J14: HBC Izegem – Apolloon Kortrijk2: 16-3, 14-0 en 12-1.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:28

Onze jongens van de J14 leverden op zaterdag 5 oktober 2019 opnieuw een sterke collectieve prestatie af. HBC Izegem zette meteen z’n turbo aan. Na vijf minuten stond er 8-0 op het scorebord. HBC Izegem bleef vlot combineren en won met 16-3. In het tweede kwartier liet een goed keepende Stan en z’n compacte verdediging slechts één doelpuntje binnen. Stan slaagde er zelfs in te scoren maar dit was jammer genoeg net na ‘de buzzer’.  HBC Izegem won met 14-0. In het laatste kwartier haalde HBC Izegem opnieuw freewheelend de overwinning binnen (12-1).

Na dergelijke prestatie is het duidelijk. Onze jongens snakken naar een eerste VHV-tornooi. In de regio-competitie scoorde HBC Izegem maar liefst 151 doelpunten in 180 minuten en kreeg het slechts 34 doelpunten tegen. Een plezier om deze groep te zien spelen. Knap gedaan, gasten!

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Jarno, Vic, Daan, Senne, Brecht, Thijs, Victor en Batist.

 

 

J14: HBC Izegem – HC DB Gent: 14-3, 9-7 en 16-8.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 13 oktober 2019 17:13

Beide ploegen hadden hun eerste twee wedstrijden van regio- competitie gemakkelijk gewonnen.

In het eerste kwartier zette HBC Izegem HC DB Gent meteen onder druk. DB Gent kon de bal niet in de ploeg houden en strafte alle balverlies meteen af. Na vijf minuten stond het reeds 6-1 met doelpunten van Jarno, Vic, Thijs, Liam en Victor. Geleidelijk kwam DB Gent in de wedstrijd maar botste verschillende keren op een goed keepende Stan. HBC Izegem won met 14-3.

HBC Izegem liep opnieuw in het tweede kwartier vlot 2-0 uit. Na de 2-0 stapelde HBC Izegem de fouten op zowel in de verdediging als in de aanval. Plotseling werd het 2-4. Dit gaf DB Gent vertrouwen en liep het zelfs uit tot 4-7. HBC Izegem wankelde even. Een time-out bracht opnieuw rust in het team. Liam scoorde en liet scoren. Senne maakte op hoek knap 6-7 en Batist zorgde voor de gelijkmaker (7-7). Na de gelijkmaker scoorde HBC Izegem nog tweemaal en won met 9-7.

In het derde kwartier had HBC Izegem vlug een voorsprong opgebouwd (6-2). Beide ploegen bleven vlot scoren. HBC Izegem won met 16-8.    

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Jarno, Vic, Daan, Senne, Brecht, Thijs, Victor en Batist.

 

J14: Handbalclub Roeselare - HBC Izegem: 0-15, 4-11 en 3-11.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:20

Na enkele weken trainen was het eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Regio-competitie Oost-West. HBC Izegem speelde meteen in z’n mooie blauwe wedstrijdoutfit met nieuwe sponsor ‘AMV Metaal en Glas’.

In het eerste kwartier liet Izegem vlot de bal rondgaan en vond gemakkelijk de weg naar het doel. Roeselare botste op een sterke Izegemse verdediging. Stan moest zich geen enkele keer omdraaien. De eerste periode werd gewonnen met 15-0. In de tweede en derde kwartier bleef Izegem op hetzelfde niveau spelen. Roeselare had geen antwoord op de Izegemse aanvalsgolven. Izegem won met 11-4 en 11-3.

HBC Izegem nam de eerste puntjes vlot mee naar huis. Doe zo verder!

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Jarno, Bob, Vic, Daan, Senne, Victor, Thijs, Brecht en Batist.

J14: Olva Brugge - HBC Izegem: 2-12, 2-10 en 1-11.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 23 september 2019 12:38

In de tweede wedstrijd van de competitie zette HBC Izegem Brugge gemakkelijk opzij.

