HK WAASMUNSTER - HBC IZEGEM J18: 13-13 / 10-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 18:18

De confrontatie van de J18 met Waasmunster in de Oost-West competitie stond dit weekend op de planning.

Beide ploegen konden zich al eens met elkaar meten voordat HKW volgend weekend naar Izegem trekt voor de belangrijke VHV confrontatie. Beide ploegen hadden geen volledige kern.

De eerste match schoot Izegem snel uit de startblokken en liep tot 1-5 uit via Vervaecke. Maar daarna stopte de doelpuntenmachine. Waasmunster vreette hun achterstand weg. Pas toen de ploegen weer gelijk stonden begon Izegem weer met scoren. Vanaf dan wisselden beide ploegen hun voorsprong af. Vervaecke scoorde in de laatste minuut nog de gelijkmaker in deze spannende match.

Eindstand 13-13

De 2de match bevestigde nogmaals hoe zwaar de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Olivier en Vervaecke namen de ploeg op sleeptouw en zorgden voor de nodige doelpunten in deze gelijkopgaande wedstrijd. Net als bij de eerste, werd deze wedstrijd ook in de laatste minuut beslist. Een speler van Waasmunster kreeg de bal ongelukkig in het gezicht waardoor zijn bril op de grond viel. Pivot Vandewalle kon profiteren en werkte de daaropvolgende tegenaanval mooi af, waardoor HBCI alsnog won.

Eindstand 10-11

Speelden voor Izegem: Buyck, Delaey (3), Vandewalle (4), Vanderhaeghe, Vanhaverbeke (2), Demeulenaere (3), Olivier (5), Vervaecke (7)

 

HBC IZEGEM J18 - KHT ROESELARE: 13-10 / 13-10

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 26 september 2017 06:17

In de Oost-West competitie van de J18 kwamen de buren uit Roeselare op bezoek. Een bijna voltallig Izegem schoot direct uit de startblokken en liep enkele doelpunten uit, maar Roeselare kon bijbenen via afstandsschoten. Pas in de laatste minuten brak de veer bij Roeselare en kon Izegem het verschil maken. Eindstand 13-10.
Het moest beter in de tweede wedstrijd, maar Roeselare startte sterk. De match ging gelijk op. Izegem scoorde vlot via ingestudeerde nummertjes terwijl Vandewoestyne Roeselare in de match hield. Net zoals in de eerste match minderde het spel van Roeselare naar het einde toe. Enkele slordigheden werden genadeloos afgestraft op tegenaanval. Eindstand: 13-10

Apolloon Kortrijk - HBC Izegem J18: 11-13, 12-11

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 10 september 2017 18:14

Voor de eerste officiële match van het seizoen van de J18-ploeg trok Izegem naar de buren in Kortrijk. Na een intensieve voorbereiding kon trainer Olexiouk op een complete kern rekenen. Enkel pivot Samyn was afwezig.

De eerste match gingen Kortrijk en Izegem nek aan nek. Het verschil werd nooit groter dan 2 doelpunten. Ondanks het uitvallen van pivot Vanderhaeghe, bleef de match gelijk opgaand waardoor de match op een gelijkspel leek af te stevenen. De 2x 2-minuten op het einde deden Kortrijk de das om waardoor Izegem met 11-13 won.

Izegem vatte de 2de match slecht aan. Ze misten 2 strafworpen waardoor ze direct 2 doelpunten in het krijt stonden. Izegem slaagde er niet in de achterstand weg te werken en Apolloon sloeg voor het eerst een driepuntenkloof in de 8ste minuut. Uit ervaring weten we dat Apolloon-Izegem altijd een bijzondere match is waarbij de potjes soms eens durven over te koken. Merkwaardig genoeg gebeurde dit niet bij de spelers maar wel bij de scheidsen. In een recordtijd van 1min58sec deelde de scheids 5x (!) een straftijd uit aan Izegem waardoor Azou en Demeulenaere met z'n tweetjes verdedigden. Blue-White voelde zich uiteraard bestolen en was uit op revanche. In ondertal scoorde Izegem 3 keer. Kansen genoeg om deze match te winnen maar de afwerking liet de wensen over. Kortrijk won uiteindelijk via een (reeds gefloten) vrije worp over de muur. Eindstand 12-11

 

 

Speelden voor J18: Buyck, Delaey (1), Vanhaverbeke (1), Vandewalle (1), Demeulenaere (5), Desmet, Olivier (4), Vanderhaeghe, Vervaecke (2), Azou (10)

