J18 haalt 4/8 tegen Atomix en Tongeren

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 18:41

Zaterdag trok de voltallige J18 ploeg naar Wespelaar. Atomix (1ste) en Tongeren (9de en laatste) waren de tegenstanders. Izegem (2de) volgde op 2 punten van leider Atomix.

 

De Pekkers vatten hun match tegen koploper Atomix aan met veel vechtlust en energie. Atomix opende de score. Izegem bleef constant aanklampen bij de thuisploeg waardoor het verschil nooit groter werd dan 1 doelpunt. In de 11de minuut speelde er zich voor Izegem een rampscenario af. Demeulenaere kwam slecht neer en verrekte zijn legamenten. Einde VHV voor Demeulenaere en een moeilijke opdracht voor de overblijvers. Azou deed Demeuleaere echter helemaal vergeten en zette Izegem op voorsprong. Diezelfde Azou zorgde in de laatste seconde met een slim heupschot voor het winnende doelpunt.

 

Eindstand 9-10

 

Hierop volgde de wedstrijd tegen Tongeren. De hevige eerste match eiste zijn tol bij onze jongens en na 5 minuten stond Izegem 5-2 achter. Een donderpreek van Olexiouck tijdens de time-out schudde de ploeg weer wakker. Gestaag vrat Izegem hun achterstand weg om in de allerlaatste minuut de leiding te nemen. Tongeren versierde in de laatste seconden nog een strafworp maar doelman Buyck hield het hoofd koel en haalde de bal met een voetveeg uit zijn doel. Zo kon Izegem alsnog zegevieren na een indrukwekkende comeback.

 

Eindstand 9-8

 

Atomix verloor hun match tegen Tongeren en wist dat ze 2 punten nodig hadden tegen Izegem. De thuisploeg nam snel de voorsprong via goedgeplaatste afstandsschoten. Izegem bleef opnieuw aanklampen maar kon dit keer het tij niet keren. Eindstand 11-9.

 

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

 

 

J18 - VHV competitie in Kortrijk

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 05 november 2017 19:06

Deze zondag trok de J18 naar Sporthal Mimosa te Kortrijk voor hun derde VHV competitiedag.

De top 3 van de VHV-competitie werd dit weekend tegen elkaar uitgespeeld waardoor alle ploegen punten lieten liggen. Aan Izegem (4de) om te profiteren. Indien er 7 van de 8 punten gewonnen werden, klom Izegem op naar de 2de plaats. Daarvoor moest het eerst voorbij Apolloon Kortrijk (8ste) en Initiatie Hasselt (6de) raken.

Izegem startte hun eerst match flitsend tegen de Limburgers. De opdracht was om Hasselt snel op 3 doelpunten achterstand te zetten. Na 4 minuten stond Initia dan ook 5-0 achter. Vlot spel via pivot Samyn bleek de oplossing. Ondertussen gaf onze verdediging geen krimp. Problemen in de communicatie zorgden even voor stress bij Blauw-Wit maar uiteindelijk kwam de overwinning nooit in gevaar. Eindstand 7-11

Direct hierna volgde de derby tegen Apolloon Kortrijk. Dankzij een goede analyse van trainer Olexiouk wist de verdediging hoe ze Kortrijk konden bekampen en dat wierp zeker zijn vruchten af. Terwijl de blauw-witte muur alles stopte, vonden opbouwers Azou en Demeulenaere vlot hun weg naar doel. Van 1-5 werd het 3-6 en even leek Kortrijk zich terug te knokken in de wedstrijd, maar dankzij rustig spel kon Izegem vrij simpel winnen. Eindstand 4-11

Na de pauze keek Izegem Hasselt weer in de ogen. Een vroege tijdstraf van Robin Samyn gaf Hasselt de mogelijkheid om de leiding in de wedstrijd te nemen. De Limburgse keeper bleek goed gekeken te hebben naar de vorige wedstrijden want hij haalde enorm veel schoten uit zijn doel. Ook verdedigend begon Izegem te sukkelen. De Pekkers hadden bijzonder veel moeite met de spelverdeler van de tegenstander. Onder leiding van een agressieve verdediging, sterke keeper en een razendsnelle spelverdeler mocht Hasselt zegevieren. Eindstand 9-7

De laatste wedstrijd tegen Kortrijk werd aangevat zonder pivot Samyn. Robin had zich bezeerd na een discutabele fout in de vorige wedstrijd. Plaatsvervangend pivot Vandewalle moest Samyn doen vergeten. Izegem speelde met veel overtuiging na hun nederlaag tegen Initia Hasselt. Na 6 minuten stond Izegem 1-4 voor. Kortrijk vergreep zich dan maar aan agressieve overtredingen met tijdstraffen als gevolg. Hoekspeler Vervaecke zorgde dat de overtalsituatie altijd uitmondde in een doelpunt. De wedstrijd werd afgesloten via een creatief Vliegertje van Samyn. Eindstand 4-13.

Izegem komt zo met hun 6/8 op een gedeelde 2de plaats met Waasmunster.

