J18 haalt slechts 1 punt in VHV competitie tegen Bocholt en Uilenspiegel

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 21 januari 2018 17:37

Met de 100-dagenviering in de benen stond de Izegemse J18 klaar voor een doorslaggevende VHV competitie in eigen huis. 8 op 8 was een must om in het wiel van koploper Waasmunster te blijven.

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 9-9

De eerste match werd goed gestart. De Izegemse motor kwam iets eerder op toeren dan die van Bocholt. Daardoor stond Izegem halverwege 2 punten voor. Toch kreeg Izegem het moeilijk en één Bocholtse speler sleepte zijn ploeg alleen terug in de wedstrijd. Vervaecke kon pas in de laatste minuut gelijk maken: 9-9

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 9-11

De tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel moest beter. De bezoekers openden sterk met 0-2 maar werden snel bijgebeend door de thuisploeg via Robin Samyn (4-2).

Toen sloeg de vermoeidheid toe en nam Uilenspiegel de wedstrijd in handen. Izegem vond geen antwoord meer en beet zijn tanden stuk op de verdediging van de tegenstander.

Eindstand: 9-11

HBC IZEGEM J18 - ACHILLES BOCHOLT: 6-7

Vlak na deze pandoering stond Bocholt monter en fris klaar om Izegem partij te geven. Izegem werd helemaal overdonderd. Halfweg stond het dan ook 0-5. Toch was Izegem niet van plan om zonder strijd de match te eindigen. Strijdlustig klom Izegem terug op naar 4-5 maar kreeg uiteindelijk toch de doodsteek.

Eindstand 6-7.

HBC IZEGEM J18 - HV UILENSPIEGEL: 6-14

Zonder Azou, die een bezoekje bracht aan het stedelijk ziekenhuis vanwege een gebroken neus, vatte Izegem hun laatste wedstrijd aan. Blauw-Wit lag zeker niet onder, maar vergat te scoren. Tegen dat de thuisploeg weer zijn draai gevonden had was het kalf al lang verdronken tegen een veel gemotiveerder Uilenspiegel.

Eindstand: 6-14

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (3), Vanhaverbeke, Desmet (1), Vandewalle (4), Samyn (6), Olivier (4), Demeulenaere (3), Vervaecke (4), Vanderhaeghe (2), Azou (3

Roeselare - HBC Izegem J18: 10-12 / 14-18

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 14 januari 2018 18:26

Deze zaterdag trok de Izegemse J18 naar de buren in Roeselare voor de Oost-West competitie. Na de kerstbrake moest het matchritme weer in de benen zitten om volgende week een goede prestatie in de VHV neer te zetten.

Izegem startte sterk maar liet het afweten in de afwerking waardoor Roeselare na 3 minuten de score opende. Izegem antwoordde sterk via 3 doelpunten van Delaey. Toch bleef Knack aanklampen en liep het in aanval niet zoals het had moeten lopen bij Izegem. 5 minuten voor het einde hingen de bordjes nog steeds gelijk (10-10). De Pekkers toonden dat ze niet uit hun loods te slaan waren en bleven rustig opbouwen terwijl Roeselare overhaast en slordig begon te spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10-12 eindstand.

De 2de wedstrijd kwam Izegem snel 3-5 voor. Toch kwam Roeselare via een sterke Vandewoestyne terug in de wedstrijd. Roeselare speelde gretiger en agressiever en dat loonde. Terwijl Izegem de ene na de andere cirkelfout maakte, kwam Roeselare langszij (10-9). Izegem moest beginnen reorganiseren. Het geluk stond dit maal aan Izegems kant, want de Pekkers namen opnieuw de leiding via enkele afgeweken schoten. Uiteindelijk vonden onze jongens het zwakke punt in Knacks verdediging en konden ze zo hun wedstrijd rustig afwerken. Eindstand (14-18)

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vandewalle (7), Demeulenaere (7), Olivier (5), Vervaecke (5), Azou (2), Desmet (1), Vanderhaeghe (man van de match)

J18 haalt 4/8 tegen Atomix en Tongeren

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 26 november 2017 18:41

Zaterdag trok de voltallige J18 ploeg naar Wespelaar. Atomix (1ste) en Tongeren (9de en laatste) waren de tegenstanders. Izegem (2de) volgde op 2 punten van leider Atomix.

 

De Pekkers vatten hun match tegen koploper Atomix aan met veel vechtlust en energie. Atomix opende de score. Izegem bleef constant aanklampen bij de thuisploeg waardoor het verschil nooit groter werd dan 1 doelpunt. In de 11de minuut speelde er zich voor Izegem een rampscenario af. Demeulenaere kwam slecht neer en verrekte zijn legamenten. Einde VHV voor Demeulenaere en een moeilijke opdracht voor de overblijvers. Azou deed Demeuleaere echter helemaal vergeten en zette Izegem op voorsprong. Diezelfde Azou zorgde in de laatste seconde met een slim heupschot voor het winnende doelpunt.

 

Eindstand 9-10

 

Hierop volgde de wedstrijd tegen Tongeren. De hevige eerste match eiste zijn tol bij onze jongens en na 5 minuten stond Izegem 5-2 achter. Een donderpreek van Olexiouck tijdens de time-out schudde de ploeg weer wakker. Gestaag vrat Izegem hun achterstand weg om in de allerlaatste minuut de leiding te nemen. Tongeren versierde in de laatste seconden nog een strafworp maar doelman Buyck hield het hoofd koel en haalde de bal met een voetveeg uit zijn doel. Zo kon Izegem alsnog zegevieren na een indrukwekkende comeback.

 

Eindstand 9-8

 

Atomix verloor hun match tegen Tongeren en wist dat ze 2 punten nodig hadden tegen Izegem. De thuisploeg nam snel de voorsprong via goedgeplaatste afstandsschoten. Izegem bleef opnieuw aanklampen maar kon dit keer het tij niet keren. Eindstand 11-9.

