APOLLOON KUURNE - HBC IZEGEM J14 : 6-6/8-8/6-7

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 12 november 2017 19:02

Vandaag stond voor de Izegemse J14 de moeilijke verplaatsing naar Kuurne op het programma. Kuurne haalt in de competitie goede resultaten en had ook in Izegem al getoond dat ze een balletje konden smijten.

Het eerste kwartier was een zeer nerveus gedoe. Izegem kreeg maar moeilijk vat op de grote shotters van Kuurne en blonk zelf niet uit in goede afwerking. Door de vele balverliezen aan beide kanten gaf deze eerste speelperiode een zeer wanordelijke indruk en een ondermaatse 6-6 als resultaat.

Het tweede kwartier bracht geen beterschap. Izegem slaagde er wel in om beter af te werken maar de defensie rammelde aan alle kanten waardoor de Kuurnse shotters te veel vrij spel kregen. De ganse periode ging gelijk op en een ultiem doelpunt van Izegem in de laatste minuut leidde nogmaals tot een teleurstellend gelijkspel: 8-8.

Het derde kwartier vertoonde wat beterschap in het samenspel van Izegem en de ruimte achter de hoge verdediging van Kuurne werd beter benut maar de afwerking was opnieuw problematisch geworden. De verdediging had wel de nodige weerbaarheid gekregen en, het moet gezegd, doelman Thieben Ramaker schudde op de cruciale momenten een aantal magistrale reddingen uit zijn mouw waardoor de wedstrijd winnend werd afgesloten met 6-7.

Collectief hadden onze jongens zeker niet hun beste dag maar al bij al valt het resultaat wel mee.

Speelden voor Izegem: Bou, Lucas, Aaron, Daan, Frederico, Mauro, Guus, Morres, Louis, Thieben, Karsten en Remi.  

HBC IZEGEM J14 - DESSELGEMSE HC; 9-4; 6-0; 8-0.

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 22 oktober 2017 12:49

De J14 namen het op tegen om de hekkensluiter in de competitie - Desselgem.

Bij de start van het eerste kwartier gaf Izegem niet thuis. Noch in aanval, noch in verdediging konden onze jongens ook maar iets deftigs op de mat brengen. Desselgem kwam zo al snel 2-0 voor en het duurde 5 minuten voor Izegem het eerste doelpunt scoorde. Het bleek ook het doelpunt van de verlossing te zijn. Karsten, Yannis en Rune vonden het welletjes en namen de ploeg op sleeptouw. De ganse groep vond zijn elan terug en het scoreverloop ging van 6-3 na 7 minuten naar een 9-4 winst na 15 minuten.

Tijdens de pauze werd aan de verdediging gesleuteld en het resultaat werd al snel duidelijk. Het tweede kwartier gaf een karrenvracht aan doelkansen voor Izegem, waarvan er slechts 6 werden afgewerkt. De verdediging gaf echter geen krimp en als er al een opening viel dan stond er een betrouwbare doelman Thieben om het gaatje te dichten. Eindstand 2e periode: 6-0.

De derde periode vertoonde het zelfde spelbeeld en ook nu kon de thuisdoelman zijn netten schoon houden. Enkel bij de afwerking liet Izegem het opnieuw een beetje afweten. Eindstand: 8-0.

Een sterke prestatie van een meer dan degelijk Izegem!!

 

Speelden voor Izegem: Guus, Karsten, Mauro, Morris, Yannis, Rune, Federico, Thieben, Aaron, Daan en Remi.

J14 nam deel aan tornooi in Oostende

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: dinsdag 10 oktober 2017 06:59

Een groep enthousiaste J14'ers trok zondag richting Oostende voor hun 1° tornooi.

Eerste match is tegen Roeselare. We vliegen er direct in en houden Roeselare op een afstand. Zelf geraken we door hun verdediging en komen zo op voorsprong. Onder andere door een penalty komen we na enkele minuten al 4-1 voor.

Plots schiet Roeselare wakker en kan onze verdediging ze niet verder tegenhouden. We eindigen op een 11-11 gelijkspel.

