleken in de verdediging en afwerking wat te wisselvallig.

Zowel de jeugdploeg J15 en J17 wonnen één wedstrijd, speelden één keer gelijk en verloren een wedstrijd. De jeugdploeg J15 kon daardoor op de tweede wedstrijddag meestrijden voor de vier eerste plaatsen.

Tijdens de tweede toernooidag kregen de jongens onverwachte steun van de Izegemse koekoek en gingen ze er opnieuw volop tegenaan. De jeugdploeg J17 behaalde na 25-22 winst en 20-21 verlies een mooie zesde plaats op het toernooi. De jongens van J15 kwamen uit tegen een heel sterk Caen. Elk balverlies of aarzeling werd genadeloos afgestraft door een snel en snedig counterend Caen (29-15). Met de kleine finale tegen Villepinte sloten ze een mooi toernooi af met nipte 16-12 verlies.

Foto (eerste rij van links naar rechts): Arne Nollet (coach), Frey Bossuyt, Ruben Min Jou, Karsten Ramaker, Jan-Olle Moortgat, Jonas Vandewiele, Léon Verbeke, Niels Witdouck, Sverre Nollet, Tom Delbecque (coach en jeugdverantwoordelijke), Guus Bossuyt, Aaron Six, Noah Parmentier, Izegemse Koekoek, Kris Min Jou en Thieben Ramaker

(tweede rij): Dries Debaes, Bram Calleeuw, Remi Verbeke, Robbe Tack, Matthias Nottebaert, Lander De Baets, Clement Van Brabant, Remie Vannieuwenhuyse en Achiel Denys.

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top