Een goede verdediging en een sterk keepende Stan zorgden ervoor dat Brugge moeilijk tot scoren kwam. Aan de overzijde vond HBC Izegem met Vic en Liam vlot de weg naar het doel.

In het eerste kwartier werd het 2-12 voor Izegem. Het tweede kwartier werd een kopie van het eerste en HBC Izegem won met 2-10. Ondanks enkele slordigheden in de aanval won ook HBC Izegem het derde kwartier met 1-11.

Met de tweede zege op rij wordt het uitkijken voor de volgende wedstrijd tegen HC Don Bosco Gent. We rekenen alvast op evenveel supporters! Bedankt!

Speelden voor Izegem: Stan, Liam, Jarno, Bob, Vic, Lander, Senne, Brecht, Thijs, Victor en Batist.

J14: Izegem werd derde op finaledag (Regio Oost-West). HK Waasmunster wint tegen HC Eeklo.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: vrijdag 03 mei 2019 12:59

HC Eeklo, HK Waasmunster, HC Eeklo, Apolloon Kortrijk en HBC Izegem speelden op zaterdag 27 april 2019 de finaledag tussen de eerste twee ploegen uit de reeksen J14A en J14B. HBC Izegem (eerste in J14B) kwam uit tegen HC Eeklo (tweede in J14B) en HK Waasmunster speelde tegen Apolloon Kortrijk.

HC Eeklo en HK Waasmunster namen zaterdag deel aan ons paastornooi. Onze jongens wisten dat het een zware wedstrijd zou worden en dat ze er vanaf de eerste minuut volop tegenaan moesten gaan.

Tijdens de eerste halve-finalewedstrijd tegen HC Eeklo was HBC Izegem een schim van zichzelf. Izegem kon op geen enkele manier de verdediging van HC Eeklo onder druk zetten of een versnelling hoger schakelen. Bij HC Eeklo was de winnaarsmentaliteit wel onmiddellijk aanwezig. HC Eeklo kwam snel voor (2-6) en bouwde zijn voorsprong rustig uit tot 3-11 aan de rust. Na de rust probeerde HBC Izegem nog om het verschil te verkleinen, maar het lukte niet. HC Eeklo was veel te sterk voor Izegem. De wedstrijd eindigde op 4-23. Met slechts 11 doelpogingen en 4 doelpunten was het toch wel erg magertjes.

HBC Izegem was meteen uitgeschakeld voor de VHV-eindronde en mocht in de troostfinale spelen tegen Apolloon Kortrijk. Apolloon Kortrijk verloor zijn wedstrijd tegen HK Waasmunster met 8-29. In de eerste helft tegen Apolloon Kortrijk ging de score gelijk op tot aan 4-4. Daarna maakte Izegem het speelveld breder. De hoekspelers werden meer aangespeeld en Izegem bracht meer variatie in hun spel. Aan de rust stond Izegem 10-7 voor. Na de rust kwam Kortrijk terug en halfweg de tweede helft stond het 12-12 op het scorebord. In de laatste 7 minuten kon Izegem dan toch langzaam uitlopen. Izegem won met 19-15.

De finale was tussen de twee Oost-Vlaamse ploegen. In de eerste helft gaven HC Eeklo en HK Waasmunster elkaar geen duimbreed toe. De ruststand was 4-4. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Details maakten het verschil. Bij 5-5 kon HK Waasmunster voor de eerste maal een voorsprong uitbouwen met drie doelpunten. HK Waasmunster hield deze voorsprong voortreffelijk vast. Toch bleef HC Eeklo proberen om het tij te keren. HC Eeklo toonde veerkracht. Het kwam nog éénmaal terug tot 9-11, maar HK Waasmunster bleef rustig z’n doelkansen omzetten in doelpunten. Met enkele mooie combinaties op het einde won HK Waasmunster de finale met 9-14. Proficiat! Veel succes aan HK Waasmunster en HC Eeklo tijdens de VHV-eindronde op 4 mei 2019.

Speelden voor Izegem: Thieben, Daan, Jarno, Vic, Victor, Rune, Stan, Kobe, Remi, Bob, Mauro, Federico en Aaron.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top