In de tweede match moeten we knokken tegen Kortrijk. Na 3 minuten staan we met 0-2 op achterstand, na balverlies. Maar na verloop van de match worden onze aanvallen beter, het wordt nog 4-7. De gasten van Kortrijk blijven echter door onze verdediging beuken en maken zelf in totaal 12 doelpunten. Eindstand van deze match is 7 - 12.

Tegen Middelkerke willen we winnen. We maken mooie combinaties, we zijn één groep. Onze keeper houdt de tegenstander op afstand en de verdediging is top. Een welverdiende zege staat dan ook op het scorebord : 12-3.

Laatste 20 minuten zijn tegen Evergem. In het begin gaat het spel gelijk op en staat het 5-5, maar plots is er een terugval van Izegem en staat Evergem steeds met 2 punten voorsprong. We knokken ervoor maar het mag niet zijn: eindstand is 8-10.

Waren aanwezig in Oostende : Karsten, Thieben, Yannis, Remi, Aaron, Mauro, Lucas, Jan-Olle, Guus, Daan, Fréderico, Morris, Louis

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 1: 6-5 / 6-4 / 8-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: zondag 15 oktober 2017 08:48

Het eerste kwartier toonde 2 ploegen die moeilijk de weg naar doel vonden en wat zenuwachtig acteerden. Een paar minuten voor het einde stond Izegem 2 doelpunten voor maar vergat toen om de match koelbloedig uit te spelen. Kortrijk verknoeide echter een paar open doelkansen waardoor Izegem het laken alsnog naar zich toe kon trekken. Eindstand 6-5.

Vanaf het tweede kwartier vielen de puzzelstukjes in de Izegemse verdediging in elkaar. Het verdedigende blok was gevormd en Kortrijk heeft het geweten. Enkel de afwerking liet het wat afweten bij Izegem. Eindstand: 6-4.

De verdediging gaf ook in het derde kwartier geen krimp. Izegem bouwde zijn voorsprong uit en werkte beter af. Kortrijk probeerde tevergeefs de achterstand nog in te halen door zijn grote shotters van stal te halen maar de Izegemse keeper Thieben zat goed in de wedstrijd en kon zich onderscheiden met enkel mooie reddingen. Eindstand 8-5

6 welverdiende punten blijven dus terecht in Izegem. Deze wedstrijd belooft veel voor de toekomst. Proficiat !

Speelden voor Izegem: Daan, Yannis, Morris, Aaron, Louis, Guus, Rune, Remi, Karsten, Federico en Thieben.

 

HBC IZEGEM J14 - APOLLOON KORTRIJK 2: 5-5 / 4-9 / 5-5

Categorie: J14 - verslagen
Geschreven: maandag 02 oktober 2017 17:57

Zaterdagnamiddag om 15.00u mochten onze J14-ers het veld op om Apolloon Kortrijk 2 partij te geven.

In de eerste periode namen onze jongens een blitzstart en stonden al snel 3-0 voor. Helaas viel dan de motor stil. Kortrijk knaagde langzaam maar zeker aan de achterstand en Izegem kwam maar moeilijk tot scoren. Uiteindelijk werd toch nog een 5-5 gelijkspel uit de brand gesleept.

De 2e periode verliep rampzalig. Izegem kreeg nauwelijks nog een aanval in elkaar gebokst en stond in verdediging op trillende benen. De Kortrijkse shotter kreeg te veel vrijheid en wist maar liefst 6 van de 9 doelpunten te scoren. Het logische gevolg was een 4-9 verlies.

De 3e periode kwam Izegem dan weer iets beter voor de dag. Jammer genoeg bleef het afwerken problematisch, niettegenstaande er een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd werden. Kortrijk was gelukkig in hetzelfde bedje ziek, maar ook de Izegemse verdediging vertoonde een beetje beterschap. Een logisch 5-5 gelijkspel was het resultaat.

Toch een eerder teleurstellend resultaat, zeker wegens de zwakke prestatie in de 2e periode.

Speelden voor Izegem: Guus Bossuyt, Lucas Himpe, Karsten Ramaker, Mauro Bouckhout, Yannis Devoldere, Rune Horré, Frederico Lioen, Aaron Six, Daan Vanhaverbeke, Remi Verbeke, Louis Verscheure, Morres Declercq.

 

         

            

         

         

 
© 2019 Handbalclub Izegem
Back to Top