DB GENT - HBC IZEGEM J18: 18-20, 8-15

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 04 februari 2018 17:32

Op de voorlaatste speeldag trokken de pekkers richting Gent i.v.m. de O-W-competitie.

Izegem startte de wedstrijd rustig en bekwam al snel een voorsprong van 2 doelpunten, maar dat was zonder Gent gerekend. Izegem verloor hun concentratie in verdediging en liet Gent toe om langszij te komen. Gelukkig was Desmet wel bij de les. Hij hield Izegem op eigen houtje in de wedstrijd met 4 doelpunten op rij. Uiteindelijk werd de match aan de overkant van het veld beslist dankzij 4 doelpunten van de Izegemse hoekspeler Vanhaverbeke.

Eindstand 18-20.

De 2de wedstrijd werd geconcentreerder aangevangen. Izegem speelde agressiever met doelman Buyck als sluitstuk van de verdediging. De Pekkers wonnen de wedstrijd in de verdediging, aangezien het maar 5 doelpunten in 25 minuten incasseerde. In aanval vond opbouwer Demeulenaere zijn weg naar doel terug en dat uitte zich in 6 mooie doelpunten.

Eindstand 8-15.

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Vanhaverbeke (5), Vandewalle (8), Demeulenaere (7), Desmet (5), Olivier (5), Vanderhaeghe (2), Vervaecke (3).

HBC IZEGEM J18 - HK WAASMUNSTER : 16-20 / 16-14

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 28 januari 2018 15:30

Na de klinkende overwinning van de J16 stond de match tussen Izegem (VHV derde plaats) en Waasmunster (VHV eerste plaats) op het programma. Dit in de Oost-Westcompetitie. 

 

De eerste wedstrijd startte Izegem het sterkst. Via Olivier kon de thuisploeg snel een voorsprong van 2 doelpunten opbouwen. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden aangezien doelman Buyck met lede ogen moest aanzien dat zijn verdediging zo lek als een zeef was. Waasmunster duwde meteen door tot een 6-puntenkloof. Izegem kon nog milderen maar het was al snel duidelijk dat de 2 punten naar Waasmunster zouden gaan.

Eindstand 16-20.

 

Een reorganisatie in de verdediging bracht verbetering in de 2de wedstrijd. Izegem nam onmiddellijk het voortouw en gaf dit keer niet meer af. Via een fenomenale Vervaecke bleef Izegem de Waaslanders steeds 2 doelpunten voor. Uiteindelijk speelde de thuisploeg de wedstrijd beheerst uit, deze 2 punten bleven thuis in Izegem.

Eindstand 16-14

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (5), Vanhaverbeke, Vandewalle (6), Olivier (6), Demeulenaere (4), Vervaecke (9), Desmet (2), Tack.

 

Roeselare - HBC Izegem J18: 10-12 / 14-18

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 14 januari 2018 18:26

Deze zaterdag trok de Izegemse J18 naar de buren in Roeselare voor de Oost-West competitie. Na de kerstbrake moest het matchritme weer in de benen zitten om volgende week een goede prestatie in de VHV neer te zetten.

Izegem startte sterk maar liet het afweten in de afwerking waardoor Roeselare na 3 minuten de score opende. Izegem antwoordde sterk via 3 doelpunten van Delaey. Toch bleef Knack aanklampen en liep het in aanval niet zoals het had moeten lopen bij Izegem. 5 minuten voor het einde hingen de bordjes nog steeds gelijk (10-10). De Pekkers toonden dat ze niet uit hun loods te slaan waren en bleven rustig opbouwen terwijl Roeselare overhaast en slordig begon te spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-12 eindstand.

