HBC IZEGEM REGIO - HBC DENDERMONDE B: 47-27

Na hun mindere match in en tegen Evergem repte de J18 zich terug naar sporthal De Krekel om de regioploeg van Dendermonde partij te geven.

Een korte maar stevige opwarming voldeed om de spieren weer los te gooien na hun autorit.

Pas enkele minuten voor het fluitsignaal kwam Dendermonde de zaal binnen, hierdoor moesten de bezoekers de wedstrijd aanvangen zonder opwarming.

Izegem begon bijzonder sterk en had duidelijk gekeken naar de wedstrijd van de eerste ploeg tegen Meeuwen. De verdediging gaf geen centimeter prijs en een alerte doelman Buyck verhinderden dat de bezoekers konden scoren. Ook aanvallend draaide de Izegemse motor op volle toeren. Bijna iedere aanval resulteerde in een doelpunt. Na 23' stond het dan ook 16-5. In de laatste minuten verloor Izegem de controle in verdediging maar dat werd gecompenseerd in de aanval. 

Ruststand 20-11.

Deze wedstrijd mocht uiteraard niet meer uit handen gegeven worden. Dendermonde vond geen antwoord op het Izegems aanvalstrio Vandewalle-Demeulenaere-Allaert. Na 40 minuten werd de kaap van 30 doelpunten gehaald met dank aan Ward Delaey. 10 minuten later maakte Vanhaverbeke doelpunt nummer 40. De spelers begonnen al te dromen over een (waarschijnlijk ongeëvenaard) 50° doelpunt. Daardoor werden hun verdedigende plichten wat vergeten en kon de tegenstander in de 2de helft 16 doelpunten maken. 

Uiteindelijk strandde dit doelpuntenfestijn op een gigantisch totaal van 74 doelpunten. 50 doelpunten haalde de thuisploeg niet, maar 27 goals in 30 minuten is zeker ook niet slecht.

Speelden voor Izegem: Buyck, Desmet, Olivier (1), Azou (2), Vandewalle T. (3), Vanderhaeghe (3), Vanhaverbeke (3), Vervaecke (4), Delaey (4), Allaert (8), Vandewalle S. (9), Demeulenaere (10).

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top