 

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

Als de laatste match tegen Tongeren gewonnen werd deed Izegem een goede zaak in het klassement en kwamen ze minstens op gelijke hoogte met Atomix. De wedstrijd was enorm gesloten en gemiste kansen vormden het fundament voor deze wedstrijd. Na 15min stond het 3-3. Het verschil werd gemaakt in efficiëntie. De veer brak bij Izegem en slordig spel hielp Tongeren naar de overwinning.

Eindstand 4-10

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey, Vanhaverbeke, Desmet, Vandewalle (6), Vanderhaeghe, Demeulenaere, Samyn (9), Olivier (6), Vervaecke (2), Azou (9)

 

 

HBC IZEGEM J18 - APOLLOON KORTRIJK: 13-11, 17-13

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 04 december 2017 14:35

De Izegemse J18 kwam dit weekend in de Oost-West competitie uit tegen hekkensluiter Kortrijk. Het was duidelijk dat ze in eigen huis geen punten mochten laten liggen als de deze competitie willen winnen.

Apolloon Kortrijk handbalde echter vlot mee met onze J18. Verdedigend vertoonde de blauwe muur enkele barsten waar de Kortrijkzanen gretig gebruik van maakten. Tack (J16) kwam de verdediging versterken waardoor na 15 minuten de thuisploeg afstand kon nemen.

Eindstand 13-11.

Izegem wist dat het beter kon dan 13-11 en rook bloed. Opnieuw stond de Izegemse verdediging echter op wankele benen en duurde het 10 minuten om afstand te nemen van Kortrijk. Aangevuurd door een gretige Vandewalle liep Izegem 4 doelpunten uit. De Kortrijkse verdediging werd tactisch aan diggelen gespeeld. Telkens vond Izegem de opening en kon er helemaal vrij afgewerkt worden.

Eindstand 17-13

 

N.v.d.r.: De heerlijke hutsepot (met broccoli) ten huize Vanderhaeghe vuurde hoekspeler Benoit aan om 3 fraaie doelpunten te maken!

 

 

Speelden voor Izegem: Buyck (D), Delaey (4), Vanhaverbeke (2), Vandewalle (8), Vanderhaeghe (3), Olivier (5), Vervaecke (3), Azou (5), Tack (J16).

J18 - VHV competitie in Kortrijk

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 05 november 2017 19:06

Deze zondag trok de J18 naar Sporthal Mimosa te Kortrijk voor hun derde VHV competitiedag.

De top 3 van de VHV-competitie werd dit weekend tegen elkaar uitgespeeld waardoor alle ploegen punten lieten liggen. Aan Izegem (4de) om te profiteren. Indien er 7 van de 8 punten gewonnen werden, klom Izegem op naar de 2de plaats. Daarvoor moest het eerst voorbij Apolloon Kortrijk (8ste) en Initiatie Hasselt (6de) raken.

Izegem startte hun eerst match flitsend tegen de Limburgers. De opdracht was om Hasselt snel op 3 doelpunten achterstand te zetten. Na 4 minuten stond Initia dan ook 5-0 achter. Vlot spel via pivot Samyn bleek de oplossing. Ondertussen gaf onze verdediging geen krimp. Problemen in de communicatie zorgden even voor stress bij Blauw-Wit maar uiteindelijk kwam de overwinning nooit in gevaar. Eindstand 7-11

Direct hierna volgde de derby tegen Apolloon Kortrijk. Dankzij een goede analyse van trainer Olexiouk wist de verdediging hoe ze Kortrijk konden bekampen en dat wierp zeker zijn vruchten af. Terwijl de blauw-witte muur alles stopte, vonden opbouwers Azou en Demeulenaere vlot hun weg naar doel. Van 1-5 werd het 3-6 en even leek Kortrijk zich terug te knokken in de wedstrijd, maar dankzij rustig spel kon Izegem vrij simpel winnen. Eindstand 4-11

Na de pauze keek Izegem Hasselt weer in de ogen. Een vroege tijdstraf van Robin Samyn gaf Hasselt de mogelijkheid om de leiding in de wedstrijd te nemen. De Limburgse keeper bleek goed gekeken te hebben naar de vorige wedstrijden want hij haalde enorm veel schoten uit zijn doel. Ook verdedigend begon Izegem te sukkelen. De Pekkers hadden bijzonder veel moeite met de spelverdeler van de tegenstander. Onder leiding van een agressieve verdediging, sterke keeper en een razendsnelle spelverdeler mocht Hasselt zegevieren. Eindstand 9-7

De laatste wedstrijd tegen Kortrijk werd aangevat zonder pivot Samyn. Robin had zich bezeerd na een discutabele fout in de vorige wedstrijd. Plaatsvervangend pivot Vandewalle moest Samyn doen vergeten. Izegem speelde met veel overtuiging na hun nederlaag tegen Initia Hasselt. Na 6 minuten stond Izegem 1-4 voor. Kortrijk vergreep zich dan maar aan agressieve overtredingen met tijdstraffen als gevolg. Hoekspeler Vervaecke zorgde dat de overtalsituatie altijd uitmondde in een doelpunt. De wedstrijd werd afgesloten via een creatief Vliegertje van Samyn. Eindstand 4-13.

Izegem komt zo met hun 6/8 op een gedeelde 2de plaats met Waasmunster.

Speelden voor Izegem: Buyck, Vandewalle (6), Demeulenaere (9), Vanderhaeghe, Olivier (5), Desmet, Delaey (3), Vervaecke (6), Samyn (13), Azou (5).

         

            

         

         

 
© 2020 Handbalclub Izegem
Back to Top