M15: HBC Izegem - DHC Waasmunster: 15-9 en 7-7.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:36

Zaterdag 21 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.  

De eerste helft was zeer goed. Onze verdediging stond paraat en er werd veel gescoord. Aan de linkerkant zorgden de tempoversnellingen van Geike en Britt dat er ruimte vrijkwam voor Laura die enkele doelkansen mooi afwerkte. Aan de rechterkant zette Femke de verdediging op het verkeerde been en scoorde. Ook in de verdediging gaf Izegem weinig ruimte weg. Izegem won verdiend met 15-9. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede periode ging HBC Izegem goed van start en kwam 4-0 voor. Maar geleidelijk verloor HBC Izegem de controle over de wedstrijd. Het ontbrak Izegem een beetje aan kracht. HBC Izegem kon ook niet meer hetzelfde tempo ontwikkelen en enkele gemiste doelpogingen gaven DHC Waasmunster opnieuw moed. DHC Waasmunster kon haar achterstand volledig wegwerken (6-6). De spanning nam toe. In de laatste minuut zette Femke haar team terug op voorsprong en iedereen dacht dat de overwinning binnen was. Een ultieme vrije worp na het eindsignaal leverde DHC Waasmunster toch nog de gelijkmaker op.

Het verloren puntje was een ontgoocheling voor de meisjes maar ze kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Doe zo verder. Bedankt, Ynthe voor het verslag!

Speelden voor Izegem: Janne, Geike, Yinthe, Nel, Femke, Manon, Britt, Laura en Lauren.

M15: Eerste tornooi van de nieuwe meisjesploeg M15 in Haacht.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:06

Na enkele weken trainen was gisteren het moment aangebroken voor het eerste tornooi voor onze nieuwe meisjesploeg van de M15. Meteen hadden ze ook hun nieuwe truitjes aan.

Verschillende meisjesploegen zakten af naar Haacht om het tegen elkaar op te nemen. HBC Izegem trok met 10 speelsters naar Haacht en deden het voortreffelijk. Er werd viermaal gewonnen (11-7, 10-4, 5-1, 12-3) en tweemaal verloren (8-6 en 8-6). Maar belangrijker was wat de supporters en trainer op het veld te zien kregen. Dat was reeds veelbelovend. De ervaren speelsters stelden de jongsten meteen gerust. Op die manier konden ook onze nieuwe jonkies tonen wat ze al waard waren en dat ze zeker thuishoorden in deze ploeg.

Ondanks dat het een lange namiddag werd kon iedereen met een goed gevoel naar huis. Op naar de competitie. Proficiat aan de speelsters! Bedankt aan de meegereisde ouders!

Speelden voor Izegem: Britt, Femke, Geike, Manon, Lauren, Laura, Elke, Yinthe, Janne en Nel.

 

M17 HBC Izegem – Brabo Denderbelle: 17-5 en 11-6 (Nacompetitie Regio Oost-West M17 reeks 2).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 17 februari 2019 19:49

Op zaterdagnamiddag 16 februari 2019 speelden de meisjes van de M16 thuis hun eerste wedstrijd van de nacompetitie.

In de eerste periode liet Izegem vlot de bal rondgaan en vond gemakkelijk de weg naar het doel. Na een 17-5 winst in de eerste periode won Izegem ook de tweede periode met een overtuigende 11-6 score.

Speelden voor Izegem: Iene, Britt, Femke, Margot, Janne, Lauren, Laura, Geike, Laura, Elke en Manon.

 

M16: HBC Izegem speelde een VHV-tornooi in Lebbeke.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: donderdag 28 februari 2019 18:00

Op zaterdag 23 februari 2019 speelden de meisjes van de M16 een VHV-tornooi in Lebbeke. Izegem trad aan zonder keepster Laura. De eerste wedstrijd was tegen Pentagoon Kortessem. Pentagoon Kortessem is een sterke tegenstander en verloor nog geen enkele wedstrijd in de twee vorige VHV-tornooien. Pentagoon Kortessem zette Izegem op zij met 12-7. Ook de tweede wedstrijd in Lebbeke verloor Izegem. HC Leuven won met 8-4.

Speelden voor Izegem: Iene, Margot, Femke, Lauren, Manon, Geike, Britt en Laura.

 

Alle resultaten op een rijtje:

Apolloon Kortrijk – Brabo Denderbelle                 12-4

HBC Izegem – Pentagoon Kortessem                      7-12

Brabo Denderbelle – HC Leuven                               9-3

Pentagoon Kortessem – Apolloon Kortrijk            6-5

HBC Izegem – HC Leuven                                            4-8

 

 

 

M16 HBC Izegem – Leuven 12-2 en Kortessem – HBC Izegem 5-7 (VHV-competitie).

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: vrijdag 01 februari 2019 19:02

Zaterdag 26 januari 2019 moesten de meisjes van M16 de verre verplaatsing maken naar Kortessem om de strijd aan te gaan met de twee competitieleiders van de VHV-competitie Leuven en Kortessem.

In de eerste wedstrijd werd Leuven gemakkelijk opzij gezet. Voortdurende dreiging van de ganse ploeg en een sterk keepende Laura C. zorgden voor een 12-2 overwinning. De ploeg kreeg weinig tijd om op adem te komen. De volgende wedstrijd was onmiddellijk tegen leider Kortessem. De blue white dynamite shirts werden omgewisseld voor een rode outfit.

Izegem bleef goed spelen. Mooie aanvallen van op de hoek van Britt, Manon en Laura S (jawel, ook Laura vond de weg naar doel), werden afgewisseld met knappe combinaties in het midden met Iene, Femke en Margot terwijl ook Geike haar krachtige worp meermaals kon tonen. De match werd een nagelbijter met twee gelijkwaardige ploegen. Met nog 8 minuten te spelen, stond het 4-4 op het scorebord. Een mooie doorbraak van Iene en een strafworp van Lauren zorgden voor een eerste tweepuntenkloof in de wedstrijd. Deze bonus was gaf Izegem niet meer uit handen. Izegem won met 5-7.

De M16 leverde een sterke collectieve prestatie en het overwinningsgezang in de terugrit met de bus nam interimcoach Tom Delbecque er met plezier bij.

Speelden voor Izegem: Britt, Manon, Laura S., Laura C., Iene, Femke, Margot, Geike en Lauren.

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top