Speelden voor Izegem: Buyck, Vandewalle (6), Demeulenaere (9), Vanderhaeghe, Olivier (5), Desmet, Delaey (3), Vervaecke (6), Samyn (13), Azou (5).

J18 halen in eigen huis 7/8 tegen NeLo en Waasmunster

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 08 oktober 2017 18:59

De Izegemse J18 ontving in de VHV-competitie deze zaterdag Waasmunster en Nelo. Waasmunster stond eerste in de stand met een 8/8. Nelo had nog iets goed te maken nadat ze vorige VHV op een 0/8 gestrand waren.

De eerste match tegen HKW startte stroef. Scoren was moeilijk tegen de hoge verdediging van Waasmunster, maar beetje bij beetje bouwde Izegem hun voorsprong uit via Samyn en Azou. Beide ploegen verdedigden sterk waardoor de score nooit hoog opliep.

Eindstand HBCI – Waasmunster:7-4.

Waasmunster - NeLo: 11-9

Na de pauze startte Izegem tegen Sporting Nelo. Nelo had net 2 punten laten liggen tegen Waasmunster en had bij hun inhaalspoging in de laatste minuten veel krachten verspeeld. Izegem profiteerde ten volle en greep de Limburgers direct bij de keel. Nelo kon de score pas in de laatste minuten milderen toen het kalf eigenlijk al lang verdronken was.

Eindstand HBCI- NeLo: 7-5

Hierna volgde direct de 2de wedstrijd tegen HKW. Izegem had vertrouwen geput uit hun eerste 2 overwinningen en domineerde de hele partij. Ze overdonderden een onmondig Waasmunster. In de 16de minuut stond het dan ook 9-2. Trainer Olexiouk kon naar hartelust roteren en de overwinning kwam nooit echt in gevaar.

Eindstand HBCI – Waasmunster 11-6

Waasmunster-Nelo: 3-7

Nelo speelde HKW ook vlotjes van de mat en vatte op diezelfde tred de laatste match tegen Izegem aan. De bezoeker liepen 0-4 uit. Een time-out moest het verschil gaan maken voor onze J18, en dat deed het ook! Op karakter knokte Izegem zich terug in de wedstrijd en kwam punt per punt dichterbij tot de bordjes weer gelijk hingen. Een cruciale redding van doelman Buyck in de laatste minuut zorgde ervoor dat Izegem nog een felbevochten punt uit de brand kon slepen.

 

HBCI – NeLo: 6-6

HBC IZEGEM J18 - DB GENT : 17-12/15-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:32

De J18 ploeg ontving zaterdag 10 enthousiaste Gentenaars in de Oost-West-competitie.

In de eerste wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd aangezien Izegem geen afstand kon nemen van Gent. Beide ploegen wisselden elkaar aan de leiding af en de frustratie sloeg wat toe bij onze J18.

Een time-out halfwege de match bedaarde de gemoederen. Vanaf dan brak de veer bij Gent en namen Demeulenaere en Olivier de controle in de aanval op zich waardoor Gent niet meer dichter kwam in de stand.

Eindstand 17-12

Izegem had geleerd uit hun vorige match en schoot direct in de startblokken. Vlot spel via pivot Vandewalle bleek de oplossing tegen de Gentse verdediging waardoor na 5' een 9-3 voorsprong op het bord stond. Gent kwam nog wat terug naar aanleiding van een slechte Izegemse afwerking, maar de overwinning kwam nooit echt in gevaar. 

Eindstand 15-11

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey (3), Vanhaverbeke (3), Vandewalle (7), Desmet, Olivier (7), Vanderhaeghe, Vervaecke (3), Demeulenaere (8)

 

HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 13-13 / 10-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 18:18

De confrontatie van de J18 met Waasmunster in de Oost-West competitie stond dit weekend op de planning.

Beide ploegen konden zich al eens met elkaar meten voordat HKW volgend weekend naar Izegem trekt voor de belangrijke VHV confrontatie. Beide ploegen hadden geen volledige kern.

De eerste match schoot Izegem snel uit de startblokken en liep tot 1-5 uit via Vervaecke. Maar daarna stopte de doelpuntenmachine. Waasmunster vreette hun achterstand weg. Pas toen de ploegen weer gelijk stonden begon Izegem weer met scoren. Vanaf dan wisselden beide ploegen hun voorsprong af. Vervaecke scoorde in de laatste minuut nog de gelijkmaker in deze spannende match.

Eindstand 13-13

De 2de match bevestigde nogmaals hoe zwaar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Olivier en Vervaecke namen de ploeg op sleeptouw en zorgden voor de nodige doelpunten in deze gelijkopgaande wedstrijd. Net als bij de eerste, werd deze wedstrijd ook in de laatste minuut beslist. Een speler van Waasmunster kreeg de bal ongelukkig in het gezicht waardoor zijn bril op de grond viel. Pivot Vandewalle kon profiteren en werkte de daaropvolgende tegenaanval mooi af, waardoor HBCI alsnog won.

Eindstand 10-11

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey (3), Vandewalle (4), Vanderhaeghe, Vanhaverbeke (2), Demeulenaere (3), Olivier (5), Vervaecke (7)

 

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top