Vlak na hun dubbele overwinning tegen Gent moest de J18 ploeg (versterkt met Arne Allaert) de regioploeg van Roeselare trotseren. Izegem moest in deze thuiswedstrijd hun leidersplaats verdedigen terwijl Roeselare probeerde op te klimmen uit de middenmoot van het klassement. 

Blikvanger: De ex-ploeggenoten van Bengt Dewulf waren massaal aanwezig in sporthal De Krekel nadat Bengt deze zomer Izegem verliet om bij de buren uit Roeselare te gaan spelen.

De vermoeidheid in de benen was merkwaardig genoeg niet te merken. Roeselare zocht nog naar het juiste matchtempo, maar Izegem zette hun matchritme van tegen Gent rustig voort. Beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Allaert en Olivier. Na een dominante eerste helft trok de thuisploeg zich terug naar de kleedkamer met een 14-10 voorsprong.

In de 2de helft drukte Izegem door. De verdediging speelde bijzonder sterk en in aanval werd gescoord via alle spelers. Na 48' stond het 23-14 en was de match zo goed als beslist. Roeselare zette in aanval enkele spelers af maar dat stoorde de Izegemse doelpuntenmachine niet. Na een collectief sterke prestatie mocht de thuisploeg zegevieren met een 28-21 eindstand.

Speelden voor Izegem: Allaert (9), Buyck, Delaey (2), Desmet (1), Olivier (6), Vanderhaeghe, Vandewalle (1), Demeulenaere (4), Vervaecke (3), Vanhaverbeke (2).

 

         

          

            

         

         

© 2022 Handbalclub Izegem
Back to Top