Apolloon Kortrijk - HBC Izegem J18: 11-13, 12-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 10 september 2017 18:14

Voor de eerste officiële match van het seizoen van de J18-ploeg trok Izegem naar de buren in Kortrijk. Na een intensieve voorbereiding kon trainer Olexiouk op een complete kern rekenen. Enkel pivot Samyn was afwezig.

De eerste match gingen Kortrijk en Izegem nek aan nek. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Ondanks het uitvallen van pivot Vanderhaeghe, bleef de match gelijk opgaand waardoor de match op een gelijkspel leek af te stevenen. De 2x 2-minuten op het einde deden Kortrijk de das om waardoor Izegem met 11-13 won.

Izegem vatte de 2de match slecht aan. Ze misten 2 strafworpen waardoor ze direct 2 doelpunten in het krijt stonden. Izegem slaagde er niet in de achterstand weg te werken en Apolloon sloeg voor het eerst een driepuntenkloof in de 8ste minuut. Uit ervaring weten we dat Apolloon-Izegem altijd een bijzondere match is waarbij de potjes soms eens durven over te koken. Merkwaardig genoeg gebeurde dit niet bij de spelers maar wel bij de scheidsen. In een recordtijd van 1min58sec deelde de scheids 5x (!) een straftijd uit aan Izegem waardoor Azou en Demeulenaere met z'n tweetjes verdedigden. Blue-White voelde zich uiteraard bestolen en was uit op revanche. In ondertal scoorde Izegem 3 keer. Kansen genoeg om deze match te winnen maar de afwerking liet de wensen over. Kortrijk won uiteindelijk via een (reeds gefloten) vrije worp over de muur. Eindstand 12-11

 

 

Speelden voor J18: Buyck, Delaey (1), Vanhaverbeke (1), Vandewalle (1), Demeulenaere (5), Desmet, Olivier (4), Vanderhaeghe, Vervaecke (2), Azou (10)

Vlaamse finale J18: HBC Izegem – Elita Lebbeke: 18-37

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 mei 2017 07:04

De wedstrijd van het seizoen stond in de agenda van onze J18 geprogrammeerd op zondag 21 mei 2017. Onze J18 zouden de VHV finale tegen Elita Lebbeke winnen en voor het eerst in de geschiedenis van de club Vlaams kampioen worden. Alle ingrediënten waren aanwezig om deze finale tot een goed einde te brengen. Een volledige bus supporters, aangevuld met nog een aantal personenwagens, waren afgezakt naar Wilrijk. Niets wat ons deed vermoeden dat dit wel eens fout zou kunnen aflopen.

 

Om 16u15 werd de wedstrijd op gang gefloten. De zaal kleurde blauw. De vlaggen wimpelden en het gezang van de supporters was oorverdovend. Langzaam maar zeker dempte het geluid van de Izegemse aanhang. Elita startte als een wervelwind en overklaste Izegem op elk vlak. Agressief in de verdediging, pijlsnel in de omschakeling en bijzonder efficiënt in de afwerking. Onze J18 wisten even niet waar ze het hadden. Ook twee time outs binnen de eerste 10 minuten brachten geen soelaas. Na 10 minuten wedstrijd stond Izegem 2-10 in het verlies. Ons sluitstuk Bert wist niet waar hij het mede dankzij de kwakkelende verdediging. Werkelijk alles mislukte voor Izegem en toen het na twintig minuten in de eerste helft reeds 5-15 stond werden de eerste tekenen van verslagenheid reeds zichtbaar. Izegem snakte naar rust en nieuwe inspiratie en sloot de eerste helft af met pijnlijke 5-21 cijfers.

 

De tweede helft verliep meer gelijk opgaand. Vooral onder impuls van Tjorven wou Izegem er nog iets van maken. Het scoren lukte vlotter en het samenspel beter. Elita Lebbeke wist uiteraard al heel gauw in de tweede helft dat dit een gewonnen spel was. Bij elk doelpunt was het een feest voor de Elita aanhang. De wedstrijd dobberde verder en Izegem kwam niet verder dan een 18-37 eindscore. Een zwaar verdict voor onze jongens met de nodige tranen tot gevolg. Troostende woorden moesten soelaas brengen. Tegen dit Lebbeke waren onze J18 vandaag niet opgewassen.

 

Ondanks dit verlies mag het voorbije seizoen toch gezien worden als een groot succes. Vice-kampioen zijn van Vlaanderen is geen schande alleen de slagroom op de taart ontbrak. Was het de stress, de verplaatsing of iets anders? Wie zal het zeggen. In ieder geval een dikke proficiat aan iedereen.

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Olivier Louis, Victor Desmet, Barend Azou, Vanhaverbeke Joris en Robbe Tack.

 

 

Gekwetst: Vervaecke Loic

J18 plaatst zich voor Vlaamse finale

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: woensdag 05 april 2017 18:04

HBC IZEGEM J18- SPORTING NELO: 10-6

Dit weekend hadden onze J18 genoeg aan 5 punten om zich definitief te plaatsen voor de VHV finale in mei. Daarvoor moesten onze J18 zeker punten pakken tegen het tweede gerangschikte Nelo die uiteraard nog punten nodig had om zich te verzekeren van de tweede plaats ten koste van Lebbeke. Izegem dat duidelijk startte met een missie aan de eerste wedstrijd tegen Nelo kwam onmiddellijk op voorsprong en maakte duidelijk dat het de bedoeling was om de eerste 2 punten in Izegem te houden. Nelo kwam nog langszij maar toen de machine van trainer Bogdan op gang kwam wist Nelo algauw dat in de eerste wedstrijd van de dag niet veel punten te rapen vielen. Izegem speelde uitmuntend, maakte mooie doelpunten en stond na 15 minuten 9-3 voor tegen een toch wat aangeslagen Nelo. De teugels werden wat gevierd  zodat Nelo nog kon milderen tot 10-6 wat tevens ook de eindstand was.

 

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 13-9

De tweede wedstrijd tegen Kortrijk moest gewonnen worden om al 4 van de 5 benodigde punten op zak te hebben. Izegem startte opnieuw vlot aan de wedstrijd en gaf Kortrijk geen schijn van kans om ook maar echt in de wedstrijd te komen. De wedstrijd werd winnend afgesloten met 13-9.

 

HBC IZEGEM J18 - SPORTING NELO: 3-7

Dat Izegem zege zeker bleek tegen Kortrijk, dat ls laatste wedstrijd van de dag stond geprogrammeerd,  bleek uit het feit dat in de tweede wedstrijd tegen Nelo niet werd gestart met de sterkste bezetting. Nelo, dat bovendien sterker voor de dag kwam dan in de eerste wedstrijd, wist dat het nog punten nodig had om op de tweede plaats te blijven staan. Onze J18 gingen strijdend ten onder en verloren de wedstrijd met 3-7.

 

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 10-6

Izegem pakte in de laatste wedstrijd van de dag nog de 2 punten tegen Kortrijk en plaatste zich rond het tijdstip van 16.20u officieel voor de VHV finale van dit seizoen. De finale vindt plaats op zondag 21 mei in Wilrijk met Lebbeke of Sporting NeLo als tegenstander. 

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn en Barend Azou

 

 

J18 op VHV competitie in Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 01 mei 2017 18:08

Met de herenmatch in de benen stonden de Izegemse J18 om 10u klaar voor de VHV in Uilenspiegel. Aangezien we mathematisch zeker waren van de VHV-finale was de grote motivatie wat zoek. Dat uitte zich ook in de eerste match. Uilenspiegel liep een 3-tal doelpunten uit maar Izegem kon via Vandewalle en Deschamps gelijkmaken via snelle midden. Keeper Remmery zorgde er ondertussen voor dat Uilenspiegel niet verder uitliep met enkele uitstekende reddingen.Na minuut 12 was de veer bij Izegem wat gebroken en dat uitte zich in passief spel waardoor er verloren werd met 10-7 Wakkergeschud begon Izegem aan hun match tegen Don Bosco Gent (laatste in de stand). Die werd dan ook relatief gemakkelijk gewonnen. Izegem nam Gent direct bij de keel en de afwerking van Gent stokte terwijl de Izegemse motor op volle toeren bleef draaien. De match werd gewonnen met 12-6 De 2de match tegen Uilenspiegel begon dramatisch, de Izegemnaars werden direct op een 3-0 achterstand geplaatst. Deschamps (alweer hij) nam de ploeg op sleeptouw en scoorde 5 goals. Keeper Remmery wist bij alle strafworpen zijn netten schoon te houden en wist zelf de keeper van de penaltystreep te verschalken. De match strandde uiteindelijk op een 9-9 De laatste match tegen Don Bosco begon gelijkopgaand. Na ongeveer 12 minuten viel echter 1 speler van de 7-koppige selectie uit waardoor Gent constant in ondertal speelde. Toch kon Izegem geen afstand nemen (mede dankzij de scheidsen die pivot Samyns doelpunten onterecht afkeurden). Uiteindelijk won Izegem met 10-11 Speelden voor Izegem: Robin Samyn, Barend Azou, Bert Remmery, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Stan Vandewalle, Ward Delaey, Benoit Vanderhaeghe, Joris Vanhaverbeke en Louis Olivier Afwezig: Ward Demeulenaere

J18 haalt 8 op 8 in VHV competitie tegen Callant Tongeren en Elita Lebbeke

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 14 maart 2017 07:31

Op de zesde speeldag van de VHV competitie stonden de nummers 1 en 2 oog in oog met elkaar. Onze J18 moesten naar het hol van de leeuw om zich daar te meten met de dichtste achtervolger, Elita Lebbeke. De J18 konden een uitstekende zaak doen richting VHV finale door in Lebbeke punten te pakken. Vanaf het begin van de wedstrijd was meteen duidelijk waarom deze 2 ploegen vanboven in de rangschikking geposteerd stonden. De eerste wedstrijd verliep gelijk opgaand en de spanning was te snijden. Het scorebord ging van 1-1, over 3-3 tot aan een 6-6 gelijkstand in de zestiende minuut. Het was genieten voor de meegereisde supporters, zeker toen Izegem in de laatste minuten het laken naar zich toe trok, en de wedstrijd winnend afsloot. Eindstand 7-9.

De tweede wedstrijd tegen Lebbeke startte Izegem bijzonder sterk. Lebbeke had heel wat moeite met het hoge spelniveau van onze J18. Halfweg wedstrijd stond Izegem al met 0-5 op voorsprong. De thuisploeg kon zich nog wat herpakken maar de kloof was te groot om die nog te overbruggen. Eindstand 8-10. Zo pakten onze jongens 4 op 4 tegen hun dichtste belager.

Tussenin had Izegem ook al 2 punten gesprokkeld tegen Tongeren en ook de laatste wedstrijd van de middag werd winnend afgerond. Een mooie zondag voor trainers, supporters en de spelers die opnieuw met de volle buit naar huis konden afreizen.

Nog 5 punten van de in totaal nog 16 te verdienen punten scheiden ons van de tweede opéénvolgende VHV finale.

Wordt uiteraard vervolgd op zaterdag 1 april wanneer de J18 het in eigen huis opnemen tegen Sporting NeLo en Apolloon Kortrijk.

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Victor Desmet, Robin Samyn, Barend Azou en Loic Vervaecke

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top