Apolloon Kortrijk - J18 HBC Izegem: 14-15 ; 13-12.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 08 oktober 2018 12:00

 

Onze jongens van de J18 hadden er duidelijk zin in en zorgde voor twee spannende wedstrijden vol inzet en spanning tussen twee sterk aan elkaar gewaagde ploegen. In de eerste wedstrijd kwam Izegem al vlug twee doelpunten voor en het gaf de voorsprong - ondanks een heel spannend einde - niet meer uit handen waardoor met 14-15 winst gerust kon worden.

In de tweede wedstrijd kwam Kortrijk verdedigend een stuk agressiever uit de hoek en kon zo 3 doelpunten uitlopen. Izegem herpakte zich echter en twee minuten voor tijd stonden de bordjes opnieuw gelijk. Nu slaagde Kortrijk er echter in om op het einde de winst thuis te houden 13-12. De J18 leverde een sterke collectieve prestatie!

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Robbe, Frey, Lander, Niels, Ruben, Noah en Remie.

 

J18 - Elita Lebbeke : 15 - 12, 13 - 18.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 16 september 2018 19:39

De J18 staat dit seizoen voor een moeilijk jaar. Zonder tweedejaars moet men zich versterken met J16-spelers om de meestal fysisch veel sterkere J18-tegenstanders te bekampen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd aanvankelijk slordig gespeeld met veel balverlies en gemiste kansen.

Lebbeke bleef tot halfweg dan ook voortdurend aan de leiding. Dankzij enkele puike reddingen van Matthias bleef Izegem echter in het spel en de weg naar doel werd plots beter gevonden waardoor Izegem op en over Lebbeke ging met 15-12 eindwinst tot gevolg.

In de tweede match scoorde Lebbeke al vlug in twee minuten tijd maar liefst 5 keer via snelle tegenaanvallen en Izegem slaagde er niet meer in dit kloofje te dichten.

Speelden voor Izegem: Matthias, Dries, Clement, Leon, Robbe, Niels, Achiel, Frey, Noah, Ruben en Remie.

 

4° Jeugdhandbalweekend - inschrijven voor 1 juni!

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: maandag 14 mei 2018 18:46

Buitenlandse stage als ideale voorbereiding voor het nieuwe handbalseizoen.

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 02 september 2018 11:48

Zaterdagavond kwamen de jongeren van de jeugdploegen J15 en J17 van HBC Izegem terug van een driedaagse handbalstage en jeugdtornooi ‘Conquerhand 2018’ in Frankrijk. niets dan gelukkige en ook een beetje vermoeide gezichten.

Na een week met extra trainingen trok HBC Izegem met 21 jongeren afgelopen donderdagochtend 30 augustus 2018 naar het Franse Eu voor een handbalstage als voorbereiding op het volgend handbalseizoen. Eu - in Normandië, Frankrijk - ligt op ongeveer drie uur rijden van Izegem. HBC Izegem koos de jeugdherberg ‘Chateau Chantereine in Criel-Sur-Mer’ als uitvalsbasis voor de stage. In de namiddag was HBC Izegem ter plaatse en kon er reeds een trainingssessie afgewerkt worden in de lokale sporthal.

Op vrijdag 31 augustus 2018 ging de eerste toernooi dag van start. Beide jeugdploegen speelden afwisselend een wedstrijd. Tegenstanders waren HBC Eu, Césaire, Stade Valeriquais en Abbeville. De jeugdploeg J15 won met 18-10 tegen Abbeville, speelde gelijk tegen Stade Valeriquais (18-18) en verloor tegen HBC Eu met 13-7. De jeugdploeg J17 startte met een gelijkspel tegen Césaire (13-13), verloor tegen Abbeville (24-13) en eindigde de eerste toernooidag met 16-14 winst tegen Stade Valeriquais. Beide teams lieten mooi handbal zien maar bleken in de verdediging en afwerking wat te wisselvallig.

Zowel de jeugdploeg J15 en J17 wonnen één wedstrijd, speelden één keer gelijk en verloren een wedstrijd. De jeugdploeg J15 kon daardoor op de tweede wedstrijddag meestrijden voor de vier eerste plaatsen.

Tijdens de tweede toernooidag kregen de jongens onverwachte steun van de Izegemse koekoek en gingen ze er opnieuw volop tegenaan. De jeugdploeg J17 behaalde na 25-22 winst en 20-21 verlies een mooie zesde plaats op het toernooi. De jongens van J15 kwamen uit tegen een heel sterk Caen. Elk balverlies of aarzeling werd genadeloos afgestraft door een snel en snedig counterend Caen (29-15). Met de kleine finale tegen Villepinte sloten ze een mooi toernooi af met nipte 16-12 verlies.

Foto (eerste rij van links naar rechts): Arne Nollet (coach), Frey Bossuyt, Ruben Min Jou, Karsten Ramaker, Jan-Olle Moortgat, Jonas Vandewiele, Léon Verbeke, Niels Witdouck, Sverre Nollet, Tom Delbecque (coach en jeugdverantwoordelijke), Guus Bossuyt, Aaron Six, Noah Parmentier, Izegemse Koekoek, Kris Min Jou en Thieben Ramaker

(tweede rij): Dries Debaes, Bram Calleeuw, Remi Verbeke, Robbe Tack, Matthias Nottebaert, Lander De Baets, Clement Van Brabant, Remie Vannieuwenhuyse en Achiel Denys.

 

VHV competitie J18 tegen Apolloon Kortrijk en Initia Hasselt

Categorie: J18 - verslagen
Geschreven: zondag 11 maart 2018 19:32

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 8-5

Voor de laatste thuiswedstrijd van deze jeugdploeg was een grote delegatie supporters afgezakt naar sporthal De Krekel.

De eerste wedstrijd tegen Kortrijk werd aftastend aangevat. Beide ploegen raakten niet vlot aan scoren toe. Tijd voor trainer Olexiouk om geheim wapen Vanderhaeghe in de strijd te gooien. Met een zuivere hattrick nam hij zijn ploeggenoten op sleeptouw richting hun eerste overwinning (eindstand 8-5).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 11-7

De 2de wedstrijd tegen Hasselt beloofde moeilijker te worden. De Limburgers schakelden vakkundig Kortrijk uit en kruisten ditmaal Izegem op hun oorlogspad. Tot halfweg de wedstrijd konden onze pekkers de voorsprong behouden, maar daarna stokte de doelpuntenmachine. Hasselt maakte handig gebruik van de fouten in de Izegemse verdediging en gingen verdiend met de 2 punten lopen. (Eindstand 11-7).

HBC IZEGEM J18     APOLLOON KORTRIJK: 10-!

Vlak na dit verlies mocht Izegem hun koppen zeker niet laten hangen. Kortrijk rook bloed en was vastbesloten om het Izegem moeilijk te maken. Onder impuls van een fenomenale Demeulenaere, liep Izegem uit tot 8-3. Via cirkelfouten maakte de thuisploeg het zichzelf wel nog bijzonder moeilijk. Kortrijk kwam nog terug tot 9-8 maar slaagde er niet in om gelijk te maken. (Eindstand 10-8).

HBC IZEGEM J18     HUBO INITIA HASSELT: 8-9

De laatste wedstrijd tegen Hasselt zou zeker en vast een thriller worden. Izegem volgde constant op 1 doelpunt van de Limburgers en legde hun duidelijk het vuur aan de schenen. 1 minuut voor het einde hing Vanderhaeverbeke toch nog de bordjes gelijk. In de daaropvolgende tegenaanval kon Hasselt alsnog scoren (weliswaar met een grote voet in de cirkel). Eindstand 8-9

Speelden voor Izegem: Nottebaert (D), Demeulenaere (8), Delaey (3), Vanhaverbeke (2), Desmet (2), Tack (1), Vandewalle (4), Vanderhaeghe (4), Min Jou, Vervaecke, Olivier (9)

         

            

         

© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top