VHV-selectie voor de U16.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 20 oktober 2019 18:25

Zes jeugdspelers van onze club werden geselecteerd voor de regio-selectie Oost-West.

Bij de jongens zijn dit Remi, Aaron en Guus. Bij de meisjes zijn Geike, Femke en Laura geselecteerd. 

De regioselectie U16 traint twee- wekelijks op woensdagnamiddag in Gent. Daarnaast spelen ze tornooien met ploegen uit de verschillende regio’s (o.a. Limburg, AVB en Liège) in België en enkele buitenlandse gastploegen (o.a. Handbalschool Brabant uit Nederland).

Op 20 oktober 2019 stond het eerste tornooi op het programma in Heist o/d Berg. Remi, Aaron, Geike, Femke en Laura doen mee.

Veel succes en proficiat met jullie selectie!

M15: HBC Izegem – Uilenspiegel HV 14-12 en 18-6.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:54

Op zaterdag 12 oktober 2019 speelden onze meisjes van de M15 thuis tegen Uilenspiegel. Allebei de ploegen waren sterk gestart. Het liep heel de tijd gelijk op. Door vele tegenaanvallen van Femke en de mooie aanvallen kon Uilenspiegel geen voorsprong meer nemen op de meisjes. Zelfs Janne heeft haar 1ste competitie doelpunt waar gemaakt! Waardoor de eerste helft eindigde met 14-12.

De tweede helft ging goed van start met een goede verdediging en met alweer mooie tegenaanvallen van Femke stonden de meisjes 7-0 voor. Ook onze keepster Elke deed het schitterend in de goal. Na een 'rare' fase met onze nummer 7 en een speelster van het andere team is er toch nog mooi handbal gespeeld geweest. Zelfs onze jongste speelster Eliza heeft een mooi doelpunt kunnen maken. Ook onze geblesseerde speelster Lauren heeft twee penalty's er mooi binnen gesmeten! We bleven doorgaan tot de laatste minuut en hebben met een mooie eindstand kunnen winnen! Het werd 18-6.

Ook dank aan alle hevige supporters die er waren! Jullie waren geweldig! Iedereen goed gespeeld meisjes. Super trots op jullie!

Speelden voor Izegem: Lauren, Femke, Geike, Nel, Britt, Manon, Elke, Janne, Eliza en Laura.

M15: HBC Izegem - DHC Waasmunster: 15-9 en 7-7.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:36

Zaterdag 21 september 2019 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West gespeeld.  

De eerste helft was zeer goed. Onze verdediging stond paraat en er werd veel gescoord. Aan de linkerkant zorgden de tempoversnellingen van Geike en Britt dat er ruimte vrijkwam voor Laura die enkele doelkansen mooi afwerkte. Aan de rechterkant zette Femke de verdediging op het verkeerde been en scoorde. Ook in de verdediging gaf Izegem weinig ruimte weg. Izegem won verdiend met 15-9. De eerste twee punten van het seizoen waren binnen.

In de tweede periode ging HBC Izegem goed van start en kwam 4-0 voor. Maar geleidelijk verloor HBC Izegem de controle over de wedstrijd. Het ontbrak Izegem een beetje aan kracht. HBC Izegem kon ook niet meer hetzelfde tempo ontwikkelen en enkele gemiste doelpogingen gaven DHC Waasmunster opnieuw moed. DHC Waasmunster kon haar achterstand volledig wegwerken (6-6). De spanning nam toe. In de laatste minuut zette Femke haar team terug op voorsprong en iedereen dacht dat de overwinning binnen was. Een ultieme vrije worp na het eindsignaal leverde DHC Waasmunster toch nog de gelijkmaker op.

Het verloren puntje was een ontgoocheling voor de meisjes maar ze kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Doe zo verder. Bedankt, Ynthe voor het verslag!

Speelden voor Izegem: Janne, Geike, Yinthe, Nel, Femke, Manon, Britt, Laura en Lauren.

M15: HV Atomix - HBC Izegem: 3-10 en 6-14.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:35

Na de winst van het eerste elftal van HBC Izegem tegen leider Eupen was de “winning mood” nog aanwezig bij de vele meegereisde supporters. Onze meisjes gingen sterk van start en toonden zich bijzonder snel op tegenaanval. Femke, Laura en Geike zorgden meteen voor een 4-0 voorsprong. Ze betrokken ook volop hun medespeelsters in het spel. Op die manier werkte Yinthe mooi af voor doel en kon onze jongste (11-jarige) Nel haar eerste officiële doelpunt scoren in de regio- competitie. HBC Izegem won verdiend met 3-10.

In de tweede wedstrijd werd de tegenaanval opnieuw een sterk wapen tegen de meisjes van HV Atomix. Femke, Geike en Manon zorgden voor een duidelijke 6-1 op het scorebord. Zowel in de verdediging als in de aanval had HBC Izegem de wedstrijd nu onder controle en bouwde HBC Izegem hun voorsprong rustig uit (4-11). HBC Izegem won uiteindelijk met duidelijke 6-14 cijfers. Super gedaan!

Speelden voor Izegem: Nel, Yinthe, Geike, Laura, Janne, Elke, Manon, Lauren, Britt en Femke.

 

M15: Eerste tornooi van de nieuwe meisjesploeg M15 in Haacht.

Categorie: M15 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:06

Na enkele weken trainen was gisteren het moment aangebroken voor het eerste tornooi voor onze nieuwe meisjesploeg van de M15. Meteen hadden ze ook hun nieuwe truitjes aan.

Verschillende meisjesploegen zakten af naar Haacht om het tegen elkaar op te nemen. HBC Izegem trok met 10 speelsters naar Haacht en deden het voortreffelijk. Er werd viermaal gewonnen (11-7, 10-4, 5-1, 12-3) en tweemaal verloren (8-6 en 8-6). Maar belangrijker was wat de supporters en trainer op het veld te zien kregen. Dat was reeds veelbelovend. De ervaren speelsters stelden de jongsten meteen gerust. Op die manier konden ook onze nieuwe jonkies tonen wat ze al waard waren en dat ze zeker thuishoorden in deze ploeg.

Ondanks dat het een lange namiddag werd kon iedereen met een goed gevoel naar huis. Op naar de competitie. Proficiat aan de speelsters! Bedankt aan de meegereisde ouders!

Speelden voor Izegem: Britt, Femke, Geike, Manon, Lauren, Laura, Elke, Yinthe, Janne en Nel.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top