VHV competitie J18 tegen Initia Hasselt en Achilles Bocholt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 07 februari 2017 09:21

De J18 van Izegem trokken dit weekend naar Hasselt voor de volgende episode van deze VHV competitie. De dag voordien was Lebbeke reeds op gelijke hoogte gekomen in de stand, Izegem wist dus wat hen te doen stond. De eerste wedstrijd tegen Hasselt werd relatief gemakkelijk beslecht in het voordeel van onze J18. Nog voor halfweg wedstrijd stond Izegem al 0-5 voor. Onze jongens lieten daarna Hasselt wat beter in de wedstrijd komen maar Izegem bleef de touwtjes in handen houden en won uiteindelijk met 6-11.

Ook in de tweede wedstrijd van de dag , ditmaal tegen Bocholt, kon Izegem de lakens naar zich toe trekken. Izegem stond, met nog vijf minuten te spelen, 9-5 voor. De concentratie verslapte nadien wat waardoor Bocholt toch nog hoop kreeg om een punt te pakken. Uiteindelijk kon Bocholt nog milderen tot 10-9 maar de zege was opnieuw binnen.

De tweede partij tegen Hasselt was een kopie van de eerste. Izegem liep vlot uit tot 2-8 halfweg wedstrijd en liet daarna opnieuw Hasselt wat meer in de wedstrijd komen. Uiteindelijk won Izegem met 7-11. De derde overwinning van de dag was een feit en de 6 punten waren meer dan verdiend.

Het beste moest toen nog komen. In de tweede wedstrijd tegen Bocholt overklasten onze J18 de tegenstander op alle vlakken. Izegem liep vlot uit tot 8-0 om daarna door te stomen naar een 14-8 overwinning. Izegem nam zo de volle buit mee naar huis en staat nu 8 punten los in de rangschikking.

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Joris Vanhaverbeke, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn, Barend Azou en Loic Vervaecke

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK A: 9-13, 13-15

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 30 januari 2017 19:11

Voor de derde keer dit seizoen moesten de J18 het opnemen tegen eeuwig rivaal Kortrijk. Izegem kwam met het ontbreken van Ward, Robin, Joris en Tjorven niet op volle sterkte aan de start van deze confrontatie. Onze jeugd leek aanvankelijk gelijke tred te houden met onze buren uit Kortrijk, maar de foute passes en het vele balverlies deden Kortrijk in deze wedstrijd groeien. Een wat futloos en ongeïnspireerd Izegem kon geen tegengewicht bieden tegen het toch ook niet superieur Kortrijk. De eerste wedstrijd werd verloren met 9-13.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd bracht iets meer spektakel. De wedstrijd verliep gelijkopgaand en Izegem wou Kortrijk niet met de volle buit zien vertrekken. Op twee minuten van het einde stonden de bordjes in evenwicht (13-13). Dit zou voor Izegem een ongeluksgetal blijken want scoren lukte niet meer. Kortrijk daarentegen scoorde nog twee keer en won ook de tweede wedstrijd. Eindstand 13-15.

Niemand die er echt erg in had want volgende week staat er de veel belangrijker VHV uitwedstrijd in Hasselt op het programma.

Speelden voor J18: Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Loic Vervaecke, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Victor Desmet, Barend Azou, Bert Remmery,

 

Afwezig: Ward Demeulenaere, Tjorven Deschamps, Robin Samyn en Joris Vanhaverbeke.

J18 - VHV competitie in Kortrijk

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 21 november 2016 21:13

Onze J18 speelde VHV competitie in Kortrijk en nam het op tegen Apolloon Kortrijk en Sporting NeLo

De top 3 van de J18 VHV competitie stonden op speeldag 3 oog in oog met elkaar in Lange Munte in Kortrijk. Inzet was de strijd om de eerste plaats die momenteel in handen is van Neerpelt. Izegem volgde op 1 punt en Kortrijk op 4 punten van de leider.

Neerpelt, dat zijn eerste wedstrijd van de dag verloor van Kortrijk, moest het daarna opnemen tegen onze J18. Na een aarzelende  start van beide ploegen was het Izegem dat langzaam maar zeker het initiatief overnam. Na halfweg wedstrijd stonden er 2-4 cijfers op het scorebord. Wetende dat Neerpelt als thuisploeg stond genoteerd op het wedstrijdblad zag dit er goed uit.  Izegem bleef geduldig opbouwen en hield de match in handen. Neerpelt vond geen antwoord op het spelsysteem van Izegem en verloor de wedstrijd met 5-8.

Daarna moest Izegem het opnemen tegen thuisploeg Kortrijk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar Izegem slaagde er telkens opnieuw in om dat éne doelpuntje voorsprong te behouden. Na 10 minuten stond Izegem 4-5 voor. Beide ploegen knokten voor elke bal en het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Izegem kon de lijn doortrekken tot aan het einde van de wedstrijd. De tweede overwinning in evenveel wedstrijden was een feit. Eindstand 9-10.

Na een tweede nederlaag tegen Kortrijk kon Neerpelt enkel nog de eer redden met een overwinning tegen Izegem. Deze gedachte werd professioneel in de kiem gesmoord door een sterk spelend Izegem. Na 5 minuten stond Neerpelt al 0-4 in het krijt. Het plaatje van onze jongens klopte perfect en Izegem overklaste een teleurstellend Neerpelt. Izegem won de wedstrijd met 7-12 cijfers.

In de laatste confrontatie van de dag tegen Kortrijk bleef Izegem op hetzelfde elan doorgaan. Kortrijk dat wat vermoeid oogde stond in een mum van tijd 1-6 in het verlies. Izegem demonstreerde bij momenten hun talent en Kortrijk kon op geen enkel moment het Izegems geweld stoppen. Kortrijk ging ook deze keer voor de bijl en verloor de wedstrijd met 8-13. 

De doelstelling was om 4 op 8 te halen maar het werd een meer dan verdiende 8 op 8. Izegem komt daarmee aan de leiding van deze competitie met 4 punten voorsprong op dichtste achtervolger Lebbeke. Een puike prestatie die uiteraard moest gevierd worden.

 

VHV competitie J18 tegen Don Bosco Gent en HV Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 15 januari 2017 09:45

Izegem startte de vierde speeldag als fiere leider van de deze VHV competitie. De inzet was de 4 punten voorsprong op tweede achtervolger Elita te behouden en zo een stap dichter te komen richting VHV finale. Onze J18 wonnen de dubbele confrontatie tegen HV Uilenspiegel relatief makkelijk, maar weliswaar zonder hoogstaand handbal. Eindstanden 12-6 en 11-5. De eerste confrontatie tegen Gent daarentegen werd een zenuwslopende wedstrijd waarbij het verschil nooit groter werd dan 1 punt. Onze coach was de wanhoop nabij toen het na 18 minuten nog altijd gelijk stond (14-14) tegen Gent die als voorlaatste deze speeldag begon. De team time outs vielen als natte sneeuw uit de lucht en toen Barend in laatste instantie toch de beslissende treffer maakte, slaakten de talrijke opgedaagde supporters een zucht van opluchting. Izegem won met 15-14 deze toch wel moeilijke wedstrijd. De tweede wedstrijd tegen een vermoeid Gent werd uiteindelijk makkelijker gewonnen (11-7). Onze J18 blijft daardoor zeker aan de leiding en doet een goede zaak richting VHV finale. Wordt ongetwijfeld vervolgd ergens begin februari.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Joris Vanhaverbeke, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn en Barend Azou

Afwezig wegens ziekte: Loic Vervaecke

APOLLOON KORTRIJK A - HBC IZEGEM J18: 8-11/14-18

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 30 oktober 2016 10:34

Voor deze derde competitiedag van het seizoen in de Oost West competitie moesten de J18 afzakken naar het naburige Kortrijk. Enkel Loic moest aan de kant blijven waardoor Izegem bijna op volle sterkte voor de dag kon komen. Lichte paniek weliswaar een vijftal minuten voor de wedstrijd toen bleek dat de doelen nog altijd niet gearriveerd waren. Toen deze uiteindelijk toch op hun plaats geraakten en beveiligd waren met zandzakken kon de wedstrijd op gang worden gebracht. De wedstrijd begon aarzelend waarbij beide ploegen elkaar gedurende de eerste 10 minuten volledig in evenwicht hielden. Gesteund door de toch wel mooie opkomst van onze eigen supporters kon Izegem langzaam maar zeker de bovenhand nemen van Kortrijk. De ondertussen bekomen voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en onze jongens konden de eerste wedstrijd winnend afsluiten. Eindstand 8-11.

 

Een identiek spelbeeld tijdens de tweede wedstrijd. Het eerste deel opnieuw gelijk opgaand om dan in het tweede deel opnieuw de match naar ons toe te trekken. Ook dit deel werd winnend afgesloten. Eindstand 14-18.

 

Een goede test in de wetenschap dat we dit Kortrijk nog voor het kerstverlof opnieuw ontmoeten tijdens de VHV competitie.

 

Speelden voor J18: Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Victor Desmet, Barend Azou, Bert Remmery, Tjorven Deschamps, Robin Samyn en Joris Vanhaverbeke.

 

Gekwetst: Loic Vervaecke

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top