3 punten voor J18 op eerste VHV speeldag

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 18 september 2017 12:49

De eerste VHV-speeldag werd gespeeld in het verre Bocholt. Om 14u stonden onze J18 klaar om het op te nemen tegen de thuisploeg. Het bleek een spannende match waarbij de ploegen afwisselend de leiding namen. Uiteindelijk trok Bocholt aan het langste eind. Izegem verdiende meer maar kreeg het niet. ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 10-9

Na een rusttijd van 5 minuten keken we Uilenspiegel in de ogen. Izegem liep 1-4 uit maar verloor de concentratie en liep Uilenspiegel uitlopen tot 9-5. Izegem kwam sterk terug en Vanhaverbeke kon in de laatste seconde de bordjes nog gelijk hangen. HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM J18: 11-11

Over de 3de match hoeft niet veel gezegd te worden. Izegem begon gretig maar vond paal, deklat en kruising op hun weg naar doel. Wat bij ons niet lukte, lukte bij Bocholt wel, scoren. Izegem toonde weinig strijdlust en verloor dan ook terecht met 13-4. ACHILLES BOCHOLT - HBC IZEGEM J18: 13-4

Izegem rook de 4de match bloed en was vastbesloten met winst van het veld te gaan. Onze J18 lieten Uilenspiegel redelijk mee handballen maar sloegen uiteindelijk een vijfpuntenkloof die Uilenspiegel niet meer te boven kwam. HV UILENSPIEGEL - HBC IZEGEM J18: 10-5

Speelden voor Izegem: Delaey (2), Vanhaverbeke (2), Tack (1), Vandewalle (12), Desmet, Buyck, Olivier (3), Vervaecke (4), Samyn (10), Vanderhaeghe (blessure)

 

Vlaamse finale J18: HBC Izegem – Elita Lebbeke: 18-37

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: dinsdag 23 mei 2017 07:04

De wedstrijd van het seizoen stond in de agenda van onze J18 geprogrammeerd op zondag 21 mei 2017. Onze J18 zouden de VHV finale tegen Elita Lebbeke winnen en voor het eerst in de geschiedenis van de club Vlaams kampioen worden. Alle ingrediënten waren aanwezig om deze finale tot een goed einde te brengen. Een volledige bus supporters, aangevuld met nog een aantal personenwagens, waren afgezakt naar Wilrijk. Niets wat ons deed vermoeden dat dit wel eens fout zou kunnen aflopen.

 

Om 16u15 werd de wedstrijd op gang gefloten. De zaal kleurde blauw. De vlaggen wimpelden en het gezang van de supporters was oorverdovend. Langzaam maar zeker dempte het geluid van de Izegemse aanhang. Elita startte als een wervelwind en overklaste Izegem op elk vlak. Agressief in de verdediging, pijlsnel in de omschakeling en bijzonder efficiënt in de afwerking. Onze J18 wisten even niet waar ze het hadden. Ook twee time outs binnen de eerste 10 minuten brachten geen soelaas. Na 10 minuten wedstrijd stond Izegem 2-10 in het verlies. Ons sluitstuk Bert wist niet waar hij het mede dankzij de kwakkelende verdediging. Werkelijk alles mislukte voor Izegem en toen het na twintig minuten in de eerste helft reeds 5-15 stond werden de eerste tekenen van verslagenheid reeds zichtbaar. Izegem snakte naar rust en nieuwe inspiratie en sloot de eerste helft af met pijnlijke 5-21 cijfers.

 

De tweede helft verliep meer gelijk opgaand. Vooral onder impuls van Tjorven wou Izegem er nog iets van maken. Het scoren lukte vlotter en het samenspel beter. Elita Lebbeke wist uiteraard al heel gauw in de tweede helft dat dit een gewonnen spel was. Bij elk doelpunt was het een feest voor de Elita aanhang. De wedstrijd dobberde verder en Izegem kwam niet verder dan een 18-37 eindscore. Een zwaar verdict voor onze jongens met de nodige tranen tot gevolg. Troostende woorden moesten soelaas brengen. Tegen dit Lebbeke waren onze J18 vandaag niet opgewassen.

 

Ondanks dit verlies mag het voorbije seizoen toch gezien worden als een groot succes. Vice-kampioen zijn van Vlaanderen is geen schande alleen de slagroom op de taart ontbrak. Was het de stress, de verplaatsing of iets anders? Wie zal het zeggen. In ieder geval een dikke proficiat aan iedereen.

 

Speelden voor J18: Bert Remmery, Simon Buyck, Ward Delaey, Stan Vandewalle, Ward Demeulenaere, Benoit Vanderhaeghe, Robin Samyn, Tjorven Deschamps, Olivier Louis, Victor Desmet, Barend Azou, Vanhaverbeke Joris en Robbe Tack.

 

 

Gekwetst: Vervaecke Loic

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top