De 2de wedstrijd kwam Izegem snel 3-5 voor. Toch kwam Roeselare via een sterke Vandewoestyne terug in de wedstrijd. Roeselare speelde gretiger en agressiever en dat loonde. Terwijl Izegem de ene na de andere cirkelfout maakte, kwam Roeselare langszij (10-9). Izegem moest beginnen reorganiseren. Het geluk stond dit maal aan Izegems kant, want de Pekkers namen opnieuw de leiding via enkele afgeweken schoten. Uiteindelijk vonden onze jongens het zwakke punt in Knacks verdediging en konden ze zo hun wedstrijd rustig afwerken. Eindstand (14-18)

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vandewalle (7), Demeulenaere (7), Olivier (5), Vervaecke (5), Azou (2), Desmet (1), Vanderhaeghe (man van de match)

J18 haalt slechts 1 punt in VHV competitie tegen Bocholt en Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 17:37

Met de 100-dagenviering in de benen stond de Izegemse J18 klaar voor een doorslaggevende VHV competitie in eigen huis. 8 op 8 was een must om in het wiel van koploper Waasmunster te blijven.

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 9-9

De eerste match werd goed gestart. De Izegemse motor kwam iets eerder op toeren dan die van Bocholt. Daardoor stond Izegem halverwege 2 punten voor. Toch kreeg Izegem het moeilijk en één Bocholtse speler sleepte zijn ploeg alleen terug in de wedstrijd. Vervaecke kon pas in de laatste minuut gelijk maken: 9-9

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 9-11

De tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel moest beter. De bezoekers openden sterk met 0-2 maar werden snel bijgebeend door de thuisploeg via Robin Samyn (4-2).

Toen sloeg de vermoeidheid toe en nam Uilenspiegel de wedstrijd in handen. Izegem vond geen antwoord meer en beet zijn tanden stuk op de verdediging van de tegenstander.

Eindstand: 9-11

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 6-7

Vlak na deze pandoering stond Bocholt monter en fris klaar om Izegem partij te geven. Izegem werd helemaal overdonderd. Halfweg stond het dan ook 0-5. Toch was Izegem niet van plan om zonder strijd de match te eindigen. Strijdlustig klom Izegem terug op naar 4-5 maar kreeg uiteindelijk toch de doodsteek.

Eindstand 6-7.

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 6-14

Zonder Azou, die een bezoekje bracht aan het stedelijk ziekenhuis vanwege een gebroken neus, vatte Izegem hun laatste wedstrijd aan. Blauw-Wit lag zeker niet onder, maar vergat te scoren. Tegen dat de thuisploeg weer zijn draai gevonden had was het kalf al lang verdronken tegen een veel gemotiveerder Uilenspiegel.

Eindstand: 6-14

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (3), Vanhaverbeke, Desmet (1), Vandewalle (4), Samyn (6), Olivier (4), Demeulenaere (3), Vervaecke (4), Vanderhaeghe (2), Azou (3

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 13-11, 17-13

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 december 2017 14:35

De Izegemse J18 kwam dit weekend in de Oost-West competitie uit tegen hekkensluiter Kortrijk. Het was duidelijk dat ze in eigen huis geen punten mochten laten liggen als de deze competitie willen winnen.

Apolloon Kortrijk handbalde echter vlot mee met onze J18. Verdedigend vertoonde de blauwe muur enkele barsten waar de Kortrijkzanen gretig gebruik van maakten. Tack (J16) kwam de verdediging versterken waardoor na 15 minuten de thuisploeg afstand kon nemen.

Eindstand 13-11.

Izegem wist dat het beter kon dan 13-11 en rook bloed. Opnieuw stond de Izegemse verdediging echter op wankele benen en duurde het 10 minuten om afstand te nemen van Kortrijk. Aangevuurd door een gretige Vandewalle liep Izegem 4 doelpunten uit. De Kortrijkse verdediging werd tactisch aan diggelen gespeeld. Telkens vond Izegem de opening en kon er helemaal vrij afgewerkt worden.

Eindstand 17-13

 

N.v.d.r.: De heerlijke hutsepot (met broccoli) ten huize Vanderhaeghe vuurde hoekspeler Benoit aan om 3 fraaie doelpunten te maken!

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vanhaverbeke (2), Vandewalle (8), Vanderhaeghe (3), Olivier (5), Vervaecke (3), Azou (5), Tack (J16).

         

            

         

         

© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top