J18 plaatst zich voor Vlaamse finale

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 05 april 2017 18:04

HBC IZEGEM J18- SPORTING NELO: 10-6

Dit weekend hadden onze J18 genoeg aan 5 punten om zich definitief te plaatsen voor de VHV finale in mei. Daarvoor moesten onze J18 zeker punten pakken tegen het tweede gerangschikte Nelo die uiteraard nog punten nodig had om zich te verzekeren van de tweede plaats ten koste van Lebbeke. Izegem dat duidelijk startte met een missie aan de eerste wedstrijd tegen Nelo kwam onmiddellijk op voorsprong en maakte duidelijk dat het de bedoeling was om de eerste 2 punten in Izegem te houden. Nelo kwam nog langszij maar toen de machine van trainer Bogdan op gang kwam wist Nelo algauw dat in de eerste wedstrijd van de dag niet veel punten te rapen vielen. Izegem speelde uitmuntend, maakte mooie doelpunten en stond na 15 minuten 9-3 voor tegen een toch wat aangeslagen Nelo. De teugels werden wat gevierd  zodat Nelo nog kon milderen tot 10-6 wat tevens ook de eindstand was.

 

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 13-9

De tweede wedstrijd tegen Kortrijk moest gewonnen worden om al 4 van de 5 benodigde punten op zak te hebben. Izegem startte opnieuw vlot aan de wedstrijd en gaf Kortrijk geen schijn van kans om ook maar echt in de wedstrijd te komen. De wedstrijd werd winnend afgesloten met 13-9.

 

HBC IZEGEM J18 - SPORTING NELO: 3-7

Dat Izegem zege zeker bleek tegen Kortrijk, dat ls laatste wedstrijd van de dag stond geprogrammeerd,  bleek uit het feit dat in de tweede wedstrijd tegen Nelo niet werd gestart met de sterkste bezetting. Nelo, dat bovendien sterker voor de dag kwam dan in de eerste wedstrijd, wist dat het nog punten nodig had om op de tweede plaats te blijven staan. Onze J18 gingen strijdend ten onder en verloren de wedstrijd met 3-7.

 

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 10-6

Izegem pakte in de laatste wedstrijd van de dag nog de 2 punten tegen Kortrijk en plaatste zich rond het tijdstip van 16.20u officieel voor de VHV finale van dit seizoen. De finale vindt plaats op zondag 21 mei in Wilrijk met Lebbeke of Sporting NeLo als tegenstander. 

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn en Barend Azou

 

 

J18 haalt 8 op 8 in VHV competitie tegen Callant Tongeren en Elita Lebbeke

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 14 maart 2017 07:31

Op de zesde speeldag van de VHV competitie stonden de nummers 1 en 2 oog in oog met elkaar. Onze J18 moesten naar het hol van de leeuw om zich daar te meten met de dichtste achtervolger, Elita Lebbeke. De J18 konden een uitstekende zaak doen richting VHV finale door in Lebbeke punten te pakken. Vanaf het begin van de wedstrijd was meteen duidelijk waarom deze 2 ploegen vanboven in de rangschikking geposteerd stonden. De eerste wedstrijd verliep gelijk opgaand en de spanning was te snijden. Het scorebord ging van 1-1, over 3-3 tot aan een 6-6 gelijkstand in de zestiende minuut. Het was genieten voor de meegereisde supporters, zeker toen Izegem in de laatste minuten het laken naar zich toe trok, en de wedstrijd winnend afsloot. Eindstand 7-9.

De tweede wedstrijd tegen Lebbeke startte Izegem bijzonder sterk. Lebbeke had heel wat moeite met het hoge spelniveau van onze J18. Halfweg wedstrijd stond Izegem al met 0-5 op voorsprong. De thuisploeg kon zich nog wat herpakken maar de kloof was te groot om die nog te overbruggen. Eindstand 8-10. Zo pakten onze jongens 4 op 4 tegen hun dichtste belager.

Tussenin had Izegem ook al 2 punten gesprokkeld tegen Tongeren en ook de laatste wedstrijd van de middag werd winnend afgerond. Een mooie zondag voor trainers, supporters en de spelers die opnieuw met de volle buit naar huis konden afreizen.

Nog 5 punten van de in totaal nog 16 te verdienen punten scheiden ons van de tweede opéénvolgende VHV finale.

Wordt uiteraard vervolgd op zaterdag 1 april wanneer de J18 het in eigen huis opnemen tegen Sporting NeLo en Apolloon Kortrijk.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn, Barend Azou en Loic Vervaecke

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK A: 9-13, 13-15

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 30 januari 2017 19:11

Voor de derde keer dit seizoen moesten de J18 het opnemen tegen eeuwig rivaal Kortrijk. Izegem kwam met het ontbreken van Ward, Robin, Joris en Tjorven niet op volle sterkte aan de start van deze confrontatie. Onze jeugd leek aanvankelijk gelijke tred te houden met onze buren uit Kortrijk, maar de foute passes en het vele balverlies deden Kortrijk in deze wedstrijd groeien. Een wat futloos en ongeïnspireerd Izegem kon geen tegengewicht bieden tegen het toch ook niet superieur Kortrijk. De eerste wedstrijd werd verloren met 9-13.

Het tweede gedeelte van de wedstrijd bracht iets meer spektakel. De wedstrijd verliep gelijkopgaand en Izegem wou Kortrijk niet met de volle buit zien vertrekken. Op twee minuten van het einde stonden de bordjes in evenwicht (13-13). Dit zou voor Izegem een ongeluksgetal blijken want scoren lukte niet meer. Kortrijk daarentegen scoorde nog twee keer en won ook de tweede wedstrijd. Eindstand 13-15.

Niemand die er echt erg in had want volgende week staat er de veel belangrijker VHV uitwedstrijd in Hasselt op het programma.

Speelden voor J18: Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Loic Vervaecke, Louis Olivier, Benoit Vanderhaeghe, Victor Desmet, Barend Azou, Bert Remmery,

 

Afwezig: Ward Demeulenaere, Tjorven Deschamps, Robin Samyn en Joris Vanhaverbeke.

VHV competitie J18 tegen Initia Hasselt en Achilles Bocholt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 07 februari 2017 09:21

De J18 van Izegem trokken dit weekend naar Hasselt voor de volgende episode van deze VHV competitie. De dag voordien was Lebbeke reeds op gelijke hoogte gekomen in de stand, Izegem wist dus wat hen te doen stond. De eerste wedstrijd tegen Hasselt werd relatief gemakkelijk beslecht in het voordeel van onze J18. Nog voor halfweg wedstrijd stond Izegem al 0-5 voor. Onze jongens lieten daarna Hasselt wat beter in de wedstrijd komen maar Izegem bleef de touwtjes in handen houden en won uiteindelijk met 6-11.

Ook in de tweede wedstrijd van de dag , ditmaal tegen Bocholt, kon Izegem de lakens naar zich toe trekken. Izegem stond, met nog vijf minuten te spelen, 9-5 voor. De concentratie verslapte nadien wat waardoor Bocholt toch nog hoop kreeg om een punt te pakken. Uiteindelijk kon Bocholt nog milderen tot 10-9 maar de zege was opnieuw binnen.

De tweede partij tegen Hasselt was een kopie van de eerste. Izegem liep vlot uit tot 2-8 halfweg wedstrijd en liet daarna opnieuw Hasselt wat meer in de wedstrijd komen. Uiteindelijk won Izegem met 7-11. De derde overwinning van de dag was een feit en de 6 punten waren meer dan verdiend.

Het beste moest toen nog komen. In de tweede wedstrijd tegen Bocholt overklasten onze J18 de tegenstander op alle vlakken. Izegem liep vlot uit tot 8-0 om daarna door te stomen naar een 14-8 overwinning. Izegem nam zo de volle buit mee naar huis en staat nu 8 punten los in de rangschikking.

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Joris Vanhaverbeke, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn, Barend Azou en Loic Vervaecke

VHV competitie J18 tegen Don Bosco Gent en HV Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 15 januari 2017 09:45

Izegem startte de vierde speeldag als fiere leider van de deze VHV competitie. De inzet was de 4 punten voorsprong op tweede achtervolger Elita te behouden en zo een stap dichter te komen richting VHV finale. Onze J18 wonnen de dubbele confrontatie tegen HV Uilenspiegel relatief makkelijk, maar weliswaar zonder hoogstaand handbal. Eindstanden 12-6 en 11-5. De eerste confrontatie tegen Gent daarentegen werd een zenuwslopende wedstrijd waarbij het verschil nooit groter werd dan 1 punt. Onze coach was de wanhoop nabij toen het na 18 minuten nog altijd gelijk stond (14-14) tegen Gent die als voorlaatste deze speeldag begon. De team time outs vielen als natte sneeuw uit de lucht en toen Barend in laatste instantie toch de beslissende treffer maakte, slaakten de talrijke opgedaagde supporters een zucht van opluchting. Izegem won met 15-14 deze toch wel moeilijke wedstrijd. De tweede wedstrijd tegen een vermoeid Gent werd uiteindelijk makkelijker gewonnen (11-7). Onze J18 blijft daardoor zeker aan de leiding en doet een goede zaak richting VHV finale. Wordt ongetwijfeld vervolgd ergens begin februari.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Joris Vanhaverbeke, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn en Barend Azou

Afwezig wegens ziekte: Loic Vervaecke

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top