HBC IZEGEM M17 - BRABO DENDERBELLE: 14-5 / 11-7

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 16 oktober 2017 17:55

Dit weekend een tegenstander die we reeds kenden van het VHV kwalificatietornooi. We hadden ze toen verslagen en wisten dat we dit opnieuw konden. Opdracht om geconcentreerd te beginnen.

De eerste helft begon met een 2-2 stand na de penalty's. Net zoals vorige week stond het verdedigend blok er meteen. Als er dan al eens een gaatje viel dan stond er deze week ook nog eens een sublieme goalie om dit op te vangen. Duidelijk te merken aan de slechts 3 tegengoals die we binnen kregen.

Aanvallend liep het ook vlot zodat we op het einde ook eens onze aangeleerde aanvalspatronen konden oefenen. Resultaat 14 - 5.

Het vertrouwen zat goed dus kon er eens iets geprobeerd worden. Een aantal speelsters stonden eens op een andere positie, dus afwachten wat dit gaf. Nu ging de wedstrijd gelijker op. Aanvallend was het duidelijk zoeken door de andere posities. Denderbelle had zich aanvallend ook wat anders georganiseerd waardoor zij duidelijk tot meer doelkansen kwamen. Maar dankzij Laura in doel konden ze dit niet verzilveren in doelpunten, laat staan in een voorsprong.

Na het terug herschikken van de troepen, werd het blok in verdediging terug beter gevormd en liep het aanvallend ook weer iets beter met een logische overwinning tot gevolg.

De tweede helft blijft toch iets moeilijker om fysiek te overbruggen dus daar is er nog werk aan. Resultaat: 11-7.

 

Opnieuw schitterende prestatie en eindelijk loon naar werk. We horen duidelijk thuis in deze competitie en hadden misschien zelfs al iets meer punten kunnen hebben. We hoeven dus voor niemand bang te zijn.

HBC IZEGEM M17 - HV UILENSPIEGEL: 5-7 / 2-4

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 09 oktober 2017 11:38

De eerste thuiswedstrijd in de VHV competitie bracht een tegenstander die de voorbije jaren steevast de competitie overheerst en ook telkens de finale haalt, nl. Uilenspiegel. Steeds starten we met de gedachte dat we niets te verliezen hebben. Doel is de opdrachten uitvoeren die er gevraagd worden en we zien wel waar we landen.

We begonnen de wedstrijd met een heel goed blok in verdediging. De communicatie begint daar ook vlotter te lopen waardoor er veel minder ruimtes komen. Uilenspiegel had het zeker niet onder de markt om deze verdediging te ontregelen.

Na 17 minuten stonden we nog altijd 4-4 gelijk. Uiteindelijk kon Uilenspiegel pas in de laatste minuut het verschil maken, waardoor we verloren met 5-7. Iedereen stapte wat ontgoocheld van het veld want iedereen had het gevoel dat er meer te rapen was. Even oppeppen dus en op naar de volgende 20 min.

In de tweede partij bleven we dezelfde goede verdediging aanhouden. Alleen begon de aanval wat te stokken. Door de discutabele wedstrijdleiding wisten de meisjes van beide ploegen eigenlijk niet meer wat ze goed deden en wat ze niet goed deden. Sommige aanvallen werden om heel onduidelijke redenen afgefloten. Ook nu verloren we met 2 doelpunten verschil, 2-4.

 

Ondanks dit heeft het talrijke publiek toch een spannende wedstrijd gezien van 2 ploegen die op een faire manier mooi handbal willen brengen. Grote pluim vanwege coaches Greg en Ilse voor de ploeg die week na week groeit maar jammer genoeg nog geen loon naar werk krijgt. Het overheersende gevoel is toch dat we punten hadden verdiend. Blijven werken op training en op naar de volgende wedstrijd.

HC SCHOTEN - HBC IZEGEM M17: 11-2, 12-6, 8-10

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 22 september 2017 16:46

Vorige zaterdag speelden onze M17 opnieuw tegen Schoten, maar deze keer wel voor de VHV competitie. De eerste match waren de meisjes nog niet helemaal wakker na een lange autorit. Ze hadden veel balverlies en verdedigden zwak. Door het vele balverlies kregen ze veel tegenaanvallen tegen. De uitslag werd uiteindelijk 11-2 voor Schoten. In de 1° pauze stuurde coach Gregory wat bij. In de 2° match waren de meisjes wakkergeschud en speelden ze beter. Ze hadden minder balverlies en verdedigden beter. De match eindigde met 12-6 voor Schoten, dus al heel wat beter. In de pauze moesten we van een paar speelsters afscheid nemen. De 3° en laatste match speelden de meisjes super. Ze speelden mooi in één groep en er was zelden balverlies. Het waren wel eerst de jongste van Schoten die dan de kans kregen om te spelen maar halfweg kwamen de oudsten terug op het veld maar Schoten kon de stand niet meer rechttrekken. Jammer genoeg telde de laatste match, die eindigde met 10-8 voor onze dames, niet mee. De meisjes gingen wel met een goed gevoel naar huis.

 

HBC IZEGEM M17 - APOLLOON KORTRIJK: 15-12 / 15-16

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 25 september 2017 08:37

Onze M17 namen het op tegen de meiden van Kortrijk. De strafworpen werden gegeven door Frederike, Lauren en Geike. Alle drie hebben ze hun beste shot bovengehaald en zo drie mooie doelpunten gemaakt. In het begin van de eerste helft speelden de meisjes niet zo denderend, maar daar kwam al snel verandering in. Toen de trainer van Kortrijk de eerste time-out vroeg, pepte Gregory ons weer helemaal op. Zo wonnen onze dames de eerste helft met 15-12. Voor de tweede helft werden de strafworpen gegeven door Laura, Frederike en Laura waarna Kortrijk met 1 punt voorsprong kon beginnen. Deze helft verliep minder goed en werd met het kleinste verschil verloren 15-16. 

M17 plaatsen zich voor VHV A competitie

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 08 september 2017 17:16

Vorige week zondag speelde onze M17 haar eerste tornooi van het seizoen. Het tornooi vond plaats in de sporthal van Lebbeke. Ze namen deel met 10 speelsters. Jammergenoeg niet voltallig wegens één geblesseerde en de jongste en de oudste die niet mochten deelnemen. De eerste wedstrijd mochten onze dames het opnemen tegen Brabo Denderbelle. Deze match werd makkelijk gewonnen. Na de eerste helft hadden ze met een paar goede combinaties een kleine voorsprong kunnen uitbouwen, echter onvoldoende om zeker te zijn van de overwinning. In de tweede helft konden ze door een paar mooie doelpunten en acties toch met grote overtuiging winnen. De eindstand was 18-6.

Doordat Initia Hasselt reglementair niet in orde was, waren onze meiden zowiezo gewonnen en werd het dus een vriendschappelijke wedstrijd. Het eerste kwartier werd er zeer goed samengespeeld en eindigden ze met een gelijke stand van 5-5. Maar in de tweede helft was Hasselt hen te sterk af. Voor hun laatste match was het spannend afwachten tegen wie ze moesten spelen. Werd het Meeuwen of toch Bocholt? En het werd HC Meeuwen. Aangezien de speelsters van Meeuwen wat groter waren, werden sommigen onder onze dames wat afgeschrikt waardoor ze dus heel slecht van start gingen. Trainer Gregory voorzag echter de nodige peptalk in een time-out. Zo maakten onze meiden in de  resterende 15 minuten nog 2 doelpunten en kregen ze er  nog 3 tegen. Na hun slechte start werd het uiteindelijk  2-8. Dankzij een l goede prestatie werd onze M17 geselecteerd voor A poule in de vhv-competitie.

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top