Wat?

Als API ben ik binnen HBCI het aanspreekpunt waarbij spelers, trainers, ouders, bestuurders of andere betrokken terecht kunnen met een vraag, advies, een melding rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag (GOG).

Wie?

Ik ben Mike Van Luchene en reeds 30 jaar enthousiast lid van FILOU HBCI. Als speler, trainer en bestuurslid ken ik de club van binnen en van buiten. Na een korte handbalpauze zag ik de club-API functie als opportuniteit om me opnieuw te kunnen inzetten binnen onze schitterende club. 

Naast Club-API ben ik trainer van de J12.

Doelstelling ?

HBCI is een warme familieclub. Met het installeren van een club-API willen we als club nog meer inzetten op ondersteuning van iedereen die onze club genegen is.  Zo kan iedereen zich 100% thuis voelen binnen onze vereniging.

Hoe?

Iedere vraag/melding zal ik met alle respect (voor elke betrokkene) discreet en empathisch beluisteren en dit zonder over de vraag/melding te oordelen.

In samenspraak met de melder spreek ik een traject af: een gesprek(-en), advies, doorverwijzing, enz. Hierbij wordt een handelingsprotocol gevolgd.

Een vraag/melding:

Via api@handbal-izegem.be kan je kort je vraag/melding formuleren. Binnen de 48 uur neem ik contact op en spreken we verder af.

 

Professionele aanpak:

Binnen de Vlaamse handbalvereniging genoot ik de opleiding tot club-API.  Ook professioneel bouwde ik reeds heel wat kennis op betreffende ondersteuning bij meldingen GOG.  Als club-API kan ik steeds terugvallen op de ondersteuning van de Federatie-API en/of een intern noodteam (Isabelle Demeester/pedagoge)

NIET voor de API

Alle vragen van sportieve, financiële en praktische aard worden opgenomen door: de trainer, assistent of een bestuurslid.

 

Mike Van Luchene