HBC IZEGEM J18 - DB GENT : 17-12/15-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:32

De J18 ploeg ontving zaterdag 10 enthousiaste Gentenaars in de Oost-West-competitie.

In de eerste wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd aangezien Izegem geen afstand kon nemen van Gent. Beide ploegen wisselden elkaar aan de leiding af en de frustratie sloeg wat toe bij onze J18.

Een time-out halfwege de match bedaarde de gemoederen. Vanaf dan brak de veer bij Gent en namen Demeulenaere en Olivier de controle in de aanval op zich waardoor Gent niet meer dichter kwam in de stand.

Eindstand 17-12

Izegem had geleerd uit hun vorige match en schoot direct in de startblokken. Vlot spel via pivot Vandewalle bleek de oplossing tegen de Gentse verdediging waardoor na 5' een 9-3 voorsprong op het bord stond. Gent kwam nog wat terug naar aanleiding van een slechte Izegemse afwerking, maar de overwinning kwam nooit echt in gevaar. 

Eindstand 15-11

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey (3), Vanhaverbeke (3), Vandewalle (7), Desmet, Olivier (7), Vanderhaeghe, Vervaecke (3), Demeulenaere (8)

 

J18 halen in eigen huis 7/8 tegen NeLo en Waasmunster

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 08 oktober 2017 18:59

De Izegemse J18 ontving in de VHV-competitie deze zaterdag Waasmunster en Nelo. Waasmunster stond eerste in de stand met een 8/8. Nelo had nog iets goed te maken nadat ze vorige VHV op een 0/8 gestrand waren.

De eerste match tegen HKW startte stroef. Scoren was moeilijk tegen de hoge verdediging van Waasmunster, maar beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Samyn en Azou. Beide ploegen verdedigden sterk waardoor de score nooit hoog opliep.

Eindstand HBCI – Waasmunster:7-4.

Waasmunster - NeLo: 11-9

Na de pauze startte Izegem tegen Sporting Nelo. Nelo had net 2 punten laten liggen tegen Waasmunster en had bij hun inhaalspoging in de laatste minuten veel krachten verspeeld. Izegem profiteerde ten volle en greep de Limburgers direct bij de keel. Nelo kon de score pas in de laatste minuten milderen toen het kalf eigenlijk al lang verdronken was.

Eindstand HBCI- NeLo: 7-5

Hierna volgde direct de 2de wedstrijd tegen HKW. Izegem had vertrouwen geput uit hun eerste 2 overwinningen en domineerde de hele partij. Ze overdonderden een onmondig Waasmunster. In de 16de minuut stond het dan ook 9-2. Trainer Olexiouk kon naar hartelust roteren en de overwinning kwam nooit echt in gevaar.

Eindstand HBCI – Waasmunster 11-6

Waasmunster-Nelo: 3-7

Nelo speelde HKW ook vlotjes van de mat en vatte op diezelfde tred de laatste match tegen Izegem aan. De bezoeker liepen 0-4 uit. Een time-out moest het verschil gaan maken voor onze J18, en dat deed het ook! Op karakter knokte Izegem zich terug in de wedstrijd en kwam punt per punt dichterbij tot de bordjes weer gelijk hingen. Een cruciale redding van doelman Buyck in de laatste minuut zorgde ervoor dat Izegem nog een felbevochten punt uit de brand kon slepen.

 

HBCI – NeLo: 6-6

HBC IZEGEM J18 - KHT ROESELARE: 13-10 / 13-10

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 26 september 2017 06:17

In de Oost-West competitie van de J18 kwamen de buren uit Roeselare op bezoek. Een bijna voltallig Izegem schoot direct uit de startblokken en liep enkele doelpunten uit, maar Roeselare kon bijbenen via afstandsschoten. Pas in de laatste minuten brak de veer bij Roeselare en kon Izegem het verschil maken. Eindstand 13-10.
Het moest beter in de tweede wedstrijd, maar Roeselare startte sterk. De match ging gelijk op. Izegem scoorde vlot via ingestudeerde nummertjes terwijl Vandewoestyne Roeselare in de match hield. Net zoals in de eerste match minderde het spel van Roeselare naar het einde toe. Enkele slordigheden werden genadeloos afgestraft op tegenaanval. Eindstand: 13-10

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 13-13 / 10-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 18:18

De confrontatie van de J18 met Waasmunster in de Oost-West competitie stond dit weekend op de planning.

Beide ploegen konden zich al eens met elkaar meten voordat HKW volgend weekend naar Izegem trekt voor de belangrijke VHV confrontatie. Beide ploegen hadden geen volledige kern.

De eerste match schoot Izegem snel uit de startblokken en liep tot 1-5 uit via Vervaecke. Maar daarna stopte de doelpuntenmachine. Waasmunster vreette hun achterstand weg. Pas toen de ploegen weer gelijk stonden begon Izegem weer met scoren. Vanaf dan wisselden beide ploegen hun voorsprong af. Vervaecke scoorde in de laatste minuut nog de gelijkmaker in deze spannende match.

Eindstand 13-13

De 2de match bevestigde nogmaals hoe zwaar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Olivier en Vervaecke namen de ploeg op sleeptouw en zorgden voor de nodige doelpunten in deze gelijkopgaande wedstrijd. Net als bij de eerste, werd deze wedstrijd ook in de laatste minuut beslist. Een speler van Waasmunster kreeg de bal ongelukkig in het gezicht waardoor zijn bril op de grond viel. Pivot Vandewalle kon profiteren en werkte de daaropvolgende tegenaanval mooi af, waardoor HBCI alsnog won.

Eindstand 10-11

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey (3), Vandewalle (4), Vanderhaeghe, Vanhaverbeke (2), Demeulenaere (3), Olivier (5), Vervaecke (7)

 

3 punten voor J18 op eerste VHV speeldag

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 12:49

De eerste VHV-speeldag werd gespeeld in het verre Bocholt. Om 14u stonden onze J18 klaar om het op te nemen tegen de thuisploeg. Het bleek een spannende match waarbij de ploegen afwisselend de leiding namen. Uiteindelijk trok Bocholt aan het langste eind. Izegem verdiende meer maar kreeg het niet. ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 10-9

Na een rusttijd van 5 minuten keken we Uilenspiegel in de ogen. Izegem liep 1-4 uit maar verloor de concentratie en liep Uilenspiegel uitlopen tot 9-5. Izegem kwam sterk terug en Vanhaverbeke kon in de laatste seconde de bordjes nog gelijk hangen. HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM J18: 11-11

Over de 3de match hoeft niet veel gezegd te worden. Izegem begon gretig maar vond paal, deklat en kruising op hun weg naar doel. Wat bij ons niet lukte, lukte bij Bocholt wel, scoren. Izegem toonde weinig strijdlust en verloor dan ook terecht met 13-4. ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 13-4

Izegem rook de 4de match bloed en was vastbesloten met winst van het veld te gaan. Onze J18 lieten Uilenspiegel redelijk mee handballen maar sloegen uiteindelijk een vijfpuntenkloof die Uilenspiegel niet meer te boven kwam. HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM J18: 10-5

Speelden voor Izegem: Delaey (2), Vanhaverbeke (2), Tack (1), Vandewalle (12), Desmet, Buyck, Olivier (3), Vervaecke (4), Samyn (10), Vanderhaeghe (blessure